• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    MIST: No ja nevim, jestli sou teda granule proti hmyzu pohazeny kolem ulu tim idealnim resenim. Ja vidim furt nejaky vcely po zemi pred ulama lizt...
    EYRAM
    EYRAM --- ---
    Ivo Bystřičan a Václav Smolík Vám představí dokument "České včelařství chemické"
    zítra 22/11 v 19:30 v Krutónpolis (Hradešínská 47/Praha). Pozvánka ZDE
    Čeká nás dokument a rozhovor s významným českým včelařem Václavem Smolíkem.
    Těšíme se na Vás.
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    Zdravím, dá se někde sehnat plástev s medem? Praha a okolí, ideálně od někoho přímo zde:)
    WANTON
    WANTON --- ---
    KYO: Určitě doporučuji.
    KYO
    KYO --- ---
    WANTON: zatim zadny, ale uvazujeme.... ted jsme koupili statek v lete.
    WANTON
    WANTON --- ---
    KYO: Kolik máš včelstev děvčico? :-)))
    KYO
    KYO --- ---
    OT: Chvili jsem si myslela, ze jsem v Trumpove auditku :D
    WANTON
    WANTON --- ---

MIST
    MIST --- ---
    WANTON: tuhle zkusenost zatim nemame.
    WANTON
    WANTON --- ---
    MIST: My máme letošní rok problém s vosama, tedy ne já, ale jiní u nás. I když jich minulý rok bylo více, letošní byly agresivnější a i dost loupily ve slaboších.
    MIST
    MIST --- ---
    WANTON: ja uz je pred tydnem vsechny vyklepala, nenapadlo mi je vyfotit, ale bylo jich urcite par stovek.
    WANTON
    WANTON --- ---
    MIST: jj, raději to, ono stejně na tvárnice dávat vazelínu, nevim, nevim. To to lepidlo bych zkusil raději.

A teda ty vaše škvory bych chtěl vidět, tady nejsou problém. ;)
    WANTON
    WANTON --- ---
    MIST: To je proti zavíječi, ale teď jsem se dočetl, že je to jedno, že vejce i larvy zavíječe přežijí i mráz.
    MIST
    MIST --- ---
    WANTON: ok, mame to na tvarnicich/cihlach....muzu to namazat, ale nezapomen, ze jsem v Kalifornii a je tu vetsinu roku teplo, takze se to roztece. Prodavaji lepidlo na hmyz, co se maze na kmen stromu....mozna bych mohla zkusit to.
    WANTON
    WANTON --- ---
    MIST: Proti mravencům je dobrá lékařská vazelína okolo noh stojanu.
    MIST
    MIST --- ---
    Pokud je jeste neco, co mame udelat - sem s radama. Doporucili nam dat ramecky promrznout do mrazaku, coz jsem udelala.
    MIST
    MIST --- ---
    KUATO: prit se nebudu, v tenhle moment tomu rozumim jak koza petrzeli a ucim se to. Pravda je, ze po otevreni tam skvoru bylo hodne.
    Plan je vycistit okoli od travy (coz stejne musime, protoze nam vcely v lete malem uhorely) a posypeme zem granulema proti hmyzu, abysme zabranili skvorum a mravencim lezt do ulu.

A holt zacneme znova.
    KUATO
    KUATO --- ---
    MIST: skvori jo? vcely byly z ulu vyhnani skvory.. kdybych si mel vsadit.. tak skvori by to jistojiste nebyli :o)
    MIST
    MIST --- ---
    Tak nas je ten lepsi ul taky prazdny :(

Prisel odbornik, prohledl to a rekl, ze nam je vyhnali skvori. A bodave agresivni mrchy nevyhnalo nic, tem se dari mooooc dobre.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam