• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OVERDRIVE: proto existuje ex libris. dost o nem taky uvazuju. kde jsou vsechny ty knizky... ale kdyz se ti po 10ti letech vrati kniha co mas rad a ty ji znovu prectes... to je super!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hooray, Sveho Psa Nestrilejte od Karen Pryor po 4. Pujcuju to jen lidem, kteri to prectou a zaroven mi to jeste i vrati ... (Saudek: nevim, jake knihy me ovlivnily, jen vim, ze je nemam ve sve knihovne, pac kazda, co se mi libila je okradena, pac jsem ji nekomu pujcil).
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Machruju a ted delam dane... Pice... SMRT A DANE!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jo, v tomhle fakt chodim do prace, podtim kosili a kravatu... oboji provokuje, vrch ty, co provokuje punk, kosile a kravata zas managery, kteri jsou z 85% hur obleceni nez ja ;)

    Pravda, klice nosim na pasku, ty sem naaranzoval, pro zabavu a srovnani

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jo Hutz dokonce jeden cas psal pravedelny sloupek/clanky do Playboye.. ale jeste jsem to necet. Oni uz jsou i Dubioza i Gogol Bordello ted mega hvezdy... ale driv to byl proste dobrej etno punk...

    Jo Dubioza Kolektiv hraje ted 22.6. zaroven s Pints and Pipes [punk s dudama], Mnagou a Zdorp [takovej punk, z doby, kdy mi bylo 16 a ValMezu... nevidel nikdy nazivo]... Je to v OSTRAVARU na pivnich slavnostech... Po dlouhe dobe asi pujde postavit ciro, kdyz uz se ted i rvu, tak at je o duvod vic ;]]]


    Gogol Bordello - Wonderlust King (Official Video)
    http://www.youtube.com/watch?v=K3SUPPeuRdU
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Predpokladam, ze znate obe me oblibene kapely, Dubioza Kolektov je jedna, a od te si dame pisnicku [takovou propakacni, i kdyz jak rikam, asi kazdy tady uz davno zna... propagandy neni nikdy dost...]

    Dubioza kolektiv "Free.mp3 (The Pirate Bay Song)"
    https://www.youtube.com/watch?v=IOqxarVWKRs


    A od te truhe kapely mam na zadech bundy nasivku, kterou jsem udelal pote, co se mi rozpadla mikina, kterou mi dal jejich zpevaka [Eugene Hutz] na stanku s merchem, kdyz jsem se mu priznal, ze mam vetsinu jejich desek stazenejch [ale ve FLACU ;]


    Jasne, druha kapela je samozrejme Gogol Bordello a na zadech mam prak, kterej strili hvezdicku a napis "Immigrant Punk"

    Asi to bude tak, ze se i ve vlastni zemi citim jako imigrant, a jako takovy se chovam, tedy jednomuzna armada proti vsem, carpe diem a win win win ;]

    Kazdopadne immigrant mafia nebo immigrant punk je terminus technicus, ktery fakt funguje.

    Uz jsem vykladal, jak jsem jezdil po Evropskych zemich vlakama zadarmo, od nekam az potam, nez me vyhodili a cekalo se na dalsi? Ne, tak jindy.... nebo zonglovani na rozvodnene Wisle 1998, s Francouzskou Jenefer? Zachrana od "tech zkurvenejch polaku, co nas furt odneud vyhazujou!!!" ... no oni nas z namesti, kde jsme spali fakt hnali, a to jako kopancema... ale proto, abychom se neutopili, kdyz behem 10m narostla hladina reky o 3m...
    Ne?
    Tak proste jindy....

    V dalsim prispevku si dame neco od Gogol Bordello
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Bry rano, Vietname

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Rvu se malo a velmi spatne, coz ovsem nahrazuji agresivitou a pouzitim zbrani.
    Nemyslim si, ze vetsinu situaci je treba resit nasilim a dik sve “zlatoustosti” vetsinu lidi ukecam, a to tak, ze mi i utocnik nakonec chce koupit pivo.
    Za poslednich 15 let jsem k nasili sahnul 4x:
    - jednou ranou jsem zlomil jednomu zdejsimu ID nos, abych toho cely vecer litoval (nicmene od dalsich lidi jsem dostal za tu ranu nekolik panaku, jako odmenu)
    - jednou, kdyz jsem delal na horske chate chatara, pustil jsem se do 3 myslivcu popelnikem, za to, ze se v koute pokusili znasilnit mou 16 letou kolegini brigadnici (pak jsem dostal solidni vyprask, pri kterem me jich mlatilo 7 a vyhodili me z okna chat... nakonec jsem je nucene opil tak, ze si zvraceli do klina, zahodil jim klice od dzeepu, kterym prijeli, slohnul jsem jim vsem papiry od zbrani a zavolal jim policajty pod kopec, z ktereho jeste ozrali rano zchazeli s brokovnicmi na ramenou)
    - dalsi bitka me stala zlomenou ruku, a utocnika zkopani kanadama do xichtu, za to, ze okrad barmanku, o vic, nez vydela za 3 dny - byl jsem jediny, kdo se postavil, kdyz volala o pomoc, ac hospoda byla plna stamgastu, vyslouzilych horniku
    - posledni nasili provazelo bodnuti nozem, a nebudu se o nem rozepisovat, jen tak, ze mi tehda pankacka Johana zcela ferove zachranila zivot

    Obecne se proste nervu v utoku, jen v ruznych situacich sebeobrany, ci obrany nekoho ze smecky. Vetsinou spis dostanu, ale povazuju se v dany moment za nesmrtelneho a nezalezi mi na tom, co dostanu ja. Taky nemam stopku v tom, co dostane utocnik. Proto se takovym momentum vyhybam.

    A vcera se to malem stalo znovu.

    Neverim v prevrelovani, v predpovedi budoucnosti, astrologii a alernativni medicinu, nicmene jsem si zvyknul na to, ze kdyz neco vim, tak vim... jedno proc. Na pocit dam, ac jinak preferuju logiku.

    Sedime s Adelou a Pavlou v hospode, jako hodne letnich veceru, v prostred prochazky se psy.

    Holky se smeji, reci se toci, vicemene vsichni u stolu strizlivi a rozesmati.

    Prisedne si bez pozvani chlap, tak 100kg, plesatejici padesatnik, rozvali se na moje misto na stole tak, ze si musim chytit pullitr... a zacne dout do pavly jak meluzina do kamen. Zcela zrejme opily do te nalady, kdy uz nikoho neposlouchas a vsechno je ti jasny.

    To by samo o sobe bylo dobry, chlast slast, jen jsem si uvedomil, ze Adela se uplne napruzila a jeden jeji pes se ji sel schovat do klina, ten, co ma vic rozumu.

    Nekolikrat slusne pozadam chlapa at odejde, ale bylo to jak hrach na stenu, a u nej to jen eskaluje napor agresivnich gest a postoju. Pritom mluvi o kamaradstvi a snazi se me dotknout.

    Uvedomil jsem si, ze drzim v ruce pullitr, a pritom se z nej nechci napit.

    Adela je stale nervoznejsi, jen Pavla, pro kterou je kazde zablesene stene chudacek, co si jej musi vzit domu a nakrmit, se s chlapem bavi dal.

    Nakonec jej vyhodime, nechavam to spis na holkach, pac si porad uvedomuju, ze to sklo drzim z duvodu rychle dostupnosti nesmrtici zbrane.

    Odejde a z Pavly vylezlo, ze to je uz podruhe, co si k ni prisednul a delal tyhle agresivni presilove hry, a vsichni u stolu, krom ni, na nej byli nasrani az tak, ze jej chlapi vyprovodili. Bez bitky, ale pry moc nechybelo.

    Uklidni se to, hadame se dal o genetice a zase se smejeme, tou dobou uz jsme v hospode jen my tri a ja si nekde za zady uvedomuju toho chlapa.

    Samozrejme prisel znovu, znovu se nenechal vyhodit, a ocividne jej bavi, jak se o to Pavla snazi ze slusnosti, pak uz jej posila do pice a zacina byt husta. Neodchazi a ja si sedam na vedlejsi stul, tak, abych se mu nedival do oci, abych ale stal driv, nez on. Jsem strizlivy, ale o polovinu lehci.

    Nijak ostentativne si hraju s popelnikem, maji tady ty levny, z liteho skla. Spatne sedi do ruky...
    Nemluvim, nechci spor a nic jineho uz nezbyva.
    Me ne. Na zatylku mi vyskakuje husi kuze a citim studeny vztek.

    Chlap je porad jakoby klidny a ozrale mele, stale vic a vic na Pavlu tlaci a ta prohrava slovne uz tak moc, ze je sice vtipna, ale zacina mluvit agresivnej, zahnana do kouta. Pridava se Adela a eskaluje tlak dost na to, aby chlap vstal a odesel, zas jej mam za zady, ale sedam si.

    Ke smichu je cesta delsi, nez v minulem kole. I Pavla je otresena, ale porad brani “pana, co si nema s kym povidat”, “vzdyt je treba chudak a nestastny”.

    Ani ja ani Adela s ni nesouhlasime, ale svorne potichu, nema smysl se prit. Ja bych do nej v dany moment klidne kopnul, kdyz by spadnul z kola na hubu. A pak jeste parkrat.

    Prichazi potreti, procez to vzdavame. Furt nam chce kupovat panaky a me udobrovat, ale tak, ze vlastne omezuje svobodu vsechnu stolu a me keze do osobni zony.

    Potkam se s holcicima pohledama, vstanem a nechame ho tam...

    Jeste chceme pivo, ten pocit pozdej Adela popisuje jako naval slizskeho agresivniho hnusu, ktery ji desil a pripadal odporny.

    Z Pavly pada, ze je to jeji bezprostredni soused, o kterem vi, ze sedel ve vazbe a mozna v base. Jasne, jsme v Ostrave, tady kazdy sedel v base, to je ok. Ale stejne se ptam, za co ze? A Pavla odpovida, ze jej odsoudili za Stalking; (podle zkona: agresivni invazivni pronasledovani a omezovani osobni svobody a terorizovani obeti; podle toho, co jsem dnes cetl, je pomerne bezne, ze to konci osobni katastrofou obeti, docela casto i nasilim a nekolikrat za poslednich par let i vrazdou. Neni to u nas bezny rozsudek viny, z cehoz jme oba s Adelou usoudili, ze typek byl asi dost prez caru...).

    Musel jsem se z toho vypsat, je to porad slizke a hnusne, porad v sobe citim vztek a porad mam straslivou chut potkat jej znovu, a jen cekat na zaminku. To u me ROZHODNE NENI NORMALNI. Nenosim v sobe pocity, necham je opadat. Ale tady to nejde.

    Zvlast kdyz vim, ze cilem cele agrese jsem nebyl ja nebo Adela, ale kamoska Pavla, ktera svou lidumilnosti a slusnosti, postavila se mu tak, ze se vlastne stala nejslabsim clenem smecky.

    Ten chlap ma moc, zlou a slizkou, ktera me a Adelu, taky pavliny kamarady, provokuje k agresi, a vlastne bychom taky ze slusnosti a lidskosti radej vstali a odesli, nez abychom se rvali. Jenze pak by tam Pavla zustala sama, se svojim prasivym kotatkem, ktere prece je jen chudacek a urcite si s nim nikdo nechce povidat.

    Jsem vztekly, vztekly na Pavlu, ze to odmita chapat, a to i od Adely, ktera ji rikala to same, co tady ted pisu; jsem vztekly, ze nevim co udelat, ac lidskost ani strach z trestu, ci snad presjunkce neviny, to rozhodne nejsou pohnutky, ktere by udrzely tu ruku s popelnikem ci boxerem.

    3x jsem mel uzky vztah se znasilnenou zenou. 2x jsem ji miloval ci miluju pro tu treti jsem moh jit kdysi do basy (a utocnik na Nemeckou JIP)..
    Vzdy to bylo do jiste miry nezvratne poskozeni vsech zucastnenych.

    Pevne doufam, ze ta kocici hlava, presne pasujici na 2 prsty holcici ruky, ta ze nebude mit duralova ouska od krve, protoze ta situace nenastane a ja se proste spletl z patecni unavy, ci samcich pudu.

    Zvyknul jsem si, ze kdyz ti vsichni kamaradi rikaji, ze ta zenska s kterou chodis, neni dobry clovek, ze nad tim mas zauvazovat, i kdyz sam jsi zamilovany a slepy.... snad tentokrat fakt vsichni kamosi nemaji pravdu, uz jen proto, ze jinak nekdo umre.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Mmchodem sekce Beautiful Agony taky neni spatna, ale to uz udelaly nejaky holky davno, tusim na youtube... to je rozhodne oblast, do ktere bych s domacim videem nesel, rek bych, ze muj xicht pri orgasmu se musi libit jen nekomu, kdo me opravdu miluje ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mam rad podivne projekty na PornHubu, budu rad za kazde doporuceni na neco zajimaveho...

    Kazdopadne si dejte Thomase Bernharda ve francouzstine se slecninym orgasmem jako bonusem. Kategorie (playlist) Hysterical Reading.

    Snad poprve v zivote mam chut natocit domaci porno pro verejnost.

    Jakou knihu byste zvolili? Ja bych asi zacal: Nebe nad Chiba City melo barvu mrtveho televizniho kanalu. Ja nefetuju, to jen moje telo si vypestovalo masivni zavislost...

    Hysterical Reading:

    Woman has Orgasm while Reading Book- Fette - Pornhub.com
    https://www.pornhub.com/view_video.php?viewkey=ph5b940bfd34015
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jako najit v pravech na tenhle audit, ze NYX je admin a ma prava mazani... bud jsem byl nekdy hrozne ozralej, nebo nevim...
    zajimavy je, ze pri neprihlaseni audit neni videt ani pri hledani v "temata" pritom je "viditelny pro neprihlasene" a to druhe read pravo.... bug?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    kua, co delam blbe?
    zkopiruju si url auditu, ktery ma nastavena prava : viditelne pro neprihlasene... odhlasim se a zkusim url pouzit a pritom to po me chce heslo...
    cuze?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ja vim, ze jsem v predchozich textech ironizoval stejne velkohube jako lhal a zjednodusoval... nicmene Widle uz umi SSH z powershellu. Pobavilo me, ze auto si “stezuje”, ze spravne by bylo delat remote connection pomoci jakehosi WinRM, ale to, ze je kupodivu k dispozici pouze na Windows. Btw ssh jim chodi az od W10. Zlata zpetna kompatibilita az k systemV, kdo zmini system.d, bude pro vystrahu zastrelen


    Tedy, pokud potrebujete z windows na nejaky OS jiny nez Windows, tak tady:

    Setup PowerShell SSH Remoting in PowerShell 6 - Thomas Maurer
    https://www.thomasmaurer.ch/2019/04/setup-powershell-ssh-remoting-in-powershell-6/




    ———————-==========
    Do zakladu doporucuji projit Vim tutorial, nebo aspon cheatsheet a nezaseknout se na nem; vi/vim je svine, ktera je chytrejsi nez cele Windows i s miny hrajicimi 6000 uciteli telocviku, ale sam se jej ucim uz roky a furt to nemam dobre; neni nic horsiho, nez kdyz neumite vypnout jediny textovy editor, ktery mate k dispozici opravdu vsude (krom GNU/HURD ;)))

    A k tomu se vaze posledni vtip z praxe: “Jaky je nejspolehlivejsi generator nahodnych znaku? Windowsak, ktery se pokousi ukoncit vi/vim.”

    Dobre, jeste jeden: “jsem Windows developer a donutili me delat na Linuxu, tak jsem z Visual Studia presel na vim. Docela jsem si za posledni 2 roky zvyknul. vlastne hlavne proto, ze ten textovy editor neumim zavrit.”

    (esc :q! - zkonci bez ptani a ukladani; esc :wq - write a quit;)


    ——-===== tolik pro me hrace DrD a kamarady, kteri se zapsali ke me na Linux/BASH pro zacatecniky...

    ukazem si, ze prikazem start se nevypina pocitac, proc je super delat veci stupidne jednoduse a kde se zeptat, kdyz nic nevim; po celem dni si doufam zahrajem Quake po siti na 4 raspberriPi a v dalsim kole vas naucim vsechno ostatni ;)))))) (ok, tak aspon, jak zjistit, co mi beha po siti, nebo ukrast sousedovi na stejne wiifi heslo k ftp s domacim pornem jeho stare)

    Mozna nainstallujeme i nejake graficke rozhrani,...



    Brou, ale F.A.K.T.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Desne rad vzpominam na jednoho kamarada z BRMLABu (mozna sem i chodi), kterej sedel h socRoomu hackerspace, pred sebou odrbanou Z41 od IBM/Lenova pripojenou kamsi na Jumphost pres SSH a mlatil do Telnetu ty kusy Cobolu, aby udrzel pri zivote procesy Wall Street burzy na Mainframe s uptime zacinajici asi 3 mesice pote, co, asi, pro SystemV nekdo vymyslel systemove hodiny...

    (pozn. Prekladatele pro ne-techniky nebo ty, co potrebujou trknout :::

    uptime = cas od doby, kdy byla masina naposledy vypnuta nebo restartovana;
    Unixovy cas zacina 1.1. 1970;


    Pro uplne pitomce:::

    tedy ten Mainframe nejvetsi svetove burzy se vsim, bezi nonstop asi 50 let, bez odstavky;

    pokud vas zajima, jak je to mozne, vzdyt v te dobe byly tak elektronky a Ada Babbage si hrala s Merkurem a stavebnici Voltik. Derny stitek byl jeste tak maximalne nosic Eposu o Gylgamesovi...

    ... no, proste to mozne je! IBM proste pred cca 50 lety vyrobylo pocitac, ktery je vymysleny tak chytre, ze na nem, ackoliv postupne, jde vymenit uplne vsechno; nahradit derne stitky za kazety, ty za disky a ted za SSD storage, vymenit procesory, doplnit pameti, dokonce i ty “universalni” sbernice (eeeh!? Sorry, vim, ze krcam jaxsvin) se vymenuji za chodu. no a ta masina si toho nemusi vsimat.

    Roste rekne “chci zapsat data” a chytre abstraktni/virtualizacni metody adresovani proste zapisou; na papir? Klidne, na obrazovku? Samozrejme... na vystup 3d tiskarny od Prusi? Uplne snadno, laserem na povrch mesice? No kdyz pripojis dost silnej laser,....

    Proto taky mam problem s pitomostma, typu spatne ukoncene konce radku v DOSu a Windows, nebo vlastne s neschopnosti Mrkvo$oftu vyrobit operacni system, ktery by mluvil alespon nejakym svetove uznavanym jazykem/protokolem, tak, aby mu druha strana rozumela alespon “zadam o otevreni komunikacniho kanalu”... pice, uz umi ten zkurwenej powersshell ssh? Nebo aspon telnet ci netcat bo curl? Ne, ze ;))))))

    Zas nadruhou stranu tty je vlastne porad dalnopis

    (na ktery MicroSoft neumi poslat line feed a carriage return ve spravnem mnozstvi a poradi, takze jak kokoti posouvaji pasku, i kdyz to neni potreba a plytvaj ridicima znakama, i kdyz to nekdy muze predstavovat rozdil server bezi/na server sem se nedostal a nemuzu vam pomoct)

    Jo takze TTY je dalnopis, aWindows neumi poslat ani ten, dulezite je, ze za tu stovku let vyvoje, z ktere nam mmchodem porad zustava burzovni CML stare 50 let a moje auto, stare 20, no proste se o to nekdo musi starat.
    Auto potrebuje nahradni dily, znalosti mechaniku, nebo treba i olovnaty benzin.

    Nebo lidi, jako jsem treba ja, Nyx, Sancha a mozna par dalsich. Taky je dobry mit nastroje, jako kladivo, kleste, sadu klicu a tak (NE!! VUBEC SE NEVRACIM K SVEMU TVRZENI, ze KDO HANI McIntosh OS10, nedela s pocitaci, ale hraje hry - Burkhar, Sorbak a asi 99% korporatniku a uredniku zavyslich na Patience)...


    Furt se zakecavam... jak neobvykle!!! Uz se to nestane, vazne, fakt...

    Kazdopadne ta zpetna kompatibilita a nutnost udrzby nas zakonite zabije, nebo straslive zdrzi.
    Zaprve je to vsecko derave jak Ruska demokracie, zadruhe je drahe to udrzovat a nepripustne to vymenit/odstavit.

    Tady ziskavaji pomalu ale razantne vsechny rozvojove ekonomiky.
    Postavit Internet na zelene louce pro celou Afriku je dnes levne jako nikdy, vymenit existujici reseni v celem zbytku sveta je nemozne.

    Proto taky nemame ipv6, proto taky kazdy vypina vsechny ty SELinux a dalsi securitni nadstavby a hardeningy. Proste to na existujici realne infra neuchodime. Internet funguje na kernelech 2.4 a 2.6 a maloktery SysOp si vsimnul, ze dnes mame major verzi 5.x

    Proto maji v USA radost ze 128bps ADSL linky, kdezto nam domu vede 30GBps opticka last-mile.
    Jsme proste rozvojova zeme, a postavit Internet na zelene louce se u nas jeste dalo.

    (Off topic: jsme posledni zeme EuroAsie, ktera ma dost kvalitni linky, pro prenos a masove nasazeni 4K signalu, Slovensko a dal, az po Sachalin, si muzou nasrat, nebo zacit stavet nove patere... Rusku je to jedno, to se na podzim uzavre za firewall, stejny jako ten cinsky... z offtopicu plyne, ze jsme posledni zapadni zeme, at si bratia bliskaju nad Tatrou jak chtej ;)


    Dost uz, jdu spat, manicka faze, kterou stejne nikdo nebude cist, navic urazim Slovaky, coz znamena, ze mluvim uprime a od srdce, a to zas znamena, ze jsem starej na 2 noci bez spanku...

    Dobrou, preju hezky sny o tom, jak se cerpa voda ze studni a co ridi vyrobu vsech fabrik.

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    CYBERSTORM: Mas nekde par stovek serveru? Staci i treba par rspberri-pi na ruznych mistech ve meste (i kdyz ARMU se to zda se netyka - kua, uz asi 3 roky si slibuju, ze si prectu ty codenames jako Sandy Bridge, Caffeine a podobne... nemam ani poneti, ktera cast procesorove infra se tak nazyva. Mozna Cache? Mel bych se asi vubec aktualizovat, co se hw tyce, jak prisly prave ARMY, nemel jsem snad v ruce zadnej jinej procesor, taky jsem se *HODNE* podivil, kdyz mi dorazil 750 GB velky SSD disk, a ono to bylo mensi, nez 4MB ramky nekdy v devadesatkach.... tady proste trpim tim, ze jsem to dotah jen na knihovnika. Z Hardwaroveho Programovani a MatAlizy #4 jsem zkousky (c kredit) proste nezvladl. Tak jak neumim hrat na hudebni nastroj, neumim vyjmenovat Eng dny v tydnu, a Eng ani CZ neumim mesice v roce, tak holt neumim Python, PHP, Javu a Assembler... vim, ze je to spatne, a to moc moc spatne, stejne jako nepoznat na procesoru piny, neznat soudobe sbernice a VUBEC. netusit, co znamenaji codename za kazdym seriovym cislem... zas jako, proto jsem si zalozil hackerspace, aby to nekdo pobliz vedel.
    Hruzne je, ze z tech asi 2000 kolegu, co se zivej IT, nebude tyhle znalosti a skilly mit 98% a pravdepodobne jim to nevadi...

    Jo, ale to jsem se zas zapośouchal do vlastniho psani, kazdopadne *CYBERIAN*: jak si myslis, ze se patchuje firmware na 20tisici bladech typu ProLiant6 az 10?

    Mam pro Tebe radu: - vubec!

    Stejne se treba nepatchovalo DirtyCow, coz mi bodlo, pac mam od te doby “root” nebo alespon “sudo su” asi tak na 1/3 svetoveho internetu.

    Vymenit kernel na 65tisicich produkcnich masinach, ktere jsou 24/7/365 (ta 1/4 dne je tech 99,997 SLA) v pohotovosti a vlastne nikdo nevi, ktere vsechny k cemu slouzi...

    Ty tisice a miliony Cisco switchu, routeru, F5 firewally, Juniperske load balancery... ani nezminuju.

    Potkal jsem systemy, ktere vyzadovaly login pod tlustym cervenym pruhem, v kterem se skvel napis NovelNetware, verzi uz si nepamatuju, proste ta posledni, nez jim Microsoft ukrad Active Directory...

    To nic, jen jsem si postesknul, ze 70% Internetu podle AKAMAI pulrocnich zprav, vlastni Americani, a ja pro nejake delal, a takhle to tam bylo normalni. Ne vsude, ale i tak to byly velke kusy infra.

    Mmchodem to, ze Cisco sitovani automaticky zahazuje a downgraduje veskere pokusy o sifrovani mailovych protokolu, to asi vite, konecne email uz pouzivaji jen korporace a urady, nikdo normalni... proste to neni spatne implementovany crypto layer, to je feature, udajna chranici lidstvo pred spamem.

    Vzdycky uvazuju, proc to ChuaWei nekoho vlastne sere... nejde o to, kdo muze krast data a rozbijet cely svet, jde jen o to, kdo je takovej pitomec, ze se to dozvedi ostatni.

    Taky se uplne netesim, az nekoho napadne (uz napadlo a loni, ci snad predloni uz to vyhralo nad lidma v sitarsko/serverovem capture the flag hack contestu)... proste se netesim, az nekdo zrealizuje muj businessplan nasraneho SysOpa a napise si neuralku, ktera bude bezohledne obchazet site a servery a vykonavat na nich udrzbu (hackovacky)...

    Vzhledem k tomu, ze takove Neuralky ma DARPA a chlubi se jima na Defconech, predpokladam, ze ChuraWej a TeamRed nebudou vyraznej pozadu.

    Adela se me nekdy pta, s posmechem, proc se pripravuju na svet bez elektriny a vody z kohoutku.

    Asi proto, ze i pres me vyrazne nedoporuceni, vzali misto par drahych engineeru-unixaru, priblizne dvacet idiotu, ktere pracak donutil se rekvalifikovat, dluzno podotknout, ze s uspechem, ktery predci i muj na IRC rozchozeny chatovaci bot MEGAHAL.

    Proste umreme, protoze AI ani nebude muset pri utoku hledat 0day diry (s cimz uz ted nema potize), proste jen zada defaultni hesla a optimalizuje si par pluginu do metasploitu a nmapu.

    Jen se obavam, ze v ten moment bude mit Adela pravdu, a nebude existovat zadny duvod, proc zrovna ja bych mel prezit...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jo, aby to vyznelo politicky korektne, ja si rozhodne nepletu osvobozeni a okupaci, tak, jak si nepletu vsechny ctyri modra, cervena, bila trikolory (Cesko, Rusko, Francie a Holandsko)... tozas ne.
    Jen myslim, ze kdyz uz ty dela nejsou potrebna pro boj a valku, ruzova barva jim neuskodi.
    Beztak se budou lip vyjimat, na popredi listnateho parku, ktery je obklopuje.
    Proste myslim to dobre a barvu “staroruzova” uhradim ze sveho.
    Nicmene budu rad, kdyz nebudete komentovat fotky v Blesku mim jmenem, nerad bych kupoval i zelenou.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Slunko, ctyrlistek nebo kytka, pes a auticko...
    A ono ne, ona gemantra, numerologie a astrologie...

    Tak vam preju dobry vecer a vietnamska ditka “hodne zdaru”



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Vietnamskej vlkodlak, s pribalenou vidlickou, k okamzite konzumaci...

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zajimava multi-kulti zkusenost, aneb deti a pohadky...

    Misto, pres ktere chodim se psem, z hospody bo jen tak, je tradicni Mekkou vsech poulicnich kridovych umelcu ve veku 4-10 let.
    Nedavno jsem z mokreho mramoru zvedal nejdrive jednoho vietnamskeho chlapecka, pozdej asi jeho sestricku.
    Ono totiz to misto je pamatnikem RudoArmejcu, takze i na zemi je mramor, ktery sice i suchy klouze ozlomkrk a mokry je vubec vynikajici pasti na medvedy a taky na deti na kolech, ale asi to ma povznaset ducha, pripominat hrdinstvi a vubec, trpitit se, jak cikansky zlato. Vjence s napisy “vzpominame”, “nezapomeneme” a “copak si myslite, ze sem chtel zdechnout” rozebiram na karafiaty pro devcata, a trikolorky (pozor na poradi barev, bila, modra, cervena.... vsichni vime, co to znamena.... akfafresh, pico, neasi!)... no to je fuck. Vjence, co je vyjou vyly, a tak, normalne neserou, kazdopadne mramor jo, a drif nebo pozdej, pretru hrdinna dela na ruzovo... tolik k multi-kulti lvl.1

    Kazdopadne jsem ted prave zjistil, ze Vietnamske deti z vedlejsi ulice, se asi boji jinejch strasidel, a misto Slunka a ctyrlistku, kresli pro stesti a pro strach na zem kridou uplne jiny veci.

    Nejsem fanousek ani odpurce asymilace, delej jak chces, jak umis. Sam nosim na bunde a batohu ty trikolory, a rus, jako nacek, vietnamec, jako slovak...

    Kazdopadne tajdle je poulicni, kridovy art vietnamskych deti do 10 let...



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Vpravde zajimavy clanek, k me uvaze o psech, ktere pozoruji vlastne skoro porad:


    zvireci Altruismus
    ———————
    Animal Altruism? | Psychology Today
    https://www.psychologytoday.com/us/blog/goodness-sake/201610/animal-altruism

    (Puvodne Adele, psano jinam)
    ...
    To je prdel, jak ty Tvoje prisery spolu nekomunikuji, ale pak jsou jak medvedi od kolina, velci brachove... otevru dvere, Kobliha vaha, vaha, rozhlizi se a pak vysublimuje. Jdu do kuchyne, a tam Barbucha, cumi, kde je Kobliha, zacina zavidet, resit, jestli nezustane nedejboze sam. Otevru mu dvere ven, a tam... Kobliha, resi, rozhlizi se, jestli nahodou nezustane venku sam. Ale, ze by si treba navzajem rekli, ze se otviraj dvere, to ne. Kazdej z nich nejdriv pro sebe, co kdyz by uz pak nebylo, a az pak zjisti, ze si urvali moc velkej krajic... a je to tak furt, proste oni spolu moc nemluvi, kdyz by nahodou melo zbyt jen na jednoho... nenapadnost, jak v Anglii Farage. Uz male lidske deti se umi delit, zadneho psa jsem tuhle vlastnost mit/pouzit nevidel... asi neco, co odlisuje lidi od zvirat, i kdyz, mozna se deli i lidoopi, to nevim...

    Smat se nauci, ale delit se o prvenstvi ne, nikdy neprestanou soutezit. Vzdycky jsem si rikal, zda to boxera prejde, preslo, v 11 letech, kdyz uz umiral, tak si me prestal dobirat, ze je vetsi, silnejsi, chytrejsi a nejhezci, proste Boss...

    ——

    Kazdopadne psi nikde v souvislosti s altruismem moc dohledat nemuzu, jen vlky, dinga a mozna dalsi provity...
    Kazdopadne ma uvaha je asi lycha, zas aspon vim neco navic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam