ANDY_WARHOL: nesouhlasim, ze jedno bez druheho nejde. souhlasim, ze jedno je vec vnitrni, druhej ve organizace. a jak jsi o 2 prispevky pozdej trefne poznamenal, ta organizace ovlada vsechno. na ruznych miste ruzne moc a ruzna organizace, ale nakonec to tak je.
treba, jak ted stujuju zidovskou hostorri, chapu, jak moc je prave ta vira v jednoho B-ha strasliva myslenka, ale jak moc je to myslenka, ktera pomohla stvorit organizaci, ktera pocita rok 5774, a kazdy z tech dnu ma v kostech, ma v bunkach. To je jako v Dune, kde matka pozila vodu prozreni a stala se vsemi svimi predky po zenske linii. chapes? to je hrozive silne. chtel bych rict my, ale porad je to jeste oni, a jeste nejaky cas oni to bude, protoze na my je potreba rytual, kterym si chci projit... kazdopadne se rika, ze kazdy zid driv nebo pozdej pozna, ze je zid a probudi se to v nem, a pak je tu jen otazka, zda najde sit, do ktere spadne, ktera jej chyti. a uz to je prvni duvod, proc musi organizace vzniknout. klasicky: aby chranila sve cleny.
uz jsem psal, ze se vlastne do jiste miry sam boim, ze?
jasne, zazivam to [spis intelektualne nez pudove] uz dlouho, kdyz ted chodim s kloboukem a salem, a prvni, co koho napadne, a hodne lidi to rika, Ty ses jak nejakej rabin... udelal jsem to proto. libi se mi ta socialni interakce s nahodnejma lidma, libi se mi pripominat jim, ze jejich mestem kdysi chodil rabin, ktery byl neco vcelku normalniho, i kdyz to bylo mi a oni...
jenimze co se stane, az narazim na bandu mladejch nacku?
kdybych el kolem sebe 20 kluku s pejzama, bude z toho bitka, a ver, ze na noze, ale kdyz jdu sam....
no, a ono se to pak posralo. tech lidi bylo moc, zazitku Bh malo, a jist se chce, jak rika stare prislovi, takze z ochrane organizace se u katoliku stala politicka strana [to je vlastne porad ochrana], ale taky banda prizivniku a vyzirku se na tom veze.
a to si myslim, ze treba dneska unas, uz je to tak zas jako v norme. podle me dneska jsou u cerno/hnedo prdelniku jen ti, kdo opravdu veri a delaj pro to co se da.
myslim, ze kdyby zidi byli jen o kousek pristupnejsi, a nemusel bys treba aspon jinou abecedu umet, nez dokazes odpovedet na to, jak se jmenujes a co tam delas, tak by treba zidovska komunita byla banda pozeru a sracu [a taky je, kdyz tak na to koukam v Praze, ale to je asi vsude, a s zidama tahnou ti schopnejsi, takze jsou to pak i vetsi zla v tomhle neprirozenym pozemskm rybnice, btw].
ale to jsem odbocil. proste organizace ma smysl a vznika prirozene. znova: zakazat ji nejde, zorganizuje se na jinem levelu, mozna bude mensi, ale o to bude tvrdsi a navic min videt. viz prave ta doba stihani za komancu, a vlastne vsechny, dyk obe nase velky tradice vznikly ze stihani a utlaku, zidi chodili svetem az do 14. 5. 1948, nez si mohli sednout po Iron Dome, zejo....
Never tomu, ze zakaz je cesta, zakaz je jen oddaleni problemu a posunuti je jinam.