• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    A jakej je tu nazor na natirani plodu Varidolem? Sem si rikal, ze si to vyzvednu ale natirat nebudu. Nebo radeji natrit? Nasli mi v meli dost klestiku, popravde sem tam ale nestih dat na konci prosince novou podlozku, takze tam bylo napadano klestiku este z leceni v listopadu :-(
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    OGMIOS: ne. víc kaďej, což nedělá hygieně v úlu dobře
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    VODOMERKA: a jak to udelaj vcely samy? nechavaj si medovicovej med na zimu nebo ho spotrebujou a nasbiraj si normalni do zasob?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    OGMIOS: nemusíš. to samý, co v cukru. ale ne medovicový nebo melicitózní
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    VODOMERKA: jen abych se orientoval v stavu dnesnich vcelstev..musi se krmit cukrem nebo nemusi kdyz jim neseberu med? kolik medu bych jim musel teda nechat na zimu kdyz bych nechtel davat cukr?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOOTCHA: tak ty nemas rad reky jo? pockej, ted uz to o tobe vime a to si jeste vypijes :D
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    THEO_PHIL: já teda jinak nechal mednou komoru a doplnil jenom po cca 10 kilech. zdá se, že to bylo zbytečně moc :-) (což mi až tak neva, lepší než hlad)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    THEO_PHIL: teď si nosí hlavně pyl, z nektaru (medu) mateří kašičku neudělají.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    BOUMRY: Takze se zakrmuje bez ohledu na to, jestli se vytaci nebo ne? Ja prave trochu pocital s tim, ze si neco nanosily :-(
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    omg
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOOTCHA: Vzhledem k tomu, že jediným a 100% společníkem společnosti Včelpo spol. s r. o. je Český svaz včelařů, tak to je ryze český podnik...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    to je ale dedukce... ty budes asi z recka, co? :)
    EZDY
    EZDY --- ---
    KOOTCHA: (OT, s tím případem to imho nesouvisí) Tebe serou řečtí přistěhovalci a jejich potomci?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BOUMRY: Osm kilo je málo, běžně se dává tak patnáct…
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    SHADOWALKER: aha, diky...no technicky by to fungovat mohlo. Zajimavy zajimavy ;))
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    THEO_PHIL: 8 mi prijde opravdu malo, zima sice byla mirna. Osobne zakrmuji 12 kilo na vcelstvo.
    Pokud mas obavu z hladoveni, tak jim tam dej medocukrove testo
    jak ho vyrobit je treba tady http://www.vcelky.cz/krmeni.htm
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    BOUMRY: Odhaduju to tak na 8...ale prikrmoval sem uz od toho cervence...
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    THEO_PHIL - co zamena moc dobre nezakrmil? Kolik jsi dal kg cukru na vcelstvo? Sami si ted moc neporadi, bo neni pastva ;)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    BOUMRY: Co jsem si četla vysvětlivku, tak mají celou plastovou souš, která má buňky právě naklopené směrem dolů a uprostřed souše je "ulička" s otevíráním těch buněk. Vysvětlovali tam, že počkají až včely buňky zavíčkujou a pak to "vnitřkem" vypustí. Teče to prý líp za hezkého počasí (což není překvapení). Zároveň popisoval, že mají vyzkoušeno, že včely pak víčka vykoušou a souš znovu začnou plnit.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Učiníme vše pro to, abychom prokázali, že si značku ‚Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou ČR‘ zasloužíme,“ napsal v dopise ředitel Včelpa Panajotis Margaritopulos

:)) ryze český podnik. Omg. Jak je proprali, tak z toho produktu udělali hned "dědovu medovou pochoutku".

Bleju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam