Stejne: podle stareho vtipu: kdyz koukam na to, jaky ja jsem engineer, tak se bojim jit k doktorovi...
Predstavte si, ze ve firme kde delate, tak je hromada veci, co jsou blbe a treba i zasadne. Bud na jejich reseni nejsou lidi, nebo penize, pripadne treba v mem pripade je IT architec zrejme nekdo, kdo vystudoval architekturu... tedy lidi i penez je dost, jen o problemech mrdy lidi radej “nevi”, aby nahodou neco nemuseli...
Kdyz spadnul Challanger (?) Feinman dostal za ukol zjistit, proc se to stalo. Vysledkem bylo, ze engineeri upozornovali management na to, ze tesneni v ochranne vrstve raketoplanu je z materialu, ktery v mraze nevydrzi... stejne se pouzilo, a tech 120 miliard USD, ci co to bylo, mrdlo i s posadkou po par minutach letu...
A ted si predstavte, ze jste vedec, ktery se venuje klimatu, a nejen, ze management upozornujete uz roky a jste za blbce, pripadne za panikare, ale treba taky, ze patrite do privilegovane skupiny lidi, ktera ma znalosti, ma technologie, ma penize...
... jen za ty penize radej koukate jinam, nebo z vlastni blbosti podporene potrebou “jit s davem” nejaka data prehlizite.
Treba uz davno umime lecit rakovinu a rozumime klimaticke zmene, vime co s dioxinem... jen si toho tech par lidi, co maji vse potrebne, zapomelo vsimnout.
Nebo jejich management.
(A to srovnej firmu s 300 tis zamestnanci, ktera ma neco systemove blbe s temi par vedci, kteri se venuji problemu... a neverim, ze jsou lepsi jedni ci druzi)