SORBAK: Ovci vira? Ty jsi asi necet, co jsem psal. Je to 5 let stary telefon. Kdyz se na ty fotky podivas na papire nebo na retina tabletu, jsou srovnatelny s beznym automatem a lepsi nez z canonu D400. Pro me je hrozne dulezity, ze ten device ma 4” a vejde se do kapsy u dzin. Kdyz utikas pred securitaky na urbexu, nebo jsi po pas ve vode, to zrcadlo je pro tebe v dany moment naprosto neuzitecne. Telefon jsem za asi 50x nedokazal rozmrdat, a ze uz padal dost, i do vody... nic moc je cokoliv, co nema fullframe, ale tahle placka mensi nez ma dlan umi fotky, ktery muzu tisknout. To je pro me zasadni.
Dalsi zasadni je, ze po 5 letech a 55GB plne interni pameti mi otevreni fotakove appky trva kratsi dobu, nez probuzeni zrcadlovky (ted nemluvim o case expozice)... mel jsem za poslednich 10 let asi 20 androidu, a hrozne me na tom sere, ze je to ruzne rychly v zavislosti na tom, co na tom bezi. Ma to blbe udelanej multitasking, takze kdyz mi tam bezel Skype, otevreni fotaku (na ctyrjadru za 25 tacu) mohlo trvat i sekundu, dve. Pak kvalita nevyvazi to, ze fotku nestihnu udelat.
Nemyslim si, ze ma vira v to, ze Apple dela just wirk veci je obci. Mam na vsem (ne na iPadu zatim ne) i jailbrejk, na kompu mam opensource kernel, jsem schopen debugovat ty devices na urovni volani preruseni procesoru (kde to neni drm),... myslim, ze min ovci viru v to, ze vis, co tvuj device dela, nez ddtrace a packet inspection uz nemuzes skoro mit ;)