• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Pysky a pysek mi cini problemy, tak streva mu plandaj po pysku, ne po pysky ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Popis sceny v hrani:
    Dobehl jsi do zamecku - altanu uprostred nocniho bludiste. Pochoden nemas, zustala u toho druheho, ktery v panice bezel jinam. Jsi na miste. Ze stropu vysi Fouoltovo kyvadlo, na kouli na lanku je veliky ostry pulmesic, ktery se leskne v jedinem svetle, odrazu uplnku. Sourave kroky se priblizuji...

    Hrac: hodim do tmy predposledni dyku

    Kroky se priblizuji, vidis mastickare Sakra, promeneneho v mrtveho-ziveho, jak mu plandaji streva po pysky, v kterem se mu spatne chodi. Zavravora a koule kyvadla s ostrym britem se mirne zhoupne k tobe, jak do ni vrazil.

    Kaslu na ni, uhnu a hodim mu smer hlava svuj posledni nuz. (2 uspechy 2 fatalni neuspechy = nuz do krku)

    Vrhnul se na tebe a strhava te strasnou nemrtvou a hladovou silou k zemi, hod si obranu ( cca 6 kostek, z toho cca 5 jednicek!!!)

    Jak jsem to popsal uz zacnelo.

    Jsem proste spokojeny, epic hrani, fakt dobry!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Finalni scena, to uz jsou ostatni mrtvi nebo nezvestni. Hobit se nachazi ve Foucoltove zamecku, ze stropu vysi kuvadlo na dlouhem lanku, byvaly kamarad s brichem z nehoz trci nejake trubky a lesknouci se mechyre, se klative priblizuje pres pyskoviste, v nemotornosti zivych mrtvych vrazi do kyvadla, ktere na pisek kreslilo obrazce pohybu planety pomoci pulmesice, jako britva ostreho pulmesice. Hobit uskoci, pak jeste jednou, se stestim vrhne svou posledni dyku, ktera byvalemu priteli zkonci v krcni tepne, aniz by jej byt zpomalila. Nic nemuze zastavit trpaiciho chlapa, kterej se rozhod, zvlast, kdyz jej nezastavila ani smrt.
    Hobit vyjekne, zakopne a pospatku vrazi do kyvadla, silu padu doda zbesile cilevedomy Sakra, v jehoz oci se podobaji skraloupy na zluklem mlece.
    Hobit krici, zuby drasaji mekke maso, a kyvadlo se vydava na svou pomalou pout vecnosti.
    Hobit pohlazeni britu, ktere jej roztalo odramsne po rozkrok jeste citil, byvaly trpaslik Sakra, kamarad v dobrem i ve zlem, uz asi ne.
    Kazdopadne dalsi kyvnuti pro oba bylo vykoupenim, a dalsi, a dalsi, a dalsi...
    V tichu hvozdu, tesne pred bouri, nez se mesic skryl za mraky.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Heh, tak po paralelnim hrani je z 5 postav 1 MIA (missing in action), 3 mrtve a jeden nahodou nasel cestu na misto, kde to cele zacalo.
    Pouceni: pocitejte mrtvoly, ktere vidite, pred tim, nez je zacnete okradat. A NIKDY NIKOMU NEKRADTE JEHO STASTNOU MINCI.
    V zivote jsem nehral vetsi masakr, zvlast s ohledem na to, ze vsichni hraci naprosto jasne seznali, ze meli umrit tak, jak se to stalo.

    Tohle zitra sepisu, bylo to dost epic.

    Zacalo to jako vykradacka milencu z Verony, zkoncilo to Jamou a Kyvadlem!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Klip, zahlidnuto v hospode. Za a si tuhle kapelu pamatuju z dectvi, zadruhe mam rad cowbojsky boty se stribrnou spickou, muzete mi nejake darovat, pac jsem idiot a nekoupil jsem si je v Texasu, za treti se mi libi ty obrazy v klipu... neco delaji. Hudba je hrozna

    Modern Talking - In 100 Years [HD]
    http://www.youtube.com/watch?v=C5OpifRTdlc
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Uz 3 rok rozsiruju koncept jedle zahrady: ostruziny, maliny, angresty, mak, topinambury, rericha, rebarbora, mangold, fazole, hrach...

    Uvedomuju si, ze na 4x5m nevypestuju nic, co snadnej nekoupim v krame, ale koncept spociva v obsazovani stale veci plochy neudrzovane casti zahrady rostlinami, ktere pri neudrzovacim modu, pouze cisteni od plevele a obcas zaliti (minimalni, pripravuju se na dobu nedostatku vody a neplytvam)... tak ty rostliny maji samy zacit obsazovat teritorium...

    Maliny a ostruziny jsou plevel obrovska (budou ve vysledku tvorit jeden plot, mrize na okna zas tvori vyvazana plana ruze, dalsi plot pak psi vino a brectan, presazene ze skladek a hald)...

    Mak nechavam sam se vysemenit (pouzivam pouze susene makovice, na ozdobu samozrejme)...

    Rebarbora se snad rozroste sama, dyne teda vysazuji vzy z predchozich generaci.

    Sbiram semenacky ruznych stromu, takze pribyly 4 orechy, cerveny a zluty javor, ted jsem zasadil pruty vrby a zda se, ze par se jich chytilo.

    Mam velikou radost z hromady zizal, par let ted zadne nebyly, ale obdelane kousky se jim libi, jsou jich tu stovky, mozna tomu pomohlo prolozeni drevem a zbytky z nekolika ohnu, nevim.

    Samotna puda je hrozna, misto kde bydlim neexistovalo, cely ten kopec nad Ostravou je vytezeny z Haldy Emma, puvodne Rotschielduv dul. Pod povrchem jsou kilometry a kilometry stol, na rohu kazde ulice je odvzdusnovaci vyduch na metan, pac vilova ctvrt driv vybuchovala i nekolikrat do roka. Kazdopadne puda je neco, co obklopuje bridlicne podlozi, takove divne jily, tuhe a do seda, niz pod povrchem je pak hlusina a zbytky siry, olova, zeleza a hlavne uhli.

    Snazim se zahradu hnojit nalevy z kopriv (NE NENI TO DOBRE NA PITI PRO PSY!!!). Prvni a posledni jdou vzdycky lusteniny.

    PH pudy ani radej nechci znat, ale vapno bych si vzal, pokud by nekdo rozdaval.

    Kazdopadne doufam, ze nez z baraku odejdu bude u kazdeho plotu zalozeno na zivy plot z volne rostoucich zdroju a na cele nepristupne kopcocvite casti zahrady budou terasy plne jedlych plodin, ktere porostou samovolne a dlouho.

    Jo pridal jsem obe pohlavi rakytniku, dost touzim po sadbovem koreni jiho-ceskeho krene (pokud by nekdo poslal postou, zamoril bych jim nekulturni plochy Ostravy).


    Prave ted jdu delat sadbove bomby. Tosku konskeho hnoje, raseliny, nahodna smes semen, vcetne maku a konopi, zabalit do jilove kulicky, nechat uschnout. Naladovat zebradlo a jit se psy na prochazku pokazde jinam. Cil je castecne jedly, castecne ozdobny.

    Pokud vim, vzdy neinvazni ale samoudrzitelne druhy.

    Hurray Guerrila Gardening!!! Keep fighting!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Od 450.000 do 2.500.000, nelibiju si v pestovani nejedle papricky, ale bavi me pestovat ruzne barvy. Tady ty budou zelene, cervene, zlute a cerne; tedy asi vsechno, co se da...

    Predloni jsem mel cca 1,5kg habanjera + 1kg jalapenos, ktery jsem umlel s krystalickou morskou soli a jednim Skorpionem. Doted toho je v lednici cca 300g, a to mam dojem, ze davam chilli do vseho.

    Je to dobry recept, dik soli to vydrzi vecne...

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Grossmanova Vila (nevim pravidlo na y/i ;)

    Legal # Urbex # Ostrava



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Prospekto jinak asi nejvic odpovida povolani Zved, vychazi z Hranicare, ale je tam takove to “veleni mensim oddilum” a podobne. Ve sve prospektorske domene mas zaroven takove ty tiche bohyby, odhad pocasi, schopnost neumrit hlady, improvizovane pristresi. Muze to samozrejme mit vic pruniku do druida, fightera, mastickare. Nejsou tam temer zadne pruniky do zlodeje, alchymisty... i kdyz: v horach muzes a budes mit lezeni po a bez lan. V lese/na rece zas ovladani dopravnich prostredku, primarne cokoliv tazeneho psy. Podzemni pruskuminik muze zas mit znalosti o vybusninach a podobne chemicko-alchimie; ale malo, ma to vsechno pro preziti, ne jako hlavni povolani. Hlavni povolani je vyzvedac-hranicar-vudce.

    Cilem prospektora je vest skupinu lidi, zabezpecit teren, ziskat co se da, vratit se se zdroji, bez ohledu na ztraty na lidech. Ultimatni cil je nove tezebni/stavebni uzemi nebo kus draka.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Jo jeste, pri tvych vypravach do lesa zemrelo okolo tebe nekolik set lidi kterym jsi velel. Poprve jsi poslal sve pratele a spolustudenty, kteri ti meli pomahat na prvni ceste do Lesa/Hlubin/Hor na smrt v 9 letech a byla to tva chyba...

    Pokud to bylo v Lese, radili ti nekteri, abys zastavil a rozbil tabor, jini tvrdili, ze do stmivani je casu dost, jenze pak zacala snehova vanice z ciste oblohy a ztratili jste se. umrelo jich 23, dva zchouleni k tobe ve stanu, hrali te, ale uz se neprobudili, nektere jste nenasli, jini ti dali posledni zbytek jidla, kdyz uz nezustalo dost pro vsechny na ceste zpet. Kazdopadne jsi se z toho poucil.

    Pokud to bylo v Horach, hledali jste pruchod k Nedostupne. Vyrazili jste jen v peti lidech, ale veril jsi jim vsem, sla s tebou dokonce Lena, nejlepsi lezkyne a tva ucitelka horolezectvi, v patnacti nejhezci divka v Pevnosti. Hned za Krocanim Stitem zacalo snezit a prisahal bys, zes zahledl kridla Velkeho Modreho, kdyz jste se museli zakopat do zahrabu, dalsi 3 dny jste zustali trcet a rozhodnuti bylo bud pokracovat a najit prusmyk k jeskynimu komplexu pod Nedostupnou, nebo se vratit. Rozhodl jsi, ze se vratite a Lena sla prvi zpet pres Ledovec. Kdyz spadla do trhliny, vzala ssebou tebe a Muta, tichy chlapec, ktery ani nekricel, kdyz jsi jej a Lenu musel odriznout, abys nezkoncil s nimi na dne trhliny. Nevis, jestli by Jiny, z tveho pohledu stary chlap (tricatnik, ktereho jsi nikdy nemel rad pro jeho zlou povahu), proste nevis, jestli by te poslechnul, kdybys im chtel pomoct, ale nakonec z ledove pasti vytahnul jen tebe. Pote, co otevrel rozechvely a spatne stabilizovany portal na par mil od mesta, nikdy jsi o nem uz neslysel. Stejne jsi ho nemel nikdy rad.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Aha, trochu jsi popsal vsechno, co jsem napsal, tak jen pridej o 100% vic hardcore, to popsane. Takovych lidi jako Ty je v celem svete treba 150. Jste nejcenejsi, co pevnosti vyrobily, vicemene veskere zdroje jdou to vyroby techle lidi. Obdoba asi jako nalezeni a vychovani budouciho Dalajlamy.
    Takovy jedinec je na jednu stranu extremne svobodny, na druhou stranu je svobodny asi jako ten Dalailama nebo Papez. Neco jako osobni zivot == vubec.
    Vycvik treba jako Paul Muad Dib v Dune.

    Pevnosti doufaji, ze se jim podari postavit dalsi pevnost. Vsechna dosavadne mozna mista jsou uz obsazena, ty predchozi pevnosti zbudovali prave lide jako ty.
    Draky taky zabili poprve prospektori (ac to je ztracene umeni).

