• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    PAD
    PAD --- ---
    napada vas, kde nakoupit nejake souse?
    PAD
    PAD --- ---
    no ony nosi pyl - kolem toho porad kvete celkem dost (je to na Brevnove a v okoli je spousta zahrad). v zari bude kvest brectan. ony staveji, ale prijde mi, ze ne moc rychle. nekdo mi rikal, ze na zazimovani by mely byt aspon na dvou nastavcich langstroth 2/3, ale zatim nejsou ani na jednom celem ...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WANTON: Samozřejmě, zrovna může v okolí něco vydatného vykvést a podnítit stavbu. Jen se na to nedá spoléhat. Minulé roky mi nosili tuhle dobu hodně pylu z kukuřice.
    WANTON
    WANTON --- ---
    Souhlas, ale vždy stojí za to to zkusit. Takhle mi oddělek v podmetu okolo 25.6. začal stavět, tak jsem mu dospoda fouknul nástavek mezistěn a ještě je ze dvou třetin postavili.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    PAD: Jo jo, je po slunovratu a konec léta, není snůška, dny se krátí, co se neudělalo doteď, to se už nestihne…
    KUATO
    KUATO --- ---
    PAD: s tim stavenim po slunovratu je to osidne. roje vetsinou stavi, oddelky jak kdy. az prilis casto ne, nez aby se na to dalo spolehat. pokud mas moznost, sezen si vystavene souse a ty mezisteny jima nahrad. je to jistota.
    PAD
    PAD --- ---
    Ahoj. Pred 10ti dny jsem si dovezl 3 oddelky kazdy na 6ti ramcich 39x24. Pridal jsem taky ke kazdemu vcelstvu 3 prazdne ramky s mezistenami. Pri kontrole vcera jsem zjistil, ze maji rozestaveny jen asi jeden ramek kazde vcelstvo, coz mi prijde celkem malo. Timto tempem toho asi moc nevystavi, ne? Dokrmuju pravidelne testem. Diky!
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    KUATO
    KUATO --- ---
    VEGA01: no tak - co na to rict, je to moc moc hezke :o). cloveka svrbi ruce, aby si jeden dva takove uliky zridil tez.. :o).
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    NABUKHADNEZAR: dělají úklid (hoblování) a dezinfekci propolisem:

Honey bees washboarding
    https://www.youtube.com/watch?v=q0vpCHKhM4c
    WANTON
    WANTON --- ---
    Tak mi jedno včelstvo už odmítlo třetí matku. (žádný matečník ani trubčice) Půjdou na mráz a ať se vloudí, mrchy jedny nevděčný...:))
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    KUATO: kolem šesté odpo? Na stanovišti je včelstvo jen jedno. Ony tak jakoby popocházely dopředy dozadu, ale jen část z nich. Ostatní včely normálně létaly.
    KUATO
    KUATO --- ---
    NABUKHADNEZAR: v jakou denní dobu to bylo? mohlo to být větrání jak říkáš.. dělají to u všech včelstev na stanovišti nebo jen u jednoho? pokud jen u jednoho, zkontroloval bych, zda má to včelstvo matku.
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    Přátelé, budu vás asi čas od času prudit začátečnickými dotazy. Snad neva. A začnu postřehem z dneška. Na česně bylo nebývale živo, ale většina včel se jen tak pohupovala dopředu dozadu. Copak to dělají? Vedrem?
    PAWLEEQ
    PAWLEEQ --- ---
    Tak poslušně hlásím, že níže popisovaný způsob založení oddělku se zdařil. Asi po dvou tejdnech jsem to přehodil jednoho obyč nástavku, doplnil mezistěny a podnítil a dneska jsem tam mrknul a tři plásty jsou krásně zakladený.
    VEGA01
    VEGA01 --- ---
    "Opylaření" v podání Václava Smolíka
    POD RUKAMA Václava Smolíka
    http://www.youtube.com/watch?v=W53ssJn0D4Q
    WANTON
    WANTON --- ---
    BUNA: Tvoje vysvětlení úhynu včelstva kamarádů nesedí.

KUATO: Nevyžádaná rada, kyselina mravenčí jen omráčí, takže dát dolu podložku, pak kyselinu mravenčí a do cca hodiny odebrat i s kleštíkem, jinak se ty mrchy proberou a vylezou zpět nahoru. :(
    KUATO
    KUATO --- ---
    BUNA: tchan byl loni z aplikace treba formidolu vylozene zklaman. daval desky 3x, moc toho nepadalo a kdyz pak zkusmo experimentalne jednou aplikoval kyselinu stavelovou, tak mel spad jako prase..
    BUNA
    BUNA --- ---
    WANTON: letosni uhyn včelstev byl způsoben mírnou zimou v kombinaci s jednou generaci klestika navic, gabon u me vzhledem k nulovému počtu roztočů jsem nepoužíval, tata pouzival aerosol, všeobecně fumigace i aerosol by se měl aplikovat v období bez plodu, srpen-říjen – gabon, říjen – prosinec – fumigace při teplotách nad 10°C.

Otazka do plena, leci tady nekdo kyselinou mravenci, jaky výparník používáte a efektivita tohoto leceni je?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    WANTON: EXCITE: Máky tu nemáme žádné a včely zuří. Muž do nich dnes šel raději v celokombinéze a stejně chytil 2 žihadla, což je snad až nemožné :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam