ADELAJKA: Tos podle me nepobrala dobre, to neni pseudointelektualni status, to je vizualizovana uvaha soudobe casticove fyziky. Odkazuje to az k Hesenbergovu principu neurcitosti a Schroedingerove kocce. Napadlo me to ale, kdyz jsem si nekdy v 18.poprve zahulil, podival jsem se na veci okolo sebe, a uvidel je jako padajici pismenka matrix, jako chaos bodu. Uvedomil jsem si, ze je to jen hromada tecek, ja taky, zaroven, ze je to signal, ktery propocitava moje oka a muj mozek. Znejidtel jsem, ze co kdyby...
Cele Fall or, Dodge in Hell je postavene na tehle uvaze, to je gro 2000 strankove knihy. Proto qualia, co vsechno veci obsahuji “o sobe” a co vsechno vznika vypoctem pri pozorovani.
Pravda, nebavi me lidem vysvetlovat par tisic stran neintuitivni fyziky a spoilovat jim kouzlo cele knizky, coz ovsem pseudointelektualne delam.
Bavim se predstavou, ze ten kdo knihu bude cist, za pomoci mojich narazek se semnou sesynchronizuje, a budem se pak bavit ve smyslu tech “wow, tohle mi doslo” “hele a vsiml sis, ze tady to odkazuje na ten a ten vyzkum/teprii” “aha, nevsim, takze tim padem tohle znamena ze...”
Proste ctu knihu, pro jejiz pochopeni se vyplati znat zaklady vysokoskolske fyziky a zaroven nejake zaklady neuro-science; ktere vlastne obe rikaji
“Kdo jsem ja, abych urcoval co je zidle”
Chapu, ze se urazis, kdyz nevis, jak funguje jaderny reaktor, pripadne Ti, ze tu blabolim. Ne, veskutecnosti jsou to spoilery pro lidi, kteri maji jisty set znalosti...