• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    XBAHNO: to je divný, buď se ti vyrojily (ale 2 úly najednou a na podzim už by byla sakra náhoda) a nebo ti je někdo ukrad..
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ZOIDBERG: Loni byl ten spad velikej, takze v zime fumigace a v lete formidol, jak nam bylo doporuceno od svazu. Jinak ja nejsem chovatel, tim je moje zena, ta se tomu venuje po ty papirove-organizacni strance, ja se jenom nebojim do tech vcel vlizt, takze obcas neco vyridim ci provedu, ale na 100% to nesleduju - no obcas se kocham. Faktem je, ze me to hodne prekvapilo, kdyz jsem tam byl v zari, tak ty vcely vypadali hodne silne, loni tak pekne nevypadali a vyzimovali super, ze se v unoru/breznu(?) pri fumigaci chlapik az podivoval, jak nam to v tech tenkejch ulech jde. A najednou subjektivne silnejsi(ale taky agresivnejsi, na zacatku leta tam clovek klidne nakouknul jen tak v trenkach, v tom zari sem si na blby doliti cukernyho roztoku bral i rukavice) vcelstva padnou behem mesice... No, co jsme urcite udelali blbe, ze jsme nezuzili cesna, ale halt chybama se clovek uci.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    XBAHNO: To nebude loupežemi, ty jsou až následek. Co jsi dělal proti varroáze?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XBAHNO: tak dobre to jsem asi prepisk,no je to to nejsilnejsi co umel vyrobit
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ACIDQA: Muze. Ale v prvnim kroku to bude strasne drahy a po druhym kroku budes potrebovat transplantaci jater. Ale je to dobry piti, hlava z toho neboli, neni tam prostor pro necistoty ze kterejch by mohla bolet hlava...
    Abych nebyl uplne OT, nebude mit nekdo na jare a na plzensku oddelky v langstroth mire? Letosek jsem zacal se dvema vcelstvy z lonska, udelal jeden oddelek, ale na podzim se mi zdal slabej, tak jsem ho spojil s tim, co se mi zdalo trochu slabsi. Takze v pulce zari jsem mel dve vcelstva na 4 nastavcich, kazdy zakrmeny 15kg cukru (a neco jsem jim nechal medu). No a pred mesicem prisel chlapik ze svazu na fumigaci a nikde ani vcelka, kompletne vyloupeno oboji... takze asi pokus cislo tri.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    XBAHNO: takže mi to může pomoc s opocenými okny v ložnici? :?oD
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    LINKOS: Mistni palic ma cca desetipatrovou refluxni kolonu? Treti vypal na normalnim destilaku ma tak 80%.
    Az nekdo pojede do italie, litr 95% lihu je tam za cca 15E.
    Nebo pokud mate zivnostnak si trosku priplatit: http://www.mercishop.cz/zbozi/z1253005032330-ethylalkohol-ethanol-pa/ zavirejte lahev, taha to vlhkost ze vzduchu :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ZOIDBERG: ja jsem mel silny lih od mistniho palice,pred redenim. Nevim 90-95. Jen byl problem mu to vysvetlit,ze to nemam na piti
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    KUATO: Časy levného polského lihu odvála metanolová aféra a nezdá se, že by se měly vrátit. Aktuálně se dá v Polsku koupit 95% obilný líh za cca 300 korun půl litru, což je proklatě hodně, ale pořád méně, než u nás.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ACIDQA: Je to tak.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    PAD: lékárník mi vysvětloval, že propolis se rozpouští v alkoholu, když je vysokoprocentní, dostaneš z něj prakticky všechny prospěšný látky, čím je alkohol slabší, tím méně a hůře se ti rozpustí a tinktura je pak slabší... kdybys ho pak nechal macerovat ve vodě,nemáš z toho prakticky nic.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Ja pouzivam 70% jabkovici...
    KUATO
    KUATO --- ---
    PAD: mas pravdu, svestek je skoda, ale kdyz se urodi jabka, tak kalvadosu takova skoda neni - par pytlu do palirny prave pro strejcka Prihodu :o), clovek na dedine by mel mit doma par desitek litru, dycky se to muze hodit :o)). jinak ta spotrebni dan na chlast je hrozne zlo, vyrobka za par desitek korun.. sveho casu jsem mel moznost nakupovat z polska skoro cisty konzumni nedaneny :o) alkohol 94proc asi za 100kc/litr (zdravim do Trineckych zelezaren!)
    PAD
    PAD --- ---
    ZOIDBERG: no, to co jsem linkoval, by mel byt konzumni lih, ne denaturak. je to nejspis normalni bramborovy lih, tj. takovy, co se pouziva k vyrobe tuzemaku ...

    z ceho vychazis, ze by to melo byt idealne aspon 90%? porovnaval to nekdo? me se vyluhovalo i ve slivovici, akorat pozdeji. v tom lihu je to vyluhovane pekne uz po tydnu (v teple).
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    PAD: Čim silnější líh, tím lépe. ideálně 90% a více, a pokud se počítá s vnitřním užitím, tak určitě ne denaturák a vyrobky z něj (Alpa).
    PAD
    PAD --- ---
    KUATO: to jsem udelal vloni a vysledek byl vynikajici. letos mi ale bylo slivovice lito, radeji ji vypiju:) pouzil jsem misto toho: https://www.stramis-drinks.cz/lih-konzumni-80-1l
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    VODOMERKA: nééé, jsem terapeut v ambulanci pro léčbu závislostí :)))


    VODOMERKA:
    KUATO:
    ale jste blízko, dělala jsem v mládí roky každé léto brigádu v lékárně, takže mám v tomto směru jisté výhody :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    ACIDQA: ja pouzivam vysokoprocentni slivovici nebo vinovici (kolem 70 proc) a kdyz to necham nalozene v teple delsi dobu (radove mesice - delam si vzdy trochu vic dopredu), tak je to vynikajici. skoro cisty alkohol je hrozne drahy, pokud nemas specialni kontakty :o), tenhle mnohem cenove vyhodnejsi.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KOOTCHA: nepracuje A. v lékárně? :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ACIDQA: a kde kupujes ten lih? mne v lekarne prodali max 60% a jeste 1dcl za 60kc, nebo tak nejak... dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam