• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    PAD
    PAD --- ---
    KUATO: to jsem si taky rikal, a proto jim daval i nejaky cukr nakonec navic. ale asi jak byla tepla zima a mrazivy zaver, tak to ty jedny srazilo (byl to oddelek, ktery docela dlouho do podzimu plodoval)
    KUATO
    KUATO --- ---
    KOCOURR: lepsi prekrmit nez nedokrmit. staci aby byla teplejsi zima a svinky trochu plodovaly a ty zminovane 3-4 plasty by byly v trapu se vsemi dusledky..
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    PAD: Já jsem svoje 3 včelstva prohlížel teď v neděli, zakrmil jsem stejně asi jako ty 15kg invertu na včelstvo a každé včelstvo mělo ponechané tak 5-8 kg medu (všechno jsem zimoval na dvou nástavkách 39/24). Přestože se mi (pravděpodobně díky reinvazi) zamořili na podzim včelstva varoázou (po léčení byl spad ve stovkách kusů, možná i více u nejsilnějšího včelstva), tak všechny přežili zimu a při prohlídce jsem zjistil, že stále mají zásob dost -každé včelstvo alespoň 3-4 plásty (zimovali ve spodním nástavku, tak myslím, že jsem na podzim překrmil). Nicméně už mi včechno ploduje, včely se rozlezly do obou nástavků a teď už jen čekám až začne pylovat líska, vrba, olše...
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    na žatecku v neděli taky už prolet
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Neplanujete nekdo letos v okoli Kladna odelky na lang 2/3? Pripadne nejaka vyzimovana vcelstva navic?:)
    PAD
    PAD --- ---
    Jak jsou na tom vase vcely po zime se zasobami? U me jedne vcelstvo padlo a dve byla uplne na suchu, takze jsem hned daval cukr. Na podzim jsem pritom zkrmil nejmene 15kg zasob na vcelstvo a to mely jeste tak 5kg medu.
    MTO
    MTO --- ---
    THERIDANE: jj. o vikendu byl prolet i na klatovsku .-)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Let už je v plným proudu (Kladno) ☺

Let na jívu
    https://www.youtube.com/watch?v=kRnGegHZ2YI
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    The Sweetest Photoshoot Featuring Nude Models Covered in Honey - artFido's Blog
    https://blog.artfido.com/the-sweetest-photoshoot-featuring-nude-models-covered-in-honey/2/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LINKOS: tak časté, nečasté... Úl máš třeba 2500 Kč, včelstvo má hodnotu teoreticky +/- 3000 Kč. Do toho nezapočítáš práci, ta je nevyčíslitelná.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    BRUKEV: jak caste jsou kradeze ulu, vzhledem k jejich cene a návratnosti to muze byt celkem velky problem. Svara co pěstuje česnek u nej musi drzet hlidky pred sklizni...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    BRUKEV: Kurnik, jsem v databázi :) Maj docela nový mapy. Počítám tak červen/červenec 2017.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Veřejný registr půdy - LPIS
    http://eagri.cz/public/app/lpisext/lpis/verejny2/plpis/

Aneb najdi si včelaře ve svém okolí. Anebo si najdi jejich úly a někdy si pro ně přijeď s dodávkou...
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    VODOMERKA: Ok, dík.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HOUBA: různý minerály
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    Dotaz - dávám si do bylinkového čaje med od dvou různých včelařů a v jednom případě ten čaj jakoby zčerná a v druhém případě se nic nemění. Obojí je med květový. Proč ten jeden mění barvu čaje a ten druhý ne?

Děkuji.
    KUATO
    KUATO --- ---
    URPUTNIK: a zasobovani sousedovic zahrad rojema :o).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam