• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    rozbalit záhlaví
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    HEJSEK23: dobře mi tak! :))
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    ACIDQA: jestli nechas otevrenou havanu na slunicku tak ano nechal bych te pit jen vodu :)))
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ACIDQA: No jen vodu asi ne, ale výrazně míň alkoholu tam bude. Je to cejtit i na tý masti, že je zezačátku agresivnější a pak míň a míň.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    HEJSEK23: jakože když si nechám otevřenou láhev Havany ve třicetistupňovým vedru, tak za tejden piju jen vodu? To bych byla chemik ještě míň než myslím... (což teda rozhodně nevylučuju :))
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    ACIDQA: taky nejsem chemik ale tech 78stupnu je bod varu ne? odparuje se snad pri normalni teplote
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KOOTCHA: no, to se mi nezdá... jsem terapeut a ne chemik, nicméně alkohol se začíná odpařovat okolo 78stupňů, při 60 se odpařuje metanol... takže, když bych ho v tý masti vůbec nechtěla (a že já nechci), tak to musím zahřát na teplotu, při kterým se mi začne ničit ten propolis... každopádně díky za odpovědi, promyslím a vyzkouším víc možností ,)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ZATAMOKO: hodím, jak vyzkouším... mám v hlavě asi tři receptury, do kterých se do konce týdne pustím, tak ti pak napíšu, jak to dopadlo a vítězný recept ,)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    ACIDQA: Zadnej problem s tim nemam...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ACIDQA: můžeš se hodit recept na tu mastičku?
    Dělal jsem tinkturu, ale je to strašnej dryák a při lokálním použití se mi udělal vyrážka :)
    Chtěl jsem taky zkusit mastičku resp. přidat tinkturu do konopné či měsíčkové masti.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ACIDQA: nejdřív bys to měla imho zahřát, aby se líh odpařil. To teda dělám taky. Ale tak prostě od oka.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    THEO_PHIL: aha, takže to tam dáváš i s tím lihem? Jak se to pak ale chová na kůži, když ten líh sám o sobě vysušuje??
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Já to taky dělám jen tak, že lékařskou vazelínu rozpustim aby se nevařila a pak tam dám tinkturu a míchám. Ale moc se mi to nepropojí. Takže míchám i během vychládání a nejvíc se mi to pak propojí až když se mi to v horku maringotky párkrát přetaví na sluníčku :)
    Ale je to teda voňavá pecka.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    ACIDQA: Nezahrejvam. Proste do ty vazeliny tu tinkturu naleju a micham. Ono se to moc nechce spojit, takze to chvili trva. Ale vysledek je paradni, uz nic jinyho nemazeme :-)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    THEO_PHIL: a rozehříváš to ve vodní lázni nebo rovnou všechno dohromady? Cedíš pak přes plátýnko nebo jak? A hlídáš tu teplotu nebo to necháváš jen do rozpuštění a pak to stáhneš? (ptám se jako lama... a trochu lama jsem, tak se tím rovnou omlouvám :)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    O vikendu sem stacel med a vzit jim ty plasty byl skoro horor. Parkrat mi zhasnul dymak, takze se mi to protahlo a ve vysledku kolem me litalo tisice vcel a po ometeni byl ramek stejne plnej vcel, jako pred nim. Musel sem vzit par holek i na cestu autem a ometal asi na trech mistech...no, v kvetnu to byla jina prace.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    THEO_PHIL: ono je to taky o tom, kde chcete, aby propolis působil. jestli povrchově nebo hloubkově. proto se řeší, jestli vazelína nebo sádlo :)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    ACIDQA: Ja to micham s tou vazelinou, da se pouzit i sadlo, ale to pridava sadlovou vuni...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Zpracováváte někdo propolis do mastí? Mám udělanou propolisovou tinkturu (96,4%líh), ale nechci ji přidávat do balzámů a mastí vzhledem k vlastnostem lihu - předpokládám, že bude vysušovat i v masti. Našla jsem postupy, jak surový propolis rozpustit pomocí lékařské vazelíny nebo olivového oleje.
    Když bych ho rozehřívala přímo v nerafinovaném bambuckém máslu a držela teplotu do 50stupňů, bude nějak jedna z přísad trpět/ztrácet na vlastnostech? Rozpustí se propolis? Jak to děláte vy?
    Díky za rady. ,)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    BERNA: jo tak presne tak jsem si to predstavoval :)
    Pristi rok bych chtel rozsirit na 10 vcelstev, tak nakoupím tahle dna a porovnám je.
    PAD
    PAD --- ---
    THERIDANE: tak to delam ted. jeste je pred tim i postrikam rozprasovacem - lepe padaji rovnou do ulu. ja se ale zajimam o elektronicky ometak na autobaterii - je vicemene setrny ke vcelam?
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    PAD: Když ty včely neroztíráš, ale ometákem (třeba z husích per) je z rámku jakoby odhazuješ, tak je zraněných minimum, většinou je to ani nenaštve a prostě si hned zalezou do úlu dál pracovat. Po vytočení nástavku se nám tam motají třeba 2-3 pochroumaný včelky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam