• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    DROBET
    DROBET --- ---
    zdravím vás
    mám na vás velikou prosbu jako člověk co chce začít s včelařenim sem plnej rozporu jestli to zvládnu a jestli to bude možné v prostorech který mam k dispozici a lokalitě kde bydlim. načetl jsem náké knížky jednoho kamarada včelaře mam a ten mě pro to nadchl takže naké uplně zakladní informace mam a +- vim co mě čeká... V první řadě bych se chtěl zeptat jestli je tu někdo kdo chová včely v praze, jeho rady a připomínky k chovu ocenim nejvíce a pak bych taky potřeboval naký info k úlům poněvač bych si je chtěl postavit sám jde mi o rozměry jejich standarty idealně nakej ověřenej plan podle ktereho ho postavit... chtěl bych začít pořízenim oddělku co sem tak pochopil asi nejjistější cesta ale to musim mít ul připravenej na prodávajícího rámky který mi tam pak museji sednout... nevim obecně kde začít ale mam velkou touhu se do toho pustit mam v planu začít tak s dvouma až třema včelstvama........ diky moc za jakékoli rady :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    POMYJAN: to jiste, nebo ze z 30 jen dvoje padly. ale jde o vysledny prumer, ze..
    KUATO
    KUATO --- ---
    to zas bude jeden z tech zasranych roku, ktery je jednou za x let, kdy toho v prumeru pulka padne vsem :o(.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    je to všude. ptali jsme se ve Vodňanech, a taky. Litoměřicko jakbysmet
    FALLOUT
    FALLOUT --- ---
    Ahoj, muzu se zeptat, jak jste na tom se stavy vcelstev? My mame na Sumave dost velke uhyny...
    BUNA
    BUNA --- ---
    Zdravím přátelé, pochlubte se vcelnici www.facebook.com/medzroubenky
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MRTS: tak to asi jo,ale já reagoval na ten Břevnov,tady bych na nějaký neohlášený chovy vsadil..
    MRTS
    MRTS --- ---
    EXCITE: Na vesnici se nic neutají ;)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MRTS: jo, počasí bylo letos divné,ale obávám se že o těhle hobících se mnohdy ani nedovíš..
    MRTS
    MRTS --- ---
    EXCITE: Nemyslím si. Spíš za to může z větší části letošní průběh počasí a s tím související nepříjemnosti.
    U nás v okolí třeba letos noví včelaři nejsou a přesto kleštíků jak nasr*.:(
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MTO: imho to jsou ty noví hobby včelaři..zrovna včera veelká propagace v pořadu gejzír na CT ve stylu: včely všude v i mateřských školách a na balkoně v paneláku!!!
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    MTO: Plzen na jare bezproblemove prezimovani 4 vcelstva. Po prvnim vytaceni prevence kyselinou mravenci. Relativne maly spad. Na zimu jsem pripravil 6 vcelstev, vcera druhe leceni. Nizky spad - do deseti. Takze zatim dobry ;)
    FARIN
    FARIN --- ---
    MTO: hmm, tak jsem cca 3.5km od vyskytu

jinak letos jsem o 1 ze 3 prisel.
    MRTS
    MRTS --- ---
    MTO: Na Budějovicku jsme už přišli v podletí o jedno včelstvo z jednoho, na Třeboňsku o jedno ze sedmi. A jedno se dnes snažily sousedky vybrat, to asi nevěstí nic moc dobrého.:(
    Spad kleštíka "odhadem" horší než v posledních letech. (Přesné záznamy spadu už nemám - ke včelám dojíždím.)
    MTO
    MTO --- ---
    Varroáza hubí úly, veterináři v Praze vyhlásili karanténu kvůli moru - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...ika_fih#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

- hmmm. jak to vypada u vas?
    SLUNCULAK
    SLUNCULAK --- ---
    Ahoj, rad bych koupil med, kdyz bude dobrej koupim i 30 kg
    dekuji
    re: pls do posty.
    KUATO
    KUATO --- ---
    ROZCOS: odkad jsi a kolik toho potrebujes?
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    ROZCOS: pokud je pro tebe v poradku Plzen, tak ti vosk dam
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    BEBERA: protoze to mivaj spis pod pultem ;)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZOIDBERG: vidíš, to jsem tam ani nikdy neviděla...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam