• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    KUATO
    KUATO --- ---
    WANTON: 10kg na vcelstvo za sezonu prumer? v cem vcelaris kristova noho? nejaka medna krava nebo co?
    WANTON
    WANTON --- ---
    ZOIDBERG: Já teda nevím, kdo rozšiřuje fámy, že je medu dost, já mám pravidelně pouze 10 kg průměr již několik let a letošní rok nebude rozdílný.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    POMYJAN: Tak při prodeji po tunách a sudech se samozřejmě dostaneš na jinou cenu. Letos navíc bude medu dost, takže jsem slyšel, že velkovčelaři už shánějí, kde to údají.
    WANTON
    WANTON --- ---
    Moje oblíbené včelařské stránky
    http://jjvcela.sweb.cz/Linky/linky.htm
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Muze se vyrojit oddelek? Sem tam ted koukal, matka uz se rozplodovala, pridal sem jim sedmej (stavebni) ramek, protoze mi zacali stavet na strupkovy folii (uz to bylo i zakladeny). Ale do vetsiho je nedostanu driv nez za tejden... Predpokladam ale, ze by to vyrojeni nemeli stihnout.
    HLIDKA
    HLIDKA --- ---
    THERIDANE: Přes $10 / lb se určitě sehnat dá, ale dobrý květový v trochu větším balení vychází na cca 160 kč/kg: https://jet.com/...wpqq6BRC99aKUkaSjuDsSJAC0pNTV5hIy-ycxqCxjGOOWVkWKjAy1c2yBvAOborb6pPtiTRoC5bPw_wcB
    WANTON
    WANTON --- ---
    THERIDANE: Za komunistů u nás stával 40 Kčs za kg, což je cca 400 Kč dnes.

Bohužel důchodci jsou ochotný prodávat i pod 130 za kg, na menších městech a vesnicích nechcou zdražovat, bo by je sousedi pomluvili a dalších výmluv, proč prodávají tak levně určitě znáte mraky.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    THERIDANE: pro srovnání běžný nominální ceny jídel tam jsou stejný až zhruba dvojnásobný jako v ČR
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    PAD: v USA a Kanadě je běžná maloobchodní >$10/lb za květovej (tj. >520 Kč/kg)
    PAD
    PAD --- ---
    stejne je to porad hrozne levny v porovnani se zahranicim - cena by mela byt nekde na 200 korunach, za kvalitnejsi med i vice
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    ja jsem uz loni nasadil 150 / kg za med a 150 / l za medovinu a nezaznamenal jsem poklse poptavky ;)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KUATO: těm nabízíme 5kg ve velký sklenici :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: musi mit samozrejme vymytou. obcas max. vymenim vicko. konkurence je u nas dost velka :o). z urciteho pohledu to chapu. dost zakazniku je takovych, ze si prijdou pro 20, 30kg coz maji na cely rok a tam uz to nejakou stovku udela..
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KUATO: jojo. se sklem. já je nerad myju (když nemám myčku). takže je zpátky nechcem a doporučíme s kovovým víčkem na zavařování :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    mate to vcetne sklinky? u nas je trend, ze si skoro vsechni daji sklinku, takze 130kc/kg bez skla (jinak +10kc)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    já pořád držím cenu 100/475g, ale mám tak max 300kg celkem. rodiče 90/475 a 160/950g z cca 2t
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Za kolik se u Vás prodává med letos? u nás 140,- za sklenici
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    PAD: Ja loni delal tusim jeste v cervenci. Je pravda, ze z toho neni moc silne vcelstvo, ale zimu prezili i kdyz se matka rozplodovala az nejak v srpnu...
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    PAD: nejvyšší čas, ale ještě v pohodě, taky budem teprv dělat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam