• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Tak jo. Díky za poznámky.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Samozřejmě, momentálně není kam spěchat. Uvidíš jak to ty chudinky doklepou do jara. Teď je určitě nikdo nevyloupí, možná tak nějaký hladový rejsek či myšohryz. Zlikvidovat je můžeš vždy.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KOOTCHA: vzpominam si, kdyz jsem pred nejakyma 15+ lety zacinal vcelarit, tak jsem koupil takovou budecakovou skrin se ctyrma vcelstvama. po prvni fumigaci byly dna uplne cervene klestikama. v tech vcelstvach bylo na jare jen po par hrstech vcelstev a ony se z toho na jare vylizaly, vsechny prezily a dokonce i nejaky med byl. proste bych se je zkusil zachranit. pokud je tam dobra matka, tak to muze mit smysl. ted s nima nedelej nic, je chladno, pokud u vas jeste nekdo bude lecit aerosolem, tak jim tam muzes fouknout, jinak bych pockal, az bude tepleji (konec unora nebo zacatek brezna), udelej jednu fumigaci a nater plodu. pokud to vcelstvo bude zit jeste. jinak podle sily je pak sraz na jeden nastavek a mozna jim dej i nizke dno - lip se tam pak deje jarni rozvoj. loupeni se neboj, na jare je videt malokdy.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Sířit netřeba. Asi bych prostě včely sklepal ven a nechal je pojít. Rámky bych někde schoval, aby se k nim nedostaly včely, a na jaře je použil podle uvážení.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Poprvý se mi stalo, že mám jeden úl úplně špatnej s varroázou. Na podzim byly na dva nástavky úplně narvaný, zakrmený, v létě formidolem a na podzim fumigací přeléčený a teď jsou na dvou až třech rámkách a spad jak hovado. Další tři úly bez roztoče. Co byste s nima udělali. Bojim se, že až se oteplí, vykradou je ty silnější a natahaj si to k sobě. Asi bych je zrušil, ale nevim jak to vhodně províst. Je jich tam fakt hrstka a akorát se trápí, řekl bych. Vysířili byste je?
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    POMYJAN: Dobrá, tak ho ještě odložím k archivaci :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    POMYJAN: Jsem si celkem jistý, že egyptologové je opravdu vyzkoušeli.
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    ZOIDBERG: MAJA: Ok, diky.
    MAJA
    MAJA --- ---
    HOUBA: tipnul bych že bude naprosto OK podle popisu jak vypadá ... kdyby zkvasil, díky vyššímu obsahu vody, tak by to vypadalo jinak
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    HOUBA: Pokud není na vrchu plíseň, směle zahřej sklenici ve vodní lázni a obsah zkonsumuj.
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    Možná blbej dotaz - může se med časem nějak zkazit? Objevil jsem asi tak 30 let starou načatou sklenici medu, je teda hodně tmavej a prakticky kompletně zkrystalizovanej, ale jinak žádný známky ničeho závadného. Ale pro jistotu se ptám.
    Děkuji.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Tak 20dkg by vlastně mohla klidně být i voda ležící na střeše po dešti. Je to pěkný. Na to arduino kouknu, díky.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    takhle je to detailněji. tak úplně nevím, co z toho je nějaký kondenzát vlhkosti, co včely nebo nějaký vnější vlivy

VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KOOTCHA: hele, zatím sám nevím. na druhym úlu jsem odhalil tátu, kterej na něj položil cihlu. interpretovat data se teprve budeme učit pozorováním. a doufám, že ve spolupráci s tou Mendelovkou tyhle data dostanou nějaký větší rozměr.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KOOTCHA: to je jasný. je to cena za zájem :). a když byly velký odměny, tak máme začidlovaný tři úly :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KOOTCHA: Stavej si to lidi na arduinu
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Tu občasně přirůstající váhu přičítáš sběru vody?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    VODOMERKA: Ty jo to je pěkný, ale ty peníze bych za to nedal.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    Takhle to vypadá u nás v úlu s čidlama od Forsage.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam