Mmchodem Sorbak mi jednou vymyslel postavu (ktera se pak u nej nedala zahrat, ale to neva). Kazdopadne tu postavu si kultivuju celym svojim zivotem (nekdy i umyslne), ve svetle dnesniho pozdne-letniho dne, bych ji pojmenoval Enoch Root.
Myslenky v pozadi:
- syn byvaleho asi tajneho agenta nebo vladniho spiona
- aby od nej mel otec klid, dal jej na studia do klasterni skoly
- syn se zacal venovat matematice, kryptografii, srovnavacimu nabozenstvi a politice
- mluvi Latinsky, Recky a obecnou + nekolika umele vytvorenymi jazyky
- v ramci studia zakladu mediciny obevil ucinky jistych alkaloidu, jejiz konzumaci si rozsiruje vnimani, nebo jen zprijemuje cas, kdy se nevenuje studiu
- ve vire je vlazny z pohledu organizovanych nabozenstvi, ale praktikuje jakysi eklekticko-ekumenicky system, obdobne jako chaosMagove
- muze anemusi byt magicky aktivni, muze byt treba adept, ktery astral vnima jen po poziti drog, nebo tak neco
- dodrzuje desatero, pripadne Buddhovo devatero, z nejz si nejvice ceni “nezabijes”; nikdy neda prvni ranu, zadny konflikt neresi nasilim. Pokud na nasili dojde, je schopen se ucinne branit za pouziti maximalni, az nekontrolovatelne brutality, kdy pouzije cokoliv, co ma po ruce (takove to jak postavy Guy Ritchieho sejmou agresivniho vyhazovace tuzkou vyndanou spoza ucha za pomoci pobodani do krku a podobne)
Nerad hravam sam sebe, ale tohle mi sedi tak, ze bych postavu rad zahral v necim drd nebo shadowrunu, potazmo je pouzitelna i pro wlkodlaky, upiry, kouzelniky a duchy...