• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    rozbalit záhlaví
    KUATO
    KUATO --- ---
    KOOTCHA: no tak co bys chtel slyset za radu na tvuj problem ;o)?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    KUATO: Je to možný. Já je mám v plechová garáži na zahradě a obávám se, že kdybych jim to nedal vyžrat řízeně, tak to stejně najdou :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    KOOTCHA: ja ramky vyzrat vcelam nenechavam a nepozoruju, ze by to kvasilo. skladuju v prazdnych nastavkach v garazi, ne v zaparene pradelne :o). neni to nejaka urban legends?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    BUJAGA: domnívám se (!), že včely se budou rojit když bude silná snůška -> matka se rozklade ->bude moc včel. Vzhledem k tomu, že všichni bědujou, že už je to slabota, bych rojení nečekal. S tim mym mikrovzorkem dvou včelstev můžu říct, že rojení teď u mě opravdu nehrozí naopak začaly vyjídat zásoby a když jsem dal po vytáčení ven pár plástů v "vylízání", tak jem tam měl za hodinu zas totální mordor :)

á propos. Jak to děláte v pozdnim létě s čistěním plástů před uskladněnim? Zbytky medu v plástech by jinak kvasily a tak jim to dám vždycky vyzobat, ale je to vždycky pranice a potenciál k loupení, ale nevim co s tim lepšího. Leda to odvízt někam dál. Nevim.
    BUJAGA
    BUJAGA --- ---
    POMYJAN: Nechám na zvážení, ale případné druhé roje by se mohly konat zrovna v téhle době.
    BUJAGA
    BUJAGA --- ---
    Ahoj, rád bych požádal o radu, nebo názor.
    Potřeboval bych obsadit mednou krávu. Kdekoliv se dočtete, že MK se obsazuje rojem (což je pochopitelné, protože roj je připravený ke stavbě nového díla). Nicméně letošních rojů nebylo až tak mnoho (dokonce ani hasiči mi nevolali). Takže tady jsem s rozumem v koncích. Co si počít dál? Rád bych ji obsadil. Už jsem uvažoval nad oddělkem, ale jak napasovat rámek do MK (jedině seříznout na požadovaný tvar, ale co drátky a boční loučky)? Najde se tu nějaký experimentátor, který by mi poradil, nebo dal vlastní názor?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ENDREW: mate dost podobny/stejny podstavce ;)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    ACIDQA: nejsem :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ENDREW: nejsi ten vcelar, co ma uly ze stakor smer knezmost?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KOOTCHA: polys jo, dreveny viko ne. Strupkova folie a na ni rovnou strecha.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ENDREW: ja ted ve stodole nasel boky regalu (svařenec) 50x200cm z jeklu 40x40x3, tak mam asi vyreseno :)
    Jen to asi natřu na bílo, ne jak rikas, umi se to vydatne rozpalit.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ENDREW: Já mám pod plechem polyš a pak ještě dřevěný víko, ale to ty asi taky, předpokládám.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KUATO: mno myslim ze ten plech se dokaze taky pekne rozpect na slunicku. Dokonce tak, ze jsem mel jednou vecer problem ho sundat jak byl rozpalenej. Snazim se to hlidat a stinit jim aspon slunecnikem. Zkousel jsem zahradni altan/party stan ale pod nim mi prislo, ze je jeste vetsi vedro nez bez nej a vcelam se to taky moc nelibilo. Z toho vedra mam velky strach, ale z loupeze jeste vetsi.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KOOTCHA: na vetrani spoleham na vcely a na sitovane dno. Mam vcely na zahrade takze sem u nich skoro denne a i zena hlasi pokud se neco nezvykleho deje.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    ZATAMOKO: driv to pry slouzilo jako kurnik. Nasel jsem to na smetaku, rozrizl vejpul a dal tomu novy smysl. Je to dobry akorat na oddelky. U trech nastavku uz je to vysoky. Dal to pak resim klasicky. Tvarnicemi a fosnami. Chystam se si svarit ram na patkach abych to mohl snadneji vyrovnat do roviny, ale to je v kategorii az jednou....
    KUATO
    KUATO --- ---
    ENDREW: ja jednou takhle dva oddelky uvaril (nestihly odvetravat)..ale mel jsem na ulech strechu z ipy, ne plechovou, tak mozna ta ipa vaze nejak podstatne vic tepla.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ENDREW: Nemyslim, taky se učim :) Jen to nedělám. Jsou ještě hezký dny a včely jsou venku, kdyby se najednou hrnula bouřka, nevim jestli by jim očka stačily. A taky větrání... Ale to jen přemejšlim nahlas.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ENDREW: koukám na ten podstavec. To jsi použil regál, nebo se tyhle profily dají sehnat i samostatne?
    Aktuálně řeším nové podstavce na své včelnici, neb zatím mám vše na paletách, které už ale dosluhují.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KOOTCHA: jj mam.Pri dalsim krmeni se je uz chystam otevrit. Jelikoz to sou letosni oddelky tak se bojim loupeze. Jsem z okoli MB a neni tu druha snuska, takze tu slidej od konce cervna. Ted uz jsou vcelstva snad dost silny na to aby si to cesno ubranili. Myslis ze je to blbost?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    tyjo ty máš úplně zavřený česna?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    THERIDANE: jj to je presne ono u me to vypada nasledovne:

Vcely 18.7.2018
    http://www.youtube.com/watch?v=5wU_QJ_IIfI
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam