GRANTORINO: schimansky kvasinky nepotrebujes zadny zakvas. Jen 1h nechat rozjet (
http://www.schimansky.cz/kvasinky/).
14kg - z toho udelas asi 33l medoviny. Ja delam 10kg do vyslednych 25l.
Postup:
1) Povar tech 14kg medu ve vode (proste tak male mnozstvi co rozredis, at nevaris 30l)
2) Nechavam ve veru jen chvili a odebiram penu
3) Pak doleju studenou vodu v tvem pripade budes mit dohromady 33l (dohromady znamena tech 14kg medu rozpustenych, aby vysledny objem byl 33l)
4) Musi byt zchlazeno na 20-25 stupnu.
5) vysypes schimansky kvasinky (tu 1h rozkvas)
6) nechas 4-8 tydnu bublat kolem 20 stupnu (dokud bubla nechas to byt).
7) pak stocis - zustane ti 2-3l odpadu
8) stocene nechas 3-4 mesice dopracovat ve kvasne nadobe
9) Pak das do mensich kanystru, flasek... a nechas 5-18 mesicu dojit....
Me chutna uz op 8mesicich, ale cim dele necham, tim lepsi a dvouleta je uz OK.
Kdyztak do posty :)