• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MRTS: jo, počasí bylo letos divné,ale obávám se že o těhle hobících se mnohdy ani nedovíš..
    MRTS
    MRTS --- ---
    EXCITE: Nemyslím si. Spíš za to může z větší části letošní průběh počasí a s tím související nepříjemnosti.
    U nás v okolí třeba letos noví včelaři nejsou a přesto kleštíků jak nasr*.:(
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MTO: imho to jsou ty noví hobby včelaři..zrovna včera veelká propagace v pořadu gejzír na CT ve stylu: včely všude v i mateřských školách a na balkoně v paneláku!!!
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    MTO: Plzen na jare bezproblemove prezimovani 4 vcelstva. Po prvnim vytaceni prevence kyselinou mravenci. Relativne maly spad. Na zimu jsem pripravil 6 vcelstev, vcera druhe leceni. Nizky spad - do deseti. Takze zatim dobry ;)
    FARIN
    FARIN --- ---
    MTO: hmm, tak jsem cca 3.5km od vyskytu

jinak letos jsem o 1 ze 3 prisel.
    MRTS
    MRTS --- ---
    MTO: Na Budějovicku jsme už přišli v podletí o jedno včelstvo z jednoho, na Třeboňsku o jedno ze sedmi. A jedno se dnes snažily sousedky vybrat, to asi nevěstí nic moc dobrého.:(
    Spad kleštíka "odhadem" horší než v posledních letech. (Přesné záznamy spadu už nemám - ke včelám dojíždím.)
    MTO
    MTO --- ---
    Varroáza hubí úly, veterináři v Praze vyhlásili karanténu kvůli moru - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...ika_fih#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

- hmmm. jak to vypada u vas?
    SLUNCULAK
    SLUNCULAK --- ---
    Ahoj, rad bych koupil med, kdyz bude dobrej koupim i 30 kg
    dekuji
    re: pls do posty.
    KUATO
    KUATO --- ---
    ROZCOS: odkad jsi a kolik toho potrebujes?
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    ROZCOS: pokud je pro tebe v poradku Plzen, tak ti vosk dam
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    BEBERA: protoze to mivaj spis pod pultem ;)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZOIDBERG: vidíš, to jsem tam ani nikdy neviděla...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BEBERA: Běžně se ve včelařských potřebách dají koupit i kusy vosku na váhu, lidi z toho třeba dělají svíčky.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ROZCOS: ve včelařských potřebách se prodávají pláty vosku připravené pro včelaře pod názvem "mezistěny"
    Mezistěny - včelařské potřeby
    http://www.vceliobchod.cz/mezisteny
    ROZCOS
    ROZCOS --- ---
    prosím neměl by někdo kus včelího vosku? nebo nevíte kde se dá koupit? dík
    MTO
    MTO --- ---
    Beekeeper Sculpture Contains an Actual Bee Hive | MAKE
    http://makezine.com/2014/10/08/beekeeper-sculpture-contains-an-actual-bee-hive/

:-)
    MTO
    MTO --- ---
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    O vikendu sem dokrmoval vcely (stropnim krmitkem) a trvalo jim dva dny, nez si toho krmitka vsimly. Predtim bylo oblezeny hned. Netusite, cim by to mohlo bejt? Dal sem tam toho ted vic a k tomu sem roztok pripravoval asi 3 tejdny dopredu...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    KUATO: Tak potom, co med projde dvěma nerezovými síty, zůstanou akorát zrníčka pylu, a abych pravdu řekl, tak je vůbec neřeším, ani to neberu jako nečistotu.
    KUATO
    KUATO --- ---
    HAWKS: znamy, ktery prodava med i do zapadni evropy mi rikal, ze tam casto vubec vicka z medu neodstranujou tak peclive jako u nas. pry to tam lide vnimaji jako prirozenou soucast medu a soucasne i dukaz, ze je to pravy med. my treba hned po vytoceni jak obirame z konvi tu horni vrstvu s "bordelem", tak tu spotrebovavame sami, protoze tomu medu nic neni, byt se to neslusi (neni zvykem) davat lidem :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam