• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    rozbalit záhlaví
    PAD
    PAD --- ---
    BERNA:
    MRTS: diky moc. pujdu asi do toho Suchdolu.
    BERNA
    BERNA --- ---
    PAD: treba Praha6 Suchdol, trva to tak tyden myslim + potvrzeni od veteriny. Pocitej dohromady radci 3 tydny az mesic.
    PAD
    PAD --- ---
    Kde mi rychle vysetri vcely na mor vceliho plodu - idealne v Praze (kvuli prevozu oddelku mimo kraj)? Diky!
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    VODOMERKA: Uz takhle sem jim tam tech zasob nechal myslim zbytecne moc. A v okoli uz kvete mraky tresni, tak myslim, ze by nemeli sanci to spotrebovat. Jedny vcely mam na jednom nastavku, druhy na dvou a tem sem tam tak 4 ramky nechal a odvickoval...
    KUATO: Ale na oddelky bych to nechat moh, to je dobrej napad! Dik.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    jo aha. zásoby ze zimy :). na oddělky, podhodit na podnícení, uskladnit. já teda nechávám donosit mednou komoru. ještě má být chladno, pršet. tak se jim to ještě může hodit ;)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    THEO_PHIL: kolik to má vody?
    KUATO
    KUATO --- ---
    THEO_PHIL: ja tyhle ramky co zbyly ze zimovani pouzivam jako krmivo do oddelku. usetrim si ruzne meziprace s vytacenim atd, kdyz stejne bych za chvili znovu zakrmoval :o).
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Tak sem ze dvou prazskejch ulu vcera vyndal celej nastavek se zasobama (a to sem jim tam toho este docela dost nechal). Sou tmavy, tak si rikam, ze to spis nez cukr bude nakej lesni med, protoze je mam vedle lesa. Kazdopadne se to pokusim o vikendu vytocit a podle chuti spotrebuju nebo necham na podzim na krmeni. V tech ramcich by to asi jenom zkrystalizovalo. Taky sem dal prvni dve mezisteny plus stavebni ramek, za tejden chci protocit nastavky a zacatkem kvetna uz dat medniky :-)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KUATO: jo. já dávám stavební ke krajům. když se pak nuděj, vystavěj je. nebo mezistěny na kraje přes zimu. jako takovou improvizovanou Blinovovu přepážku.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    U nás je to ještě přes noc dost k nule, no... Ale to už asi nehraje tolik roli, když přes den je třeba i 10.
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: pokud nesedi na jednom nastavku, ale aspon pres dva, tak budou urcite sedet pres ulicku. navic touhle dobou uz budou rozlezle po celem ulu, takze budou mit zmapovane, kde jsou jake zasoby.. zebrovani bych pouzil zatim jen u silnych vcelstev, jinak po mezistene pred a za plod.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KOOTCHA: proto se zebruje přes plod. jinak se to dá vyřešit tak, že a) vkládáte jenom stavební rámky nebo b) se dá do mezistěny udělat dírka, aby mohly přelézat.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    KOOTCHA: Ja doufam, ze se uz zas tak neochladi a ze uz neco maj nanosenyho k plodu...ale jistej si nejsem, proto se ptam.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Já jsem teda začátečník, ale co pak udělaj až se ochladí a budou v chomáči... vždyť se nedostanou pro jídlo.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Chtel bych o vikendu vlozit prvni mezisteny, kdyz uz kvete ta tresen a premejslim kam. Nejlip asi okolo plodu, z obou stran a za to zasoby, co? Nebo radsi az za zasobni ramky?
    PAD
    PAD --- ---
    PAD: Jo a je to plne obrazku a fotografii.
    PAD
    PAD --- ---
    KOCOURR: Tohle je fajn - http://www.psnv.cz/eshop/?83,vcelarstvi-svazek-i - pokryva to uplne zaklady, tj. zootechniku a nemoci/leceni. Soustredi se hlavne na nastavkove vcelareni (zejmena Langstroth a trochu Dadant).
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Nemate doporučení na nějakou dobrou knížku o vcelareni? Preferují něco co je blíže ekovcelareni, zatím vlastním pouze Ilustrovane vcelarstvi od jednoho francouze a pár menších brožuřek, diky
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    PAD: já je mám ve sloupci v nastavcich...Nehrozí, že splesnivy a dají se tak i sirit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam