• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    BOUMRY: Takze se zakrmuje bez ohledu na to, jestli se vytaci nebo ne? Ja prave trochu pocital s tim, ze si neco nanosily :-(
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    omg
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOOTCHA: Vzhledem k tomu, že jediným a 100% společníkem společnosti Včelpo spol. s r. o. je Český svaz včelařů, tak to je ryze český podnik...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    to je ale dedukce... ty budes asi z recka, co? :)
    EZDY
    EZDY --- ---
    KOOTCHA: (OT, s tím případem to imho nesouvisí) Tebe serou řečtí přistěhovalci a jejich potomci?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BOUMRY: Osm kilo je málo, běžně se dává tak patnáct…
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    SHADOWALKER: aha, diky...no technicky by to fungovat mohlo. Zajimavy zajimavy ;))
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    THEO_PHIL: 8 mi prijde opravdu malo, zima sice byla mirna. Osobne zakrmuji 12 kilo na vcelstvo.
    Pokud mas obavu z hladoveni, tak jim tam dej medocukrove testo
    jak ho vyrobit je treba tady http://www.vcelky.cz/krmeni.htm
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    BOUMRY: Odhaduju to tak na 8...ale prikrmoval sem uz od toho cervence...
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    THEO_PHIL - co zamena moc dobre nezakrmil? Kolik jsi dal kg cukru na vcelstvo? Sami si ted moc neporadi, bo neni pastva ;)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    BOUMRY: Co jsem si četla vysvětlivku, tak mají celou plastovou souš, která má buňky právě naklopené směrem dolů a uprostřed souše je "ulička" s otevíráním těch buněk. Vysvětlovali tam, že počkají až včely buňky zavíčkujou a pak to "vnitřkem" vypustí. Teče to prý líp za hezkého počasí (což není překvapení). Zároveň popisoval, že mají vyzkoušeno, že včely pak víčka vykoušou a souš znovu začnou plnit.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Učiníme vše pro to, abychom prokázali, že si značku ‚Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou ČR‘ zasloužíme,“ napsal v dopise ředitel Včelpa Panajotis Margaritopulos

:)) ryze český podnik. Omg. Jak je proprali, tak z toho produktu udělali hned "dědovu medovou pochoutku".

Bleju.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Prikrmujete uz nekdo vcely? Jsem zacatecnik a mam pocit, ze sem pred zimou moc dobre nezakrmil. Ale zase sem jim zadnej med nevytacel (mam je od pulky cervence). Ma cenu se to pokusit ted zachranit? Nebo to nechat na nich? Kdyz sem se na ne byl naposled podivat (konec ledna), jeste tam nejaky byly...
    KUATO
    KUATO --- ---
    BOUMRY: ani nezraly med za prirozenych okolnosti z bunek nevyteka. jednak jsou bunky mirne natocene smerem nahoru a druhak jsou male, takze tekutina v nich je drzena napetim mezi jeji hladinou a stenami ve kterych je uzavrena. ten med na tom videu ale je imho zraly, protoze je husty, je to videt jak si seda, takto se nechova nezraly med. bude tam nejaky jiny figl. nicmene ja si neumim predstavit, jak ten "mechanismus", ktery by narusoval steny bunek nainstalovat do standartniho vetsiho ulu. to co tam maji oni je tak velikostne neco na urovni budecaku. v tom se musi vcely rojit jak o zivot..
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    jeste zpet k ulu co toci med sam . viz SEAMON: premyslel jsem se pokud to funguje na gravitacnim stekani neuzavrenym koncem bunky tak preci vyteka nezraly cca 30% med. Pro primou sportreby asi OK, ale na skladovani to není.
    MTO
    MTO --- ---
    Třetina českých včelstev nepřežila zimu. Obnova bude stát miliardu | Firmy a trhy | Lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/...-muze-stat-miliardu-p5d-/firmy-trhy.aspx?c=A150301_145100_firmy-trhy_rof
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VIDEO: Průlom ve včelařství, z nového úlu poteče med otočením kliky - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...hobby-zahrada_bma#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

:-/
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    nevim jak vy, ale ze zacatku jsem taky byl plny experimentovani, navratum ke korenum a plny pochybnosti, ze dnesni postupy jsou spatne
    nakonec jsem s experimenty opatrny, trpi tim preci ty nevinne vcely
    delam vse pro minimum zasahu a pro ciste uly i dilo - a to je pratele to nejmodernejsi, co dnesni metodika hlasa - Bicik/Vagera/Linhart- rasovska metoda
    http://www.szes.chrudim.cz/vyzkumna-cinnost/
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    VRINDAVAN: tato stranka se cela hezky cte, pekne zpracovane, dobre napsane, inspirujici
    rozhodne z ni cisi krasny naboj a energie
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    VRINDAVAN: nejhy clanek jako ZOIDBERG: ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam