Jinak musim se pochlubit [doufam, ze je album public, kdyztak kricte za pouziti kapitalek]...
design stolu je predevsim moje prace za vydatne pomoci Petrbay, design napisu ze side-glow je taky muj napad, a za Side-glow optokabel dluzim id Peterbay litr... kazdopadne tohle je hackerspace po dnesnim staveni nabytku a uklizeni...
MAM TAKOVOU RADOST!!! 3 mesice prace, defacto kazdy den aspon 3h spis vic.
Nejdrive jsme meli misto u dvou takovejch "star-up-istu", kteri mi dokazali, ze startup po cesku znamena spis hromanu nespolehlivejch rozmazlenejch harantu a polozmrdu, kteri se snazi vyuzit neci dobry napad.
Zacalo to tak, ze jsme meli skupinku zakladajicich lidi, kteri nahodou nasli na netu, ze zakladam hackerspace, a kdo ze by se chtel pridat.
Pridali se taky dva, Cyberluke a Libor aka Nanotrik. Za to, ze ji budeme delat komunitu, ktera od nich koupi nejake single boardy, krabicky a hracky, tak ze nam budou sponzorovat cca 40m^2. Pomohli jse jim to vybavit a postavit, zacali jsme tam chodit... a pak se to zacalo rozpadat. Ze 40m^2 najednou bylo 20, najednou jsme si nemohli nase veci zamykat, chteli pristup k nasim switchum a serverum [racku], pokracovalo to sprostyma smskama, kdy jeden nam neco sliboval, a druhy pak delal vse proto, aby to nebyla pravda. Pripad split-brainu.
Zvlast kdyz jsem se dozvedel, ze jeden z nich [ten schopnejsi obchodnik, co sliboval, aka Libor Ministr] ma nejakych par milionu dluhu a ten druhy, aka Cyberlue [aka Lukas Satin] ze je znamy tim, ze se soudi s vlastnimi rodici za to, ze mu platili male vyzivne, nez mu bylo 26 [ale to u nich celou dobu bydlel a za jejich prachy vystudoval a tak]... tak jsme chytili paranoiu, ze s temahle lidma se nam hackerspace muze osklive vymstit. Zkoncilo to urychleny odchodem do predem nepripravenych pozic. Dalsi mesic kazde utery v hospode, porad jen tech zakladajicich 7 lidi, dalsi nebylo kam pozvat.
Nasledovala odissea sehnani ICO [tedy legalizace tzv. Zapsaneho Spolku, coz je fakticky neziskovka], shaneni jineho mista, ktere si muzem dovolit s tim, ze kazdy z nas plati mesicne clenske 500,- a je nas sakra malo.
Nakonec mame tohle, a dnes uz tam jsou zidle, nabytek, dobytek, kobyla a i babyka se najde...
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.499024776970225.1073741831.458987700973933&type=3
rozhodne stoji za povidani, jak se v Cechach zakladaji neziskovky, co to umi a muze, a konecne taky mam zajimavy titul do CV. Jako vzdy je to tady moje chlubici auditko, takze officialne cesky jsem Jednatel a Predseda... ale Eng se to rekne Executive Head, tzn. jsem CEO. ;]