hele mam takovej dotaz, i kdyz vim, ze na moje dotazy tady nikdo nikdy neodpovi, nebo jen jeden a zdva z lidi, co to tady vubec ctou..
A neni to asi na anketu, kere maji lepsi clickavost...
No kazdopadne uvedu to.
Nosim na klipe odznak s Union Jackem, to je tohle, zejo
na batohu, co jsem jej vzdycky tahal za hranice mam nasitou vlajku Ceskou, to je zas tahle
barvy vlastne stejny, ta Britska je takova nejaka rekneme slozitejsi, min velkejch ploch...
ale kazdopadne, popadnete se za cokoliv, kde mate vlastenectvi, mate-li, a reknete mi, kterou z techle vlajek byste bez uzardeni nosili na klope kabatu, jasne, zadnou bude nejbeznejsi odpoved.
ale me nezajima jen ano a ne, ale me zajima proc.
co je to byt cech. znam nejaky povidacky o tom, co je to byt Brit, keep kalm and carry on, jasne, where is tea, there is hope.
hromada hesel, co mi davaj smysl. s cechama znam jen dve. jedno sedi na me urcite: Smejici se bestie.
Druhymu nerozumim: Kdo nezkace neni cech. To jsem prosimpekne dogooglil, ale nevim co to je a k cemu se to vaze.
Jasny, s podlizanim bych tady mel par Slovaku, s uminenosti par nemcu, s druhou tvari par polaku, s... jeste Rakusaci jsou pro me takovej prazdnej pojem. Co je Cech, idealne v ocich cecha, ale treba i Slovaka, Nemce, Polaka... zajima me.
Hledam svoji identitu?
Ani ne, jako vzdy ji spis tvorim, jako zvdy. Pobreu si co se nabizi a pak to prosakne napovrch. Nekdy mam ztrach ze moc beru, a malo to prosakuje, ale je zima, jsem zabalenej do hubertusu.
Jeste vidim jednoho cecha. Obcana K. Kafka se cte blbe ale sedi to, aspon na nektere z nas. Neni to ta rusacka chandra, je takova nase, zoufale bez telefonu, v bludistich a skrabajc na nejake zdi... za zdi je more, pod pod plazi zasrana dlazba.
Zkuste se novorocne prekonat a pomoct mi najit identitu. Vlastne spis vasi, nez moji, ja uz tu davno nejsem ;] [mmchodem ja bych na klope ceskou vlajku nosi, popravde spolcene s tou UK a Israelskou, co nadelas]