• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Zdravim! hledala jsem, no bud jsem filtrovala spatne, nebo se to neprobiralo. K veci.
    Otci se u nekterych ramku stalo, ye y nich nedokazal vytoct med, ani po x-tem opakovani ci vysoke intenzite toceni. Tvrdil, ze to je med, ktery nedokazou uzit ani vcely. Na vine je pry skrob v cukru. Ten zpusobi, zeten med je v plastvi "zabetonovanz" aje k nicemu. Jak to vidite, vy? Setkali jste se uz s tim?
    Diky
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    BRUKEV: Byl jsem tam na školení a kupoval od nich jeden úl a co Kobliha neumí, to vyváží suverenitou. Úl řemeslně celkem na prd. Jednání katastrofický. Absolutně nedoporučuju.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XBAHNO: a co vaha? Borovice je lehka a venku odolna
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ZOIDBERG:
    ZOIDBERG:
    ZOIDBERG: BTW co modrin? Ten by mohl byt jeste lepsi(a asi drazsi). Zadna zkusenost ve spojeni s vcelama, ale drevo na ven je to fajn.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRUKEV: Borovice méně pracuje a dýl vydrží. Jediný důvod používat smrk je nižší cena.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Je to takový rozdíl? Spousta lidí okolo mě má uly, nástavky, dna ze smrku a krom váhy si nestezuji. I většina výrobců dělá smrk.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRUKEV: Hlavně ať je to z borovice, nejlépe vejmutovky, a ne ze smrku.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Mrknu na něj. Zatím vede Váhala, propracovaná dna a je kousek ode mě. Sice cenové dražší, ale zase výhoda osobního odběru. Klidně hodte dalsi tipy i na menší truhláře.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Zkus od Zeleného, nejlepší reference i osobní zkušenosti. V organizaci jsme od něj vzali už několik desítek nastavků i s rámky na Langstroth Jumbo a 2/3.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nějaké nové recenze na včelařství Koblížek?
    Zatím zde uvedené nejsou moc pozitivní a to jsou jedni z mých adeptů na langy.

Případně někdo bral úly z Fajtl střechy? Ceny mají velmi dobré, čepovaný spoj, ale nikde o nich nikdo moc nepíše, tak nevím, co si o nich myslet.
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: souhlas. dokud bude zima jakz takz a ony neplodujou, tak maji minimalni spotrebu. pruvan v zasobach zacne az se na jare rozplodujou. ale to uz budou i rozlezle, takze pak uz je vcelar svyma zasahama nerusi. takze kdyz bude unor mrazivy, tak ani unor nelozit. ale az se otepli a zacnou kvest kocicky a lisky, tak pak bych do nich vlezl.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Tak jsem vcera kdyz bylo teplo se rozhodl zkontrolovat vcelky pac jsem mel podezreni ze je v ulech ticho. Bohuzel je tomu skutecne tak. Dva uly plne zasob a vcelky dead. Tak jsem Matky pohrbil, byli hned navrchu mrtve. Pristi rok nanovo:( Jak jsem psal na podzim z 0 spadu najednou 100+ bohuzel to nedali. Mam podezreni ze vyloupili oslabene vcelstvo a zavlekly si toho hajzla z jineho ulu.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    NABUKHADNEZAR: to taky záleží, kde ty včely máš a kolik cca zásob měli. každopádně pokud byly dobře zakrmený nebo s plnou mednou komorou, do února bych do nich vůbec nelezl. pozoruj podložku, jak postupujou zásobama podle spadaný měli. a na dokrmení těsto dobrý.
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    Ahojte, lame začátečnická otázka. V takové teplé zimě, jako je letos, v jakém nejdřívějším možném termínu byste přikrmili, pokud se bojíte, že má oddělek málo? Je přikrmení těstem během zimy tabu? Podle čeho se rozhodujete? Díky předem.
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    Kdyby měl někdo zájem, můj táta dělá včelařské kurzy/workshopy pro začátečníky i pokročilejší včelaře.
    Neberte to jako reklamu, na těch kurzech asi stejně nezbohatne, ale třeba se to někomu bude líbit :)
    Jakékoliv info klidně poskytnu přes poštu, ať tu nespamujem.
    Včelařské kurzy pro rok 2018 | Včelařská škola
    https://www.vcelarskaskola.cz/kurzy-pro-vcelare
    PAD
    PAD --- ---
    POMYJAN: ja bych do levnejsi varianty sel. ja za to dal myslim bez mala 3000 a tu hodnotu to fakt nema. je to jen kus zeleza, dva draty a topna spirala. vyrobni hodnota max 500 korun, byl bych ochotny dat neco kolem tisicovky max. byl jsem ale nezkusenej a potreboval to rychle vyresit. o alternativach jsem nevedel.

taky delaji nejake vyvijece pary, co se nasazuje z vrchu. taky zajimave. ale me to prislo moc slozite.
    PAD
    PAD --- ---
    POMYJAN: varrox, ale dneska bych asi koupil nejaky jiny ryze cesky levnejsi ekvivalent.
    PAD
    PAD --- ---
    ZATAMOKO: takhle v podleti nebo zime pouzivam 2g kys. stavelove vaporizaci zespod ("panvickou"). v podleti podle potreby opakuju az 3x po peti dnech, abych vybil i klestiky, kteri se napoprve (napodruhe) schovali v plodu. zatim to funguje spolehlive a je to rychle (cca 5m na vcelstvo).
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Včely se cpou bonbony z bývalého lihovaru, jejich med je neprodejný - iDNES.cz
    https://budejovice.idnes.cz/...ny-pud-/budejovice-zpravy.aspx?c=A171006_102720_budejovice-zpravy_khr
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    PAD: jak a čím "odblešuješ"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam