PAD: hm, je to imho slozite tema, na kterem se neshodnou plne ani odbornici, natoz laici, byt s dobrou vuli a peknymi "nazory". mozna jen ti nejstarsi z nas pamatujou stav, kdy jeste dochazelo k preklapeni ze vcely cerne na kranku (protoze druhova vymena v krajine je zalezitost minimalne jedne dvou lidskych generaci). tech par starych, se kteryma jsem mluvil treba ja, tak opravdu potvrzuji mnohem vetsi bodavost a znatelne mensi vynos medu. jelikoz jsem to ale sam nezazil, mohu vedet, kde je pravda? na vynos mohl mit velky vliv i odlisny typ pouzivanych ulu, co ja vim. kdyz vsak ctu tu diskuzi pod clankem, jima me smutek a pocit marnosti. csv se pomalu ale jiste droli a ja jako funkcionar csv jsem spis mirne konzervativni nez nadseny vitac vsemozneho noveho. nemam nejmensi chut se s nekym hadat a presvedcovat ho. ostatne bych jen stavel svuj nazor proti nazoru oponentu. potrebnou kvalifikaci a znalosti by patrne nemel ani jeden z nas. k letum budoucim se pokusim stavet z pohledu filosofa - krize ve spolecnosti prichazeji pravidelne a vetsinou jsou potrebne pro nejakou obrodu a zavedeni noveho. nevim jestli jsem Ti svym vylevem nejak pomohl :o).