RAV: nejake zajimave doporuceni na aplikace pro Androida z Tve strany?
MMchodem Ty tweeter nepouzivas? Napada me, ze bych mistni buzny moh nalakat tim, ze bych tam dal par "holych" fotek ;]
Mam pojaty twitter tak, ze se zobrazuje na mainu nyxu a na vlastni page, nemam jej propojeny nikamjinam, ale naopak mam propojene ledasco do Twitteru, tedy treba last.fm [ktere se mi nepodarilo zatim rozchodit], posterous [takze kdyz blognu, coz moc nedelam, tak se automaticky ukaze aktualizace na Fb [kam diky firemnimu zakazu a vecerni utahanosti nelezu uz snad ani postu].... no a kazdopadne se prispevek ukaze na twitteru].
Jo, neni uplne snadne do logiky Twitteru proniknout, to moc nechapu, pac je to ultra jednoduchy system:
- 140 znakum se rika tweet]
- tweet muze obsahovat znaky # a @ jako znaky ridici
------ kdyz je tam zavinac, znamena to, ze to co napisu se tyka osoby, jejiz id za zavinacem nasleduje, tedy @rav by znamenalo, ze pisu o ravovi a ravby dostal upozornenim ze existuje tweet s odkazem na nej.
------- pokud pridam do tweetu #tag, tag, vlastne tak: presne jak tusite: kanal + slovo znamena, ze pisu na nejake tema. na twitteru samem jsou kanaly zvyraznene jako link a da se na ne kliknout, cim se zobrazi vsechny tweety, ktere dany tag obsahuji
Tod defacto vsecko. Takze je bezva, ze kdyz se treba aktualne neco deje, treba vsichni pisou neco o SOPA/PIPA, tak se proste napise #SOPA a da se pak sledovat kdo co k tematu napsal, coz je prave zaruceny prisun novinek na dane tema... kdyz ma clovek nejakej ten klient, treba Tweet Deck, tak muze pak snadno sledovat nejake temo porad, treba me zajima #BDSM a #cyberpunk, takze se mi zobrazuji neustale tweety na tyhle dve temata [takovej jako personalizovanej rss je z toho].
- stejne tak jde nekodo naporad vyfiltrovat, takze me zajima treba co pise truuzz, tak si proste vyfiiltruju v klientu @truuzz a vidim vsecko co napise v jejim vlastnim tabu...
Samozrejme je uzitecne sledovt nejaka konkretni id, kvuli tomu, ze jsou to pratele, jina kvuli tomu, ze pisou na zajimave tema a jsou specializovani, napriklad @fullmoonmag dava kazdy den jen a jen klipy z youtube, @disinfo jsou novinky z jakychsi USA Britskych Listu, @salmanrushdie je pro proste salman rushdie, stejne jako @Warrenelis je Warren Ellis je autor Transmetropolitanu... treba @Slashdot jsou novinky ze Slashdotu tykajici se vedy, techniky a drbu z IT/Hackeriny & spol.
id @idoru23 tam v konecnem dusledku dava tzw retweety: tedy nesledujete stejne lidi jako ja, takze kdyz se mi treba neco liby od @truuzz, muzu udelat to, ze na textik kliknu a dam ReTweet, coz jej posle vsem mojim followeru [tedy treba mistni id XSI, na twitteru @JustXsi]. Jeden z followeru je proste NyxBot, takze kdyz neco retweetnu nebo tweetnu, bot to dostane a zobrazi na Main nyxu.
Tedy kdyz uvidute text :
RT @ZkrA2tka: Největší on-line #protest v dějinách nese ovoce. Obhájci protipirátských zákonů ustupují http://t.co/GipDZjfy via @AddThis
defacto vidite, ze jsem:
RT = ReTweetnul
@ZkrA2tka = text od nekoho z casopisu A2
#protest = ze [to v puvodnium tweetu nebylo, doplnil jsem], jsem tweet oznacil tagem protest, a na samotnem twitteru by bylo mozne na nej kliknout, treba nekdo dalsi pise s podobnym tagem, takze se da podivat, kdo priti cemu protestuje
via @AddThis = tohle si tam pridavaji nektere tweet tools, treba, kdyz je nekde tlacitko tweet this, tak nektere z nich si pridavaji nejakeho @uzivatele... majitel tlacitka, nebo nekdo, kdo na nej ma napojeneho treba nejakeho bota, tak pak vidi, kdo vsechno pouziva jeho tool a retweetuje... kdyz cloveka nekdo retweetne, prijde mu email [nebo v twitteru interni zprava], ktera obsahuje info, kdo reTweetoval, ale take kolik lidi bylo na prijmu. Tedy treba kdyz retweetuje @Vitex, posila mi to info:
Vítězslav Dvořák @Vitexus retweeted to 44 followers:
idoru23 Tom Overdrive Petru
vsechny ty mekounke, jemne, hladke, vonave sladko slane, vlhke, teple, utulne casti lidskeho puzzle... oh, sex je stejne nejlepsi stolni hra
Jan 17, 2:32 AM via Echofon
Mj Echofon je velmi kvalitni i kdyz dost jednoduchy plugin do Firefoxu [viz prilozeny obrazek]... jinak je moznost uploadnout fotku nebo video, nejlepsi je to primo z telefonu, tedy neco vyfotis nebo natocis, das odeslat a uz to visi na twitteru... [videa a obrazky maji link, coz jetakovej ten divnej zkracenej format URL typu youto.be/XYZ, to je kvuli setreni, pac znaku je striktne 140