• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIM42 klub Peace Is Dead - Pruser crew - Militantní bezdomovci
    DICK147
    DICK147 --- ---
    no jo, asi se bude muset vyresit otazka alternativy a autonomie, coz muze byt prvni...alternativci jsou ti, sekterymi nehneme, vetsinou odejdou sami hn ed, co se zhorsi podminky pro jejich "prespavani v infaci", Muze je to donutit prejit na stranu autonomu, kteri zacnou hledat duvody, proc delaj to, co delaj a uz je "snadnejsi" s nima komunikovat.
    Kdo jeste vzpomina na Papirnu a konsekvence s miladou a prasetem, vi, o cem mluvim.
    Jsou dve veci, kterejsou treba: cas a pevna myslenka [ve smyslu "pevna ruka"]
    problem mozna nastane v tom rozhodovani, tedy jak je "plenum" zavazny, pro koho a jakou ma zpetnou vazbu. I houdy si tohoto faktu vsima ve svem textu [Jedeme v tom všichni http://2h.bloguje.cz/868512-jedeme-v-tom-vsichni.php ] . V truhle [a na milade] byl problem zejmena v tom: plenum moc neznamenalo, lidi nebyli ani pripraveni prevzit zodpovednost.
    ted koukam na sve bytri v praze jako na pohadkovou zahradu, kde se vyplnilo kazdy prani bez jakeho koliv hnuti brvou [talking heads Heaven http://www.youtube.com/watch?v=5zNdMc6wGtU ].
    celkove mi to pripada, ze na to :stejne vsichni serou: stejne tak, jak to bylo pred rokem, je treba vytvorit stanoviska, nazory a to kolektivne. dokud se nevytvori nazorove stmelena skupina, ktera bude dostatecne duveryhodna, transparentni a solidarni, aby byla schopna alespon na lokalni urovni [discentrum] kvalifikovane rozhodovat o vecech, ktere se bezprostredne tykaji lidi kolem, potom se kdokoliv kdykoliv ulozi v infaci. tak to bylo na papirne, milade i prasetiv ostatne i truhle...[zadny pokrok?] a budme radi, ze to mame za sebou...
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    BERUNA: nebo z neschopnosti nebo z donucení
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    BERUNA: souhlas
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    BERUNA: no jo, ale to seš v menšině. každopádně ty co maj infáč za noclehárnu nějaké tvůrčí či itelektuální činnost nezajímá. já taky mnohokrát když sem přišel do dis a první co sem ucítil byl namol válející se lidi v infáči sem měl sto chutí se otočit a jít zase domu.

    o tom přesně je konzum. o bezohlednosti vůči ostatním. konzumuj to co ti někdo připraví. to, kolik síli do toho druhý musel vložit, nějaké ideje, to konzumenty přeci nezajímá. nebuďme naivní. a dokud se k místům jako Discentrum nebo Wolkrowka bude přistupovat jako k levné diskotéce a ne jako k "alternativnímu" místu rozvíjející aktivity odlišné od těch, na který můžeme narazit v de jaké diskotéce, tak to jiné ani nebude.
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    BERUNA: Ne. Tady jde o to, že drtivá většina lidí navštěvující DisCentrum jsou prolezlí konzumem na tolik, že je nějaké blbý knihy v polici nezajímají a když se hold ožerou jak (nevhodné slovo) tak najdou první pohovku, která je v infáči a tam si ustelou. a to, že by snad v té místnosti chtěl někdo něco studovat... koho by to zajímalo.
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    Zajímavá diskuze probíhá tady
    [ Wolkrovka :: Klub "W10" :: Domácí klub Bubny ]

    je to klub o wolkrowce ale většinu problému co řeší oni se týká i nás...
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    BERUNA: to víš, některým lidem se nikdy nezavděčíš :-)

    kafe? můžeš. pokud máš teda dobrý žaludek a nebude ti vadit pach smradlavých ponežek ožralů co se tam vedle tebe budou válet na gauči :-)))
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    BERUNA: to určitě bylo na nějakým tom plénu který pak bylo zpochybněný jako neplatný... :-)
    KLEMPERA
    KLEMPERA --- ---
    A jeste to verejny vyzyvani k tyrani psů----
    PUPUSH
    PUPUSH --- ---
    K letáku: best falafelu a hummusu in da town se nedočkáte, v infocafé se taky nic nedozvíte, natož abyste si tam dali kafe (ono totiž nefunguje)... Chlapci, ty vaše podprahovky si nechte na doma... Pohled na leták na příští měsíc mě fakt dohání k šílenství... a nejde jen o ty prkotinky
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    DESPERADO123: díky, tak už je to jasný :-D
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    GULDUR: hele nevím přesně, bude to dělat párty ve styxu. tak si chce užít i jinej klubík. ;-)
    HELL.cz: Welcome To Hell EBM fetish party - Aktuálně
    http://www.hell.cz/styx/index2.php
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    DESPERADO123: muzu se jenom zeptat co bude v ramci toho ebm 18.11?
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    jeden trapnej leták :-)

    letak_dis_2010_11M.jpg (650640 B)
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    KELYMERO: zatím jednáme
    KELYMERO
    KELYMERO --- ---
    DESPERADO123: Tak jestli sem to dobře pochopil, tak ta druhá budova nevyšla?
    LALINA
    LALINA --- ---
    GULDUR: ok:-) pohoda... hlavně že byla přítomna inteligence, to je hlavní. (bez ironie- aby bylo jasno.;)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    LALINA: jo..ja vim..to bylo spis takovy stouchnuti....a souhlasim s tebou v tom, ze ten posluchacsky komfort nebyl veliky, na druhou stranu to alespon melo tu spravnou ug patinu. Ke zbytku at se spis vyjadri sam poradatel, ja tam byl spis za navstevnika a doplnkoveho zvukare.

    Triko Burzum mel Tomas z GP a Graveland bubenik z Proglasu. A nic se nestalo, proc by taky melo. Kdyz je na obou stranach pritomna inteligence tak se obvykle konflikty nedeji.
    LALINA
    LALINA --- ---
    GULDUR:
    1) to se pleteš, já jsem tam šla bez špatných očekávání, jinak by me tam nikdo ani nedostal, naopak jsem se těšila, že si tam dám oraz, trochu se picnu a vyčistím si hlavu BM... Ale odešla jsem po druhý kapele, protože mě pekelně bolely nohy, slzely mi oči a dusila jsem se z kouře a necejtila jsem se tam vůbec aspon snesitelně, když už ne dobře. Zádnej relax a dobytí baterek, ale byla jsem úplně vyšťavena jak kdybych šla z roboty..

    2) obsluhu jsem ocenit nemohla, akorát mi prodala jednoho lahváče a tuším, že kouřila:-//

    3) žádný trička Burzum jsem neviděla, nechala jsem ho doma poté, co mi byla slíbená ideologická nakládačka, pakliže se tam v něm ukážu :-)))


    KVETAKK: no ano, zaznamenla jsem to..a pmyslela jsem si, že to slovo "nejen" je na celém tom názvu asi to nejpodstatnější :-)

    1) no pokud jdu na koncert, tak je imho obsahem hudba a to, aby byla kvalitně slyšet. Kdybych někam šla na pokec a hrála tam nějaká hudba, bude ta hudba podružná (ačkoli já hudbu vnímám vždycky hodně silně a cejtím, když me ruší, i když není primární.

    2) pro tebe jsou obsahem principy a hodnoty. OK, beru to. Každá se na to holt díváme z jinýho konce. Já tam přišla do nějakýho prostoru, kde mela bejt moje oblíbena hudba, ty cítíš ten prostor jako vlastní dítě, jako výrza tvýho životního postoje, názoru - výsledek práce tvojí a tvých kamarádů . To beru a hluboce se kláním před každým, kdo dokáže tvořit - neco vydupat ze zeme a vloží do toho kus sebe. To fakt obdivuju a respektuju. Kam se hrabu - já ničeho takovýho nejsem schopná (a jak ráda bych někde udělala takovej gothic industrialní prostor, kde by moje oblíbená hudba byla doma...)
    Jinak "objektem podnikání" jsem vždycky, když jdu na koncert a ani me to nijak nevadí, když si můžu vybrat, kde a komu tu obět mužu delat...Kromě toho často nejsem oběť, ale jdu podpořit (i finančně) kamarády, kteří sem vozí kapely, který chci slyšet:-)

    DESPERADO123: naprostej souhlas - to je nepochybně pravda s tím se dá jen souhasit a já, ačkoli jsem prostě nebyla spokojená a příště půjdu asi jinam, tak vám moc fandím, jak píšu nahoře, cením si aktivity lidí a fandím vám. Abyste si to tam vymazlili jak se vám to bude líbit a budete tam stastní a spokojení a lidi tam budou rádi chodit. Ty pravý lidi, ne nejaká negativní Lalína:-)
    Ono to, co jsem psala, není namířeno ani nejak úplně přímo na vás...Neberte to osobně..
    možná je to taky tím, že jsem si tak nějak myslela, že to máte v části té obrovské haly nádraží. Byla jsem tam na nšjaký obskurní akci kolem blues "otevřený žižkov" a to bylo v úžasných prostorách v jednom tom křídle. tak jsem ymslela, že je to tam.. a tam by bylo místa hodně a mělo by to atmosféru:-)
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    Ad. akustika. Celá ta budova byla postavena někdy v roce 1933 a původně to byla skladová hal. Když sme tam poprvé přišli tak tam byli jen skladové regály, příčky s papundeklu a podobně. Nefungovala tam voda, elektrika atd.. Vše to co tam je teď vytvořilo pár lidí vlastná silou za minimum peněz. Protože se jedná o starou budovu, tak má svoje omezení a i my jsme finančně omezeni. Pokud ale někoho napadá jak za malý peníz zlepčit akustiku sem s tim.

    Ad. zvuk. Zajímavý je, že třeba na Agrotoxico (jedna s best of hc kapel na světě) si nikdo nestěžoval a to se jelo úplně na stejnou aparaturu. Pravda obsluhoval to zkušenější zvukař ale to je cviku a třeba i o lepší komunikaci s kapelouco vlastně chce...

    Ad. posezení. Ano. Posezení je zatám jen v infíři který byl přitom blackmatelu určen prokapely. Pravda. Problém je v tom, že v Dis je moc aktivit na malém prostoru. Intenzivně hledáme nějaký další prostor kam bychom mohli přesunout dílnu a infoshop. Aý se tak stane tak s místnosti kde je teď dálna vznikne posezení pro lidi co příjdou na koncert.

    Ad. pivo. Od teď máme točenou Žateckou 11, který každému chutná (chuťově velmi podobnš svijanům. pivo z nejkvalitnějšího chmelu, nepasterizováno...). V lahvi pak i do budoucna chceme zůstat u Svijan, Braníku a Plzně.

    Ad. BM. Zajímavý je, že jediný kdo s koncertem byl spokojen byli kapely. Krom té pražské- tam nevím. Lidi z kapel si to tam vychvalovali... Evidentně ne ale návštěvníci. Důležitá je že ten prostor ani nebyl vytvořen, aby potščil oko a ucho nějakého navčtěvníka co je zvyklí na profi kluby. Váhodou našeho prostoru je, že unás si jednoduše zahrají kapely, které ve většině těch profiklubů si zahrát nemohou, protože jednoduše nejsou tak přitažlivý co se hlavně po finanční stránce týká.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam