PF 2014
Hmm, uvazuju, ze kdyz uz jsem nestihnul napsat a poslat vetsine pratel ani PF 2014, cimz tuto milou povinost berte za opravdu odignorovanou nebo proste vyresenou, tak bych mel mozna napsat aspon, co se vlastne deje, a proc jsem skoro... nevim jak dlouho,... nebyl schopen odpovedet na hrozne hromady posty a vubec, proc vlastne nejsem temer pritomen na socialnich sitich a emailech, coz byla aktivita drive vice nez bezna.
Primarne je to proto, ze se nestiham nudit.
Ne, ze by nezustavalo hromada casu na nejakou podlou sebeanalytickou naladu, deprese a pady na hubu. Jasne, taky nejaky ty jedy probihaly a totalni ztrata potreby se socializovat, coz bych jako rozhodne nehazel do jedne priciny a nasledku [kauzalita se tomu rika].
No kazdopadne, kdyz jsem presel z projektu [tam jak jsem lital], po hadce se sefem ohledne jeho neschopnosti, do stavu 1denni okamzite vypovedi [imaginarni duvod - teda ja si ten jeden panak tam kde si ostatni davaj pivo opravdu dal, ze ;]... jo kam ze... uz vim. Delam s developerama javistama. Je to uplne jinej zpusob zateze, vsecko vidim v jinem svetle a ackoliv poslednich 5 let nebo sest jsem ztravil ve stejne firme, tak je to vlastne uplne znova a jinak.
A kdyz prijdu domu, po tezkym dnu v praci, tesim se, ze zaziju, nejakou legraci... nebo jak se to frazovalo.
No kazdopadne se mi stalo to, co mam muj otec: proste nesnasim nutnost doma pouzivat pocitac. Maximalne tak pustim muziku nebo upravym a uploadnu nejake fotky, ale proste se mi nechce psat, komunikovat, cist neci texty.
A to je dalsi vec. Ctu rekneme 300 stran denne, tedy spis nocne. Proste prijdu a uniknu do nejakeho jineho sveta. Dokonce temer nepisu, dokud to neni denik, blok s poznamkama... premejslim a hrozne moc hltam pismena. Chodivam spat kolem treti rano, vstavam o pul osme a mezitim se sotva s nekym stihnu potkat, nekdy neco snist, pripadne uvarit, chvili si hrat s kocourem, hltat pismenka, neco jit zaridit... veci proste stoji. Mam i frontu na lidi a na udalosti, co bych chtel udelat. Cekaji, posovaji se podle systemu nahodnych priorit, uz davno ne first in first out bufferu. Vubec nechapu.
Taky hodne sjizdim vsecko, co je Englicky a Englicke. Vazne uvazuju o emigraci do UK, asi London. U jedne hezke a kamaradske [aspon navenek] spolecnosti jsem prave vcera udelal prvni kolo pohovoru a makal bych v City. Hardcore. A asi chci. Dnes nastane hazeni minci, doplnovani ruznych chybejicich dokumentu...
Porad nejsem uplne rozvedeny, chybi jeji podpis. Ona je asi nekde v Izraeli, zas jednou zamilovana do nekoho az po usi. Co nadelam.
Prisel jsem do Prahy za ni a 6 let to drzelo, treba je cas zamilovat se v Londyne, co ja vim.
Uvidime, takovych planu uz jsem mel, tenhle se mi mozna bude chtit dotahnout do konce, leda, ze by ne. Zalezi asi na praci, zjistil jsem, ze bez koruny zit umim, ale bavi me to jen napul. Bohuzel je to tak. Starnu nebo co. Taky lidi ubylo, ale jako jeste, ze tak. Kdyz si predstavim, ze jsem dokazal sedet dlouhe tydny na prdeli v hospode a "tribil jsem si recnicke umeni", ach ouvej, jak bych si ted aspon pulku toho casu vzal a pouzil na neco jineho, nebo spis znovu... samo to nejde a nelituju, ani kousek.
Tak tedy to jest novorocni statement.
Padam ted zrovna ulicema s lidma, co me opiji nebo ja je, a tvrdi, ze to je neco s novym rokem. Nektere z nich libam nebo i vic, jestli neco citim, tak o tom nevim, a dobre mi tak, vazne mi dobre tak. Nikdo me popravde moc neinspiruje, jakoze jinak zpousta veci, ale zadny z lidi, zrovna ted. Samozrejme mi chybi ONA a to hrozne. Ale jako tesknit me vlastne taky neinspiruje, ne uplne. NIHIL AT OMNIA.
Zase jednou cekam, az se dotoci bubinek revolveru ve kterem je 1/6 nabita kulka, pak to zmacknu a uvidime.
Minule me to vystrelilo do Prahy. Vlastne ne, to bylo davno predtim, minule jsem se strelil do nohy, pak jeste parkrat do zily, pak jsem upad, a pak jeste asi tak 3000x na hubu. Jindy zas ta kulka mi urvala pul srdce, kdyz mozna predtim snad asi cely mozek, co ja vim.
Prustrelu pribejva a neni to zas az tak horsi. Citim min, vnimam porad stejne. Asi.
Ted zrovna jsem chtel odpovedet na vsechnu postu, co ji kde mam, ale vysel novy Sherlock Holmes od BBC, taky jsem docet Miellevilovu Jizvu [dalsi Perdido] a ted mam Iron Council. Zcela nadseny.
Da se jeho styl psani s nekym srovnat? Ne neda. Je to necemu podobne? Ne, neni. Aspon ne Bas-lag, ostatni jeho veci me trosku nudi i kdyz jsou taky hodne silene.
Takova nahrada za Pratchetta, ktery posledni dobou nejak moc neni;
Jo no.
Pak bych mel taky zavolat par lidem, kterejm jeste zalezi na tom, ze jsem v Praze nebo aspon v CR. Ne, ze by jeste mel nekdo moznost me zastavit pred odchodem do UK, ale precejen o tom chci asi s lidma mluvit. Mozna se i bojim, taky jsem se bal, kdyz jsem sel do Prahy. Jak clovek nema nic, a najednou je uplne sam a uplne jinde.
Rozhodne nehodlam na nikoho zapomenout a nevim jiste, zda nekde dokazu zit naporad, teda nekde za hranicema. Takze jako je to jen krok na ceste, ne cil.
Kazdopadne je to rozhodnuti, ktere chci zvazit ze vsech zkurvenejch stran. Uz me nebavi mluvit anglicky jen s indama. Nebavi me, ze mam na klope Britskou vlajku, protoze dobrdele moje vlastni zem nema kulturu, kterou bych byl schopen chapat a reciprocne zpracovavat.
Je to tu hnusne, vykradene a ma cenu za to asi bojovat a stavet. Nechci utyct jako to delaji Slovaci, aby tady zustalo jen to zle a hnusne, jako se to stalo Slovensku za ty stovky let, co jim odchazi inteligence a umeni za hranice, ale krurva potrebuju neco, co me zmeni, co me inspiruje a tim je minimalne cesta, cil neni podstatny. Jen, ze to neni unik ani utek. Nemam pred cim utikat, krom sam sebe a to uz vim, ze bych se nabehal [a dalsi sebevrazda bude v planu az tak za 3 tejdny]...
No, zas jednou, kdo docet az sem, ma u me pivo, ale muze me na nej nejak vytahnout treba. Jako vcera Ditta, ktera zahlasila, zves me v pondeli vecer na veceri. Muze clovek nejit. Podotykam, ze pokud vam dluzim penize, tak je porad jeste nemam, a na pivo skoro taky nemam, ale jedno zvladnu i za toho, kdo me dotahne do knajpy, i kdyz davam asi prednost mozna i caji. [klidne i kurva s mlikem, kerej je bozi a sami jste voda z kaluze, posledni 3 roky jsem snad cernej caj nemel temer jinak... dik Kazachstan, po prvni navsteve]...
No a tak, paste, treba nekdo odpovi. A kdyz ne? Jsem zvyklej, taky neodpovidam, vezte, ze ne umyslne, jen to chce vic tlaku, ten pak meni priority. Slibuju ;]