• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    :). zloděj vezme celý úl. i když jsou i takoví, co si převěsí jenom rámky...
    MIST
    MIST --- ---
    VODOMERKA: neee, ja te spatne pochopila, ja myslela, ze by zlodej stacel med :D
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    MIST: nevíte, co je to loupež mezi včelami? https://www.youtube.com/watch?v=Bo7pEBytp7E
    MIST
    MIST --- ---
    VODOMERKA: hmmm, ze by nekdo chtel loupit med, to by mi teda v zivote nenapadlo :O. Tenhle problem se u nas za louzi nevede.

Polakovo video sice neni promo, ale je to trapna ukazka neschopnosti.

Trubicky dal obracene, toci tam klicem jak klikou od rumpalu - misto aby klic mel uprostred a otviral to po castech, jak navod kaze, tak to tam narve cely a snazi se to plnou silou otocit. Bez ohledu na to, ze si to prenesl nekam do garaze!
    A hlavnim ucelem Flow Hive je, ze se vcely jsou nerusene, kdyz se staci med.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    MIST: je to jedna z mála zpětných vazeb, která není promo. jestli si Polák pořídíl fake těžko soudit. Píše o FH. taky jsem zvědavý na osobní postřehy. každopádně jeho poznámka o podněcování k loupeži při vytáčení má něco do sebe. navíc mi přijde rychlejší medomet /od víc než pár úlů. a než se FH zaplatí, měl by jít z domu kvůli hygieně... prostě hodně kontroverzí. a nedělá se nízkonástavkovej.
    WANTON
    WANTON --- ---
    MIST: jj, rovněž se přidávám, feedback po roce dvou velmi ceněný.
    MIST
    MIST --- ---
    POMYJAN: moc brzo, poreferuji pristi rok.

Zatim jen muzu rict, ze se vcely adaptovaly velice rychle a bez problemu zacaly plnit. To je jedna z kritik, kdy tvrdi, ze vcely Flow Hive neakceptuji dobre.

Poridili jsme to na zkousku, protoze jsme se nemohli dobrat nejakych nezaujatych kritik. Jedni to nenavidi a pomlouvaji a druzi miluji. Jsem sama zvedava na vysledky.
    MIST
    MIST --- ---
    VODOMERKA: ten tvuj link ma ukazat, ze Flow Hive je blbej nebo ze ten Polak je blbec?

My to na zkousku do jednoho ulu koupili a za sebe zatim muzu rict, ze plati to druhy....Polak je blbec. Plus to vypada, ze nema originaly, ale koupil cinskou kopii z ebay. Lidi si na to stezuji, ze to nefunguje jak ma. My to koupili od Flow Hive, ovlada se to snadno.
    KUATO
    KUATO --- ---
    PAD: jo, ja pouzivam stavelku misto kys. mravenci prave z duvodu, ktery popisujes - protoze KM je agresivni svine. podle experimentu, ktere delal loni a predloni tchan (a jsou mnohem dukladnejsi nez moje :o), se zda, ze ucinek KS je mnohem delsi nez pet dnu, spis tak ke dvema tydnum, byt ke konci uz je to slabsi. takze krom toho, ze jim aplikuju jednou na jare nekdy v pulce dubna, tak pak jednou hned po poslednim toceni a pak jeste jednou dvakrat v pulce srpna a pulce zari, zalezi jak si vzpomenu. pouzivam 3,5 procentni a roztok aplikuju shora do ulicek takovym strikatkem cca 50ml na vcelstvo. u slabsiho min (jen obsednute ulicky), u silneho i trochu mic (treba 60-70ml).
    PAD
    PAD --- ---
    diky moc. toz ja je necham vegetit, budu dal krmit a uvidim, co z nich bude.

mmch, pouzivate nekdo kys. stavelovou odparem i na podletni osetreni? na webu jsem nasel, ze to nekteri pouzivaji namisto kys. mravenci - stavelka se tak aplikuje celkem 3x v 5-ti dennich odstupech. radeji bych volil to, nez KM, protoze ta mi prijde dost brutalni pro vcelky a tezko se odahuje davkovani (kvuli pocasi atp.)
    KUATO
    KUATO --- ---
    PAD: jednonastavkove oddelky jsou pomerne bezne..

kdyz jsem zacinal vcelarit, tak jsem koupil 4 vcelstva v budecacich. byly hodne zasazeny varroazou, po prvni fumigaci byly podlozky uplne cervene od spadanych roztoru, takze si umite predstavit, jak zdecimovane byly.. v te dobe jsem nemel rozum, nevedel jsem co se slabyma vcelstvama mam delat, tak jsem je nechal byt. na jare prezivalo v kazdem ulu doslova hrst vcel - chomace byly velke asi jako pest. presto vsechna ctyri vcelstva prezila a v prubehu jara se vzpamatovala a kazde dalo behem roku kolem 20 kil medu..
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    PAD: Záleží kolik obsedaji uliček. Pokud čtyři pět, klidně bych je před zimu nechal. S dostatkem zásob, samozřejmě.
    PAD
    PAD --- ---
    jak velke myslite, ze musi byt vcelstvo, aby prezilo zimo? myslite ze jeden nastavek lang 2/3 prezije? nebo dva nastavky jsou minimum?

premyslim, jestli vcely, ktere mam jen na jednom nastavku, radeji spojit, nebo nechat samostatne a zkusit, jestli preziji do jara. je mi lito matek - mohly by se po zime hodit ...
    WANTON
    WANTON --- ---
    THEO_PHIL: Mně se zase jeden slabý oplodňáček už měsíc hrdinně brání v 11 rámkovým úle loupežím. Zasloužil si zakrmit, i když tuším, že zimu nepřežije. ;)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Tak nevim jak vy, ale ja mam letos jeden vyloupenej oddelek (po tejdnu zbyla jen krabice plna mrtvolek) a jedno vyloupeny vcelstvo. Taky tam bylo mraky mrtvejch, a to co zbylo sem zkusil sloucit s jinejma. Slaby vcelstvo asi fakt nema cenu udrzovat pri zivote :-(
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Tak já řešim, jestli jim to nebude vadit a ony mi tam vystaví na kopřivě plást a ještě ho zaklade...
    BERNA
    BERNA --- ---
    ahoj, nabizim 10 odparovacu yannick + flasku kys. mravenci.
    Nikdy nepouzito, zakoupil jsem pred rokem.
    prodam za pulku puvodni ceny.
    Praha - Zapad, okolí Prahy 6
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    supr, dík!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam