SORBAK: jotakhle, ja myslel, ze z nejakych jinych mist sypes data na malinu a kvuli tomu potrebujes flasku, predpokladam, ze vez nema mountovatelne uloziste...
mmchodem, chci ted udelat z domaciho notebooku server, pac jsem se porad nedostal k prepaleni beagle Bone na nejaky fcni debian, protoze mam kus na kterem angstrom linux nema ssh, coz je pakarna samozrejme [bug bohuzel, da se to opravit novym systemem na Beagle Bone, ale proste moc pisu a maloo hackuju no... i kdyz hackuju]...
Kazdopadne chci si ted udelat vlastni ftp sever, coz ssebou nese samozrejme chroot, tak by me zajimalo jestli jsi tohle uz resil... jaky ftp server pouzivas? staci mi male zatizeni ale ssh default... poslal jsi si data do nejakych adresaru kam vidi webserver? apache nebo nginx?
mmchodem, jak mas vyresenej port fwd. predpokladam, ze mas nejakej domaci modemo-router, kterej ma statickou nebo malo dynamickou adresu a ten pouzivas jako nat je tak?
mas tedy jen staticky pridelene adresy pro stroje za nim [nebo aspon pro malinu] a fwdujes porty?
pokud bys mel nejaky hezky navod na ftp v chrootu, dam si link, chroot jsem pouzival jen parkrat kdyz jsem chtel sofii hacknout masinu [uspesne], ale nestavel jsem do nej ftp server a musim rict, ze s FTP nemam vubec zadnou linuxovou zkusenost, pod wokny jsem kdysi rozchazel ruzne FileZilly nebo jak se to jmenuje, v televizich na jejich naskach/sankach, ale pod linuxem v chrootu jsem to nedelal... nejaka specifika?
+ jeste tam samozrejme bude sifrovany filesystem, ale to by asi nemelo byt nijak poznat, spis ten chroot +ftp + www server, podle me chroot bude urco nejaka mrdacka ;]
ted jdu zas jednou spat, fakt!