• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    VODOMERKA: Ok, dík.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HOUBA: různý minerály
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    Dotaz - dávám si do bylinkového čaje med od dvou různých včelařů a v jednom případě ten čaj jakoby zčerná a v druhém případě se nic nemění. Obojí je med květový. Proč ten jeden mění barvu čaje a ten druhý ne?

Děkuji.
    KUATO
    KUATO --- ---
    URPUTNIK: a zasobovani sousedovic zahrad rojema :o).
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    BOUMRY: ja myslim ze to neni na produkci medu, ale na koukani a dobry pocit :)
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    THERIDANE: to jo, ale kde? Pokud uvazuju pouze domaci vyuziti...
    Jedine co mbe napada je spojeni dvou hexagonu a dobry vykluz.
    Jinak mas obyvak plny vcel :)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    BOUMRY: to bude jako TBH, dílo vyřezáváš a pak lisuješ nebo používáš přímo s voskem
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    MARTA_KLOFACOVA: pěkný, ale nenašel jsem, jak to vytáčet :)
    Beecosystem — Learn More
    https://beecosystem.buzz/design
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    Genius Company Installs Beehives In Your Living Room, And Here’s How It Works | Bored Panda
    https://www.boredpanda.com/...em/?utm_source=facebook&utm_medium=link&utm_campaign=thinkingmindspage
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    VODOMERKA: :)) S tim dobrym hospodařenim to je zajímavej nápad, ale ten jeden obsazenej rámek mi pořád nejde do hlavy :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KOOTCHA: to nemusí nic moc znamenat. třeba jenom dobře hospodaří se zásobama a nenechaj se jen tak vyrušovat. u oddělku mám taky víc měli. asi ještě nezkušená matka klade na zimu party včely :D
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Dneska jsem sbíral měl a ve slabšim včelstvu, co jsem ho měl na 2 nástavkách byla měl normálně jen v jedný mezírce (za měsíc), ale jsou tam. Co byste navrhovali jako nejbližší záchranný akce? Na jaře to shodim na jeden, to je jasný, ale myslíte že to daj? Je to normál? Vždycky jsem měl obsazený aspoň 4-5 rámků a v letošnim oddělku mám zas měli tunu. Ale tady nula nula prd.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    REDSNAKE: uz jsem to googlila, takze to s cukrem nema co delat. No nevim, jestli toho bylo tolik, aby vyslo i jen na jedinou lahev :D Ale budu to sledovat :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    FRENNET: Aneb nasekal bych z toho medovinu :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    FRENNET: zkus googlit cementový med
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Zdravim! hledala jsem, no bud jsem filtrovala spatne, nebo se to neprobiralo. K veci.
    Otci se u nekterych ramku stalo, ye y nich nedokazal vytoct med, ani po x-tem opakovani ci vysoke intenzite toceni. Tvrdil, ze to je med, ktery nedokazou uzit ani vcely. Na vine je pry skrob v cukru. Ten zpusobi, zeten med je v plastvi "zabetonovanz" aje k nicemu. Jak to vidite, vy? Setkali jste se uz s tim?
    Diky
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    BRUKEV: Byl jsem tam na školení a kupoval od nich jeden úl a co Kobliha neumí, to vyváží suverenitou. Úl řemeslně celkem na prd. Jednání katastrofický. Absolutně nedoporučuju.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XBAHNO: a co vaha? Borovice je lehka a venku odolna
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ZOIDBERG:
    ZOIDBERG:
    ZOIDBERG: BTW co modrin? Ten by mohl byt jeste lepsi(a asi drazsi). Zadna zkusenost ve spojeni s vcelama, ale drevo na ven je to fajn.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRUKEV: Borovice méně pracuje a dýl vydrží. Jediný důvod používat smrk je nižší cena.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam