• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THEO_PHIL: komunita je super =) nám soused v neděli přivezl dva oddělky =) tak už máme zase provoz jak na Ruzyni =)
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    Zruč Senec 4 že 4. Jedno slabé, tak podnitim a uvidím, jestli se chytne.

THEO_PHIL: mymu důvěrníkovi bylo teď 86 a je to zlatej člověk. Sice už v tom okrsku nejsem, přesto, za ním každý rok zajedu na návštěvu.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Pote, co mi behem prosince vymrely vsechny ctyri uly, mi mistni vcelar (85 let!!) nabidl dve vlastni. I to se muze stat... :-) Ma je este v ulech ze 70. let!
    MADFARMERXXX
    MADFARMERXXX --- ---
    POMYJAN: Ja ho použil loni na vanoce misto sublimace a vypada to dobre. Bylo to jediny podzimni-zimni osetreni. Zimni generace by nikdy nemela dostat KS 2x po sobe. Zkracuje vcelam zivot, ale zas pro sublimaci tohle pry neplati
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Morgan Freeman zachraňuje včely. Na svém pozemku pro ně zřídil rezervaci | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...8566?fbclid=IwAR2x-Am4RrboRi-3q30gvMuPezhtqKuqbbYNXTTqFzm1yjrEbadB_fgPvsc

jinak u nás pohoda, min. rok byla zkáza...
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    TEAPACK: tak tohle je ten optimismus ? ..čumim že se na to dá i takhle pohlížet
    (Nee asi vfip viď? chápu)
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    MORKANT: ok, takze proste muzu ted jit, hnizdo odloupnout, hodit na kompost a nedelat si zadne stresy? Jakoze jim ublizim?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ENDREW: jo, u nás (Kladensko) to pomřelo skoro všem... jeden chlapík má z cca 20 včelstev jen 3, my jsme přišli o 5/5 :-/ ale aspoň můžeme v klidu udělat stavební úpravy na včelíně =)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    MADFARMERXXX: no, hele, účasnili se i Dobrovolní z Tanečku, což už je asi LBC kraj. ale nikdy to nikdo neřešil. bereme to pořád jako "ze dvora" a Českého středohoří :).
    MADFARMERXXX
    MADFARMERXXX --- ---
    VODOMERKA: Ahoj, musím mít schválenou medárnu pokud se chci účastnit podobných akcí? Asi jo viď? Tak daleko zatím nejsem
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    R6ANDREW: klidně i větší.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    VODOMERKA: Děkuju. Už jsem tam myslim kdysi byl jako návštěvník, ale já mám jen dvě včelstva pro sebe. To tady kolega madfarmer je ode mě 2km a rozjíždí to ve velkym. Třeba bude mít zájem on.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    THERIDANE: ono je dost velke, proto se ptam. Prijde mi, ze ho pouzivaji dele nez rok. Nebo jsou schopny vystavet za rok hnizdo o velikosti kokosoveho orechu ve slupce?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KUATO: včely má i táta. a je, samozřejmě, akce pro víc včelařů. Bývá nás tam obvykle 7-10 prodejců. https://youtu.be/klYbErFo3hg
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: medobrani z toho jednoho oddelku co vam prezil? nebo to delate nejak plosneji vic vcelaru dohromady?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KOOTCHA: a nechceš teda přijet 5. října odpoledne do Litoměřic na medobraní? letos už bude 6. ročník. funguje jako prodejní a ochutnávací výstava medů a včelích produktů.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    My Jizni Cechy a uplna hitparada to letos neni. Ani u sousedu. :/
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ACIDQA: Pár km západně od Český Lípy
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KOOTCHA: jaka lokalita?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam