David Hrbek
14 hrs ·
Pozítří vyjde v Reflexu rozhovor s končícím americkým velvyslancem v Praze - Normanem Eisenem. Tady malá ochutnávka:
"Znám příběh o člověku, který měl v koncentračním táboře modlitební knížku a každý večer se modlil. Ostatní soukmenovci ho žádali, zdali by si od něho knížku mohli půjčit, aby se z ní také mohli modlit. On si ale za půjčení účtoval. Nikdo tam pochopitelně neměl peníze, tak mu místo nich dávali tu kousek chleba, tu trochu polévky, jen aby se jim modlitební knížka dostala do ruky. Když někdo tenhle příběh vyprávěl, všichni kolem se pohoršovali, říkali, to je hrozné, jak mohl za něco takového chtít protislužby?! Ale pak se ozval někdo jiný, který řekl, naopak, je to skvělé! Je skvělé, že lidé byli ochotni dát to málo, co měli, trochu polévky nebo kousek chleba, jen za to, aby se mohli prostřednictvím modlitební knížky spojit s vlastní historií, se svou kulturou. I já se snažím židovství vidět z obou stran. Beru jej jako výzvu, ale také mi přináší radost a povzbuzení."
[david mi text posle cely, nebudu kupovat Reflex, ne a ne a ne... uz ani Raul v nem neni vtipnej.
Tomas Overdrive-Spider Petru ten rozhovor jsi delal Ty? Časopis Reflex se bohuzel koupit nechci, ne kvuliva jednomu clanku, ktery by za to asi stal, proste se mi nelibi jako celek, jako bulvarni koncept, nelibi se mi kam smeruji a jako intelektural se vymezuju proti pseudointelektualum, jimz je prave Reflex jedinym zdrojem informaci [Petru, dej si par facek za tuhle hlasku]... kazdopadne ten clanek by me zajimal
David Hrbek Ahoj Tome, až to vyjde, pošlu ti to.
]