    Jinak : vira v Jedineho neni nijak instucializovana, nic o ni nevis, nejsi-li clenem. Nikdo o nem nemluvi ji ak, nez kazatele.
    V jedineho veri neznamy pocet lidi a nelidi, dava jim nezname moznosti a prikazani. Vira je na urovni sekty, treba Svedci Jehovovi. Pokud jednou prestoupis na viru, neni pravdepodobne, ze se z toho jeste dostanes.
    To co realne funguje je jakysi animismus, kazde misto ma sveho ducha, svou magickou podstatu, nektere jsou tak silne, ze se magicky projevuji i u nemagu (hruza a des na pahorku s sibenicemi a masove silenstvi pri popravach, sad, ktery kvete v -35*C,...)

    Ad corruption:
    Stava se to neznamo proc, i ti nejlepsi a vladcove, nebo magove uz podlehli. Je to nejaka zmena v osobnosti, ktera ztrhne fyzicno. Nebo je to prokleti? Nebo prilisna expozice magii? Nevis. S virou v Jedineho, nebo v cokoliv, tak to nema nic spolecneho.

    Rika se, ze tak dlouho hledis do Hlubiny az Hlubina pohledne na tebe.


    Corruption i Vira v Jedineho jsou velmi velmi vyjimecne stavy bytosti, asi stejne jako byt Prospektor. Samozrejme jako Prospektor jsi chranen pred jejich vlivy a projevy snad celou spolecnosti. Konecne Dalajlama, ktery zacne uctivat Muhamada by bylo fak faux pas. Stejne, jako Dalajlama, ktery zacne popravovat sve politicke odpurce.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Aha, uz vidim postavu. Rano prectu. Prospektor zni mocne. Jedno z nejprestiznejsich zamestnani. Spatne se to srovnava, ale je to neco jako v Enderove Hre ty deti, z kterych byl Ender, nebo jako v Japonsku treba bojovnici sumo. Nevim s cim jinym srovnat, ale proste elita elity. Nejbohatsi lide ve spolecnosti (jako bys mel v Shadowrunu A na zdroje/magicke body). Maji hroznou umrtnost, hraji extreme teamove, kazdy z nich je velmi specializovany, dohromady jsou defacto neznicitelni.
    To bohatstvi pochazi z toho, ze deti jsou za vzdelani placeny, cim lip se ucis, tim jsi bohatsi a vice verza. Pokud by takovy prospektor byl zlodej, bude to kral zlodeju, bude-li kouzelnik, bude mit na kostech vyryte ochranne znaky od vsech kouzelniku z 13 pevnosti a v mraze bude schopen nahy spat na snehu (to bude i fighter a dalsi)... vicemene ztravil cely zivot pripravou na povolani prospektora.

    Jde o to, ze jedine prospektori jsou schopni ziskavat zdroje pro pevnosti, nachazet mista, ktera hvozd neobsadil, docasne udrzovat stezky k nim, nez se misto vytezi, ziskavat drevo, rostliny a zvirata ci bytosti, nebo jejich kusy, aby je v pevnosti mohli pouzivat.

    V pevnostech jsi proste ten, komu se vsichni klani, teleporty mezi pevnostmi jsou ti otevreny svobodne a jediny vis je mistodrzici/kral/vladika/warlord pevnosti a tvuk mistr.

    Je mozne, ze jsi za zivot byl jiz 10x v lese nebo v horach, a vzdy jsi to prezil.


    Cet jsi od Zambocha Ve Sluzbach klanu? Takovy to hornicky fantasy o tezbe aktivnich kamenu? Tak prospektor (horsky, podzemni nebo lesni) odpovida Ducattimu, ci jeho 2 kamaradum v teamu, v dobe, kdy prezili zasypani v Hlubine.

    Tzn. Dokazali uvaznout v naprostem pekle, ve 12 lidech se po 3 tydnech bez jidla dokazali prokopat 800m skaly a vylezt na povrch.
    To je presne prospektor. Taky kazdy z nich dela neco jineho... vsichni jsou magicky aktivni, i kdyz na urovni adept.



    Tzn. Zitra si prectu “necisla” a pak to nejak doladime, at uz se hrat bude, nebo ne.... ;)
    Pokud jsi Ve Sluzbach Klanu necet, doporucuju, tak jak byl dobrej a novej Konias (a pak slabnul), tak jak byl dobrej Drsny Spasitel (ac to je splacanina a postupne slabne, ale svet je bozi!), tak je dobry tohle. Udelat hornickou fantasy, to je cool.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam