• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Chci si zkouknut tuhle "obscenost"... uz jsem to mel na disku jednou, ale nejak jsem se k tomu nedostal, protoze jsem sam v sobe nosil nejakou zhrzenou lasku, tak jsem se bal, mucit se laskou na platne. Ted uz si to snad dat muzu...











    L'amant (1992) - IMDb
    http://www.imdb.com/title/tt0101316/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    chci tuhle knihu



    Čestně o bohu. Debata pokračuje - John A.T. Robinson | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/132135/cestne-o-bohu.-debata-pokracuje/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    http://vimeo.com/channels/noisypeople

    Trailer for NOISY PEOPLE, my 2007 documentary about improvising musicians in the San Francisco Bay Area. see perkis.com/noisypeople for more information or to buy the DVD.

    The full film is available at vimeo.com/channels/noisypeople
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---

    Cesta do hlubin Standuina - Vytvořte a přetvořte si digitální syntezátor fraAngelico
    25/05/2013 (do 26/05) 10:00 Školská 28 (Praha)
    wrkshp / zveřejnil skolska28
    ical

    Dvoudenní intenzivní díla, na které se účastníci naučí vyrobit a podle vlastních potřeb si upravit vlastní digitální syntezátor. Hudební nástroje Standuino jsou odvozeny od populární prototypovací platformy Arduino a mají tedy stejné vývojové prostření, programovací jazyk a mocné zázemí open-sourcové komunity.

    možností. Zároveň vysvětlíme a přiblížíme trendy v DIY kultuře vs. bastl scéně a základy práce se syntezátory.V druhém dni se budeme věnovat programování, používání Standuina jako Arduina a modifikacím nástrojů.

    Z díly si každý účastník odnese domů svůj vlastní nástroj. Syntezátor fraAngelico nebo bicí automat frauAngelico nebo nějaký úplně nový, ale hlavně svůj vlastní unikátní nástroj!

    Příhlášky: e-mailem se jménem účastníka na standuino@gmail.com v kopii michal@skolska28.cz (pokud přihlašujete více lidí než sebe pošlete jméno a e-mail dalších účastníků)
    (po domluvě je možno přijít pouze na jeden ze dvou dní - na 1. den pokud pouze chcete hudební nástroj, na 2. den pokud už nástroj máte a rádi byste se dozvěděli více)

    Cena: cena exkluzivně zahrnuje pouze cenu součástek a příspěvek na provoz galerie: 1.den 1200 + 2.den 450 = 1650kč , workshop jako takový hradí Galerie Školská 28

    S sebou:
    1. den - sluchátka + 9V baterka + brýle kdo nosí (oči se rychle unaví)
    2. den - laptop + mini USB kabel, sluchátka, nainstalovaný software ČTI INSTRUKCE ZDE!


    Harmonogram:
    1. Den - Sobota 25.5. start 10:00 - 20:00
    - úvod k bastlení, historické pozadí projektu Standuino
    - výroba hudebních nástrojů fraAngelico
    - hardwarové a softwarové modifikace pro bicí automat frauAngelico
    - základy práce se syntezátory
    2. Den - Neděle 26.5. 10:00 - 19:00, ve 20:00 koncert účastníků workshopu - Standuino Orchestra
    - základní struktura digitálního hudebního nástroje
    - zálohování zvuků pomocí výměny softwaru v nástroji
    - modifikace existujících softwarů pro dosažení unikátní funkcionality
    - úvod k výrobě vlastního softwaru pomocí knihovny Mozzi
    - úvod k použití Standuina jako Arduina

    Standuino je inovativní proud v ručně vyráběných hudebních nástrojích inspirovaný osobností a pionýrem v této oblasti Standou Filipem, zároveň jde i o variantu opensourcové platformy Arduino. Na Standuinu si můžeš postavit celou škálu nejrůznějších zařízení od zmíněných hudebních nástrojů (od synťáku přes sampler až k sequenceru či thereminu) nebo jej použit pro vytvoření různých mechickýcho-světelno či senzorických záležitostí.

    Dílna se koná za podpory galerie Školská 28 a v rámci festivalu Multiplace.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    INK_FLO: jj,vim urcite,ze nejdri byl Sherlock Holmes,co strilel na preskacku kokaun a morfium,pak mi bylo asi 8,ale to uz jsem do opiatu byl platonicky zamilovanej,pak halucinogenny,coil,cobalt64,fla,neubautni,raison detre...pak mi bylo 13,kurt cobain,nirvana,pak bureoughs...posledni drogove motivujici laska Truuzze & Trocci ... takze ano chapu,opiaty nejsou droga,to je whole life desire...desir noir,shade glory...to rikam lidem,co me maj lecit,a oni nerikaj,alw vedi,ze me se neda lecit,ze ja jsem shade glory & 23diacetilmorfin.tak od 9let... plne Te chapu...nadja z aci asi vyhrava,nakonec btw.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    nadju jsem jednu dobu hodně poslouchal (společně ze SunnO)) apod.), pak se mě to nějak přejedlo, ale naživo to může být super. Koncert sunnO)) v odsvěceným kostele v praze pár let zpět řadím mezi největší hudební zážitky vůbec. Poslední dobou to už moc nesleduju, ale z toho, co se ke mě dostalo, se mi líbí Wrath Of The Weak,takový hypnotický 10 - 20minutový black/drone metal kompozice.

    Btw. zrovna minulý týden jsem se na to téma bavil ze sousedem (bydlím teď v tom opuštěném statku na tabuláku, určitě budeš znát nějaké lidi, co tu dřív bývali), že tyhle temnější drone/ambient věci jsou hlavním důvodem, proč se mi líbí opiáty :-).....respektive bych si asi nevařil makový čaj, kdybych neměl možnost se pak válet se sluchátkama s touto hudbou
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kurva dalsi akce zita???? se vsichni posrali?
    ============

    AM180 presents: NADJA (CAN) + VAMPILLIA (JAP) live !!!
    zítra! 20:00 PILOT klub (Praha)
    kncrt / zveřejnil am180
    ical, fcbk, map

    Kanadské alt.metalové duo NADJA s japonským hardcore bizárem VAMPILLIA poprvé společně v Praze!

    NADJA alias dvojice Aidan Baker a Leah Buckareff přijíždí do Čech téměř pravidelně: vedle mnoha klubových zastávek mají za sebou taky set na kutnohorském festivalu alternativní hudby Creepy Teepee v roce 2010. Duo žijící na střídačku v Berlíně a v Torontu, odkud taky pochází, produkuje hudbu, která spojuje prvky drone, ambientu, shoegaze a doom metalu. Původně studiový projekt, který založil Aidan v roce 2003, hraje živě od roku 2005, kdy se k němu připojila Leah. Vypracovali se společně na jedno z nejspolehlivějších jmen na alternativně-metalové scéně.

    Nadja
    http://nadja.bandcamp.com/

    Japonská mnohohlavá sestava VAMPILLIA se označuje za brutal orchestr, který vážnou hudbu převádí do hardcore. Propojení živé show s řadou bizarních masek a tohoto žánru je skutečně něco, co se v našich končinách nevidí denně. Tři zpěváky doplňuje dvojice kytar a houslí, basa, viola, piano a DJ. Na nahrávkách pomáhá Vampillii bubeník Toyohito Yoshikawa (ex Boredoms) a druhý bubeník Kazuhisa Chikada (ex World´s End Girlfriend). Na letošním turné s Nadjou vyrazil coby člen Vampillie taky Tatsuya Yoshida z legendární kapely Ruins.

    Vampillia
    http://vampillia.bandcamp.com/

    Nadja s Vampillií vydalala před nedávnem na labelu Iscollagecollective společné album Primitive World zasahující do ranku post-rocku a doom metalu.

    vstupenky: 170czk via tickets@am180.org / 200 czk v den koncertu na místě.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: no prave, mam dojem, ze kafka taky "rad chodil do prace"... videt takhle cele jsvet je... hmm, zkurvena pravdivy


    Jinak nasel jsem lol na jednom holcicim bloku:

    Vždycky jsem se chtěla procházet ve tři ráno v mlze a v naprostém tichu.
    Když jsem to udělala, bože, byla jsem si naprosto jistá, že mě někdo odkrouhne.
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: tohle je jak u nas v praci...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Před zákonem stojí dveřník. K tomuto dveřníku přijde muž z

    Franz Kafka


    Před zákonem


    venkova a prosí, aby ho vpustili do zákona. Avšak dveřník řekne, že ho teď nemůže vpustit. Muž uvažuje a pak se zeptá, zda tedy bude smět vstoupit později. "Možná," řekne dveřník, "teď však ne." Protože brána k zákonu je jako vždy otevřena a dveřník ustoupí stranou, shýbne se ten muž, aby se podíval bránou dovnitř. Když to dveřník zpozoruje, zasměje se a řekne: "Jestliže tě to tak láká, zkus tam vejít přes můj zákaz. Ale pamatuj si: Já jsem mocný. A jsem jen nejnižší dveřník. Sál za sálem však stojí dveřníci, jeden mocnější než druhý. Už na třetího z nich se ani já nemohu podívat." Takových nesnází se muž z venkova nenadál; zákon má být přece přístupný každému a vždy, myslí si, ale když se teď pozorněji podívá na dveřníka v kožichu, na jeho veliký špičatý nos, na dlouhé, tenké, černé tatarské fousy, rozhodne se, že přece jen raději počká, až dostane povolení vstoupit. Dveřník mu dá stoličku a dovolí, aby si sedl stranou od dveří. Tam sedí dny a léta. Znovu a znovu se pokouší, aby byl vpuštěn, a unavuje dveřníka prosbami. Dveřník ho občas tak trochu vyslýchá, vyptává se ho na domov a mnoho jiného, ale jsou to neúčastné otázky, jaké kladou velcí páni, a nakonec mu pokaždé řekne, že ho ještě nemůže vpustit. Muž, který se na cestu zásobil mnoha věcmi, použije všeho, byť to bylo sebecennější, aby dveřníka podplatil. Ten sice všechno přijme, ale říká přitom: "Přijímám to jen proto, abys nemyslel, žes něco zanedbal." Po celá dlouhá léta pozoruje ten muž dveřníka skoro bez ustání. Zapomene na ostatní dveřníky a tento první se mu zdá být jedinou překážkou, pro niž nemůže vstoupit do zákona. Proklíná tu neblahou náhodu, první léta bez ohledu a nahlas, později, když zestárne, si už jen brumlá pro sebe. Zdětinští, a poněvadž za ta léta, co dveřníka zkoumá, poznal i blechy v límci jeho kožichu, doprošuje se i těch blech, aby mu pomohly a dveřníka přemluvily. Posléze mu ochabne zrak a on neví, stmívá-li se kolem něho doopravdy nebo klame-li ho pouze vlastní zrak. Zato však teď rozeznává ve tmě jakousi zář, která se neuhasitelně prodírá dveřmi zákona. Má teď již života nakrátce. Před smrtí se mu v hlavě soustředí všechny zkušenosti celé té doby v jedinou otázku, již dveřníkovi dosud nepoložil. Pokyne mu, neboť není již s to vztyčit tupnoucí tělo. Dveřník se k němu musí hluboko sklonit, jelikož rozdíl ve velikosti se značně změnil v mužův neprospěch. "Copak chceš teď ještě vědět?" zeptal se dveřník, "jsi nenasytný." "Všichni přece dychtí po zákonu," řekne muž. "Jak to, že za všechna ta léta nikdo kromě mne nepožádal, aby byl vpuštěn?" Dveřník pozná, že muž již skonává, a aby dostihl ještě jeho zmírající sluch, zařve na něho: "Tudy nemohl být nikdo jiný vpuštěn, neboť tento vchod byl určen jen pro tebe. Teď půjdu a zavřu ho."
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Spravne! ;], kdo mi daruje sveraci kazaiku, prosim prosim...

    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE:
    OVERDRIVE: Zdar, ctu to a myslim si toho spoustu. Ale nemam cas sem nic psat, protoze ho travim na zajimavych kalbach :)

    Ale jinak samozrejme stale JSI troska a mel by ses dat do redu :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    NENI NAD TO, KDYZ UPROSTRED KALBY ZAVOLA ZORKA, ZE RPO NI JEDE JEJI SAMTR, ALE ZE ME NUTNE MUSI SLYSET A JESTLI MI NEKAZI VECIREK

    ANO KAZI VECIREK, A JA VIM, ZE MOBILNI TELEFON NEMAM ZVEDAT ANI KDYZ JE MOBILNI ...

    TED UVAZUJU JAK VYHODIT 2 BLONDATY KUNDY, PROSIM POJDTE KOUPIT TEN RUM A JA SE NEKDE PO CEST ZTRATIM PO ANGLICKU I KDYZ JSTE PUSTILI DOBROU PISNICKU

    Poletime? - Mam depresi rad - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=JU8FOEDPJvQ
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    tahle je moje no

    Parov Stelar - Catgroove (TSC - Forsythe) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=twqM56f_cVo
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    S BLONDYNAMA NALICENEJMA JESTE OF VCEREJSKA KERY SE BAVEJ O TOM, ZE VESEJ ZACLONY V CELYM DRUHYM PATRE KOLEJI A PAK V NICH SPEJ... ;] [seberte nam ten rum, dutky, rakosku, youtube a cerveny vino nekdo ;]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---

    Lou Reed - Walk On The Wild Side - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=0KaWSOlASWc
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---

    Iggy Pop - The Passenger - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=hLhN__oEHaw

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    The Black Keys - Dead and Gone - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=on5kklX2fR8

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    The Black Keys - Run Right Back - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=nSwFsxwb2w8

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam