• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    rozbalit záhlaví
    KUATO
    KUATO --- ---
    WANTON: tohle moralizovani bych do toho vubec netahal. stejne tak bys totez mohl tvrdit o prodeji medu - ze kdo prodava nad 100kc/kg, tak je vydriduch a zlodej. slusny clovek prece vi, ze lide nemaji moc penez, takze by se mel drzet mezi 90 a 100 korunama.. ;o). vzdyt je to jen o nabidce a poptavce. a priznejme si - poptavka je v poslednich letech mnohem vetsi nez nabidka.
    WANTON
    WANTON --- ---
    THEO_PHIL: To budou medaři a kšeftaři. Slušní to ještě drží okolo 1.500,- Kč.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Tak tak, vyzimovaný oddělek na jaře rovná se v podstatě produktivní včelstvo. Oddělky, které se budou teď dělat, jsou už většinou dávno rezervované. Není také žádným tajemství, že mnozí velcí včelaři se už teď živí produkcí oddělků „na maso“ – hlavně ať je včel hodně, jaké mají vlastnosti, neřeší. Tak pozor na to. Zákon nabídky a poptávky, třeba v naší organizaci jsme měli hezké 40% zimní úhyny.
    KUATO
    KUATO --- ---
    SHINIGAMI: imho nutno rozlisovat nakup oddelku na podzim a na jare, rozdil nemaly. u tech podzimnich (letnich) vetsinou musi clovek stejne zakrmit (naklad navic), nejake oddelky pres zimu padnou (naklad navic rozpocten do prezivsich), plus neco navic - proste jako pridana hodnota..
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    THEO_PHIL: to je silenost... ja vloni kupoval dva po tisicovce, jedny se bohuzel vyparily a druhy prezimovaly dost slaby, ale snad se zmatori..

Taky mam trosku problem s tim, ze jsme sli do Langa (to jsem zapomnel zminit) a to neni zrovna nejcastejsi mira..
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    WANTON: Ja nekde videl za 2500 :-(
    WANTON
    WANTON --- ---
    SHINIGAMI: Jinak už teď přijímají objednávky výzkumáky na rok 2016, kde mi bylo garantováno, že nad 1.500 v příštím roce určitě nepůjdou. Letošní cena byla pod 1.500 stovkama.
    WANTON
    WANTON --- ---
    KUATO: Vidíš, já mám zkušenost jinou, v dobrém roce 1.200 až 1.300...:)
    KUATO
    KUATO --- ---
    WANTON: ja se obavam, ze cena 1500kc za jarni oddelek je minimum v dobrem roce, kdezto v letech jako je letos to muze snadno byt i o tisicovku drazsi :o/
    WANTON
    WANTON --- ---
    SHINIGAMI: Oddělky budou sranda a počítej s tím, že u komerčních včelařů nad 1.500,- Kč...:)
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    zdravim,
    cerstve jsem to tu nasel, a hned prijdu s dotazem. Nemate/nevite nekdo o oddelcich na letosni rok,
    idealne kolem Kladna nebo v rozumne vzdalenosti na dojezd? Je mi jasne, ze se sance limitne blizi nule,
    vzhledem k lonskym uhynum, ale co kdyby;).
    BERNA
    BERNA --- ---
    Nechcete někdo odkoupit nové odparovace Yannick?mám jich 5 navíc. Praha 6, Praha-Zapad
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    DROBET: +1 pro lneny olej s voskem. Vosku nedavat moc a natirat za tepla, lepe se to vsakne.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    DROBET: lněný olej + vosk nebo čistý
    FARIN
    FARIN --- ---
    DROBET: klidne i cisty lneny olej.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    DROBET: Třeba nějakou směs téru a lněného oleje. Popsáno zde http://cestadreva.cz/page/obchod/prirodni-oleje-na-drevo - tímto nepropaguji ten obchod, jen je to tam dobře popsané.
    DROBET
    DROBET --- ---
    čauves... prosím mám dotaz akorát mi přišli domu moje první úly jsou to langy od Nerada a mam takové nutkání samosebou jen z venčí je něčim ošetřit - natřít aby mi ve venkovních podmínkách déle vydrželi máte někdo ňáké doporučení??? nechci žádnou barvu jen je něčim napustit aby nástavky déle vydrželi a aby to nebyla chemka.... je třeba něco včelařema vyloženě používano - doporučováno???
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    MAHUTA: Poprvé o tom psal ve včelařství už někdy v roce 2003. A podle mě je ten systém zatím pro běžného včelaře moc složitý a nákladný. Pokud by se z toho vypracovala metodika typu: "kupte si toto skleněné víko za xxx Kč, na jaře při teplotě cca x dejte na úl po dobu tří hodin, v létě při cca x po dobu dvou hodin a opakujte naposledy na podzim." Tak to by byl teprve průlom!
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    Český včelař zjistil, jak zachránit včely. Porazil smrtelnou varoázu | EuroZprávy.cz - Aktuální události z domova i ze světa
    http://domaci.eurozpravy.cz/...8-cesky-vcelar-zjistil-jak-zachranit-vcely-porazil-smrtelnou-varoazu/
    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    když nejso v síle tak si je podrazíte,mnohdy to vyvolá rojovku,nebo se zbaví matky

WANTON
    WANTON --- ---
    BEBERA: Jenže když ještě nejsou dost silný, tak si je oslabuje, bo musí včely udržovat teplotu v úlu ve dvakrát větším prostoru...;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam