• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: to mi pripomina Spidera Jerusalema, jak tam byly ty kulturni rezervace :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Od kamarada (s dovolenim)



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JVMLOK: Hele a znas Kiryniaga, to je panecku Africkej narez! Je to sf zalozeny na tom, ze vznikaji, asi pod zastutiu OSN kolonie vymirajicich kultur. Proste dobrovolniky vemou a postavej planetku na miru, tak aby odpovidala civilizaci, ktera v ni zila na Zemi. No a tak se tedy sebere par Kenanu a jme se zit jako pred 200 rokama. Vsecko je vcelku v pohode, dokud...

    No a to uz si precti sam. Kdysi mi to daroval Upir, ze je to kniha, co mu zmenila pohled na zivot. Musim rict, ze jsem si taky uprime pobrecel, a ruzne ty teorie typu “spatky na stromy” vidim jeste v bolestnej intenzivnim svetle, nez driv...

    Nejhorsi je povidka “samanuv ucen” o holcicce, ktera se chtela ucit na samanku. Navic byla strasne moc chytra. Vlastne by byla dokonala, jen mela jeden problem, byla to holka.

    U toho jsem rval jak krokodyl, obdobne jako u Ruze pro Algernon... mmchodem, to si musim znova precist (vzpomel jsem si z narazky v Atom RPG, kdy narazis na zapisky mutovane krysy, ktera je vzdy po sezrani lidskeho mozku chvili chytra a pak to upada. Odkazuje na to i Stephenson ve Fall or,..., kde kdyz rozchodi virtualni identitu, a ona zacne hrozne moc zrat zdroje vypocetniho clusteru-Zeme, resi, ze neni moralni omezit zdroje bytosti, ktera by pak zhloupla)


    Kirinyaga (Mike Resnick) | Detail knihy | ČBDB.cz
    https://www.cbdb.cz/kniha-54141-kirinyaga-kirinyaga-a-fable-of-utopia
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zkousim 2 proti-trolli stradegie: v diskuzich nic nevysvetluju, ale necham je, at mi to vysvetluji.
    No a vlastne ta druha je obdobna: nekdo bude muset vysvetlovat. Mmchodem, chcete-li zustat tajni, zkuste si z fotek vyhodit exif... to jen takova rada, zvlast, kdyz fotky kradete, muze to mit necekany efekty ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hej, mozna uz je to weel-cum on teh inrntz, ale ja se tlemim docela dost (taky jsem si dal odpoledne, kdy jsem pridal nejakym trollum trochu prace, tak se tlemim vlastne nadruhou. Skoda, ze nehostujou v jedny firme, meli by zalohy aspon z minulyho prosince ;)


    HGich.T - hackertools
    http://www.youtube.com/watch?v=WiMwVlpD-GU
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nasinec ;)))



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Prozkoumat mozna open hw telefon s klavesnici


    Cosmo Communicator Hands on - The successor of the Gemini PDA
    http://www.youtube.com/watch?v=c8QCX2k_ZoU
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    via twitter:

    @DigitalDoom01
    #Shadowrun dad joke of the day.

    This one was told to me by a para-zoologist.

    Did you hear about the chameleon who couldn't change color?

    He had a reptile dysfunction

    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Hele jestli chces zazit po literarni strance neco opravdu hodne jinyho, podivej se po knizece Kdo se bojí smrti, autorka se NNEDI OKORAFOR (https://en.wikipedia.org/wiki/Nnedi_Okorafor)
    (bacha, na trhu je jina kniha se stejnym titulem, nejaka ezopicovina). Je to africke scifi psane zenou v ichforme...tvl mozek mi u toho dela neskutecny kotrmelce, jsem za pulkou a i kdyby to nemelo dobrou pointu, tak je to kulturni zazitek jak sviňa.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Ja vlastne chapu, proc se mi smejou: pac Wokna jsou uz dneskanejhorsi okynkovej manager, bez ohledu na platformu/kernel.

    Pravda mozna AS400/z-series muzou konkurovat, ty zas ale maji lepsi programovaci/scriptovaci jazyk, nez powershell.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    He he he! Kdyz jsem rikal, ze nez zkoncim se skolou, nebude vojenska zakladni sluzba, tak mi nikdo neveril. Kdyz rikam, ze do roku 2025 MS prestane vyrabet operak, a napise window manager pro X-ka, taky se mi mnozi smejou. S tou vojenskou sluzbou jsem se seknul o rok... tak schvalne

    :::

    Microsoft Edge má nové logo. Připomíná logo Firefoxu
    Microsoft na své konferenci Microsoft Ignite oficiálně představil nové logo nového webového prohlížeče Microsoft Edge postaveného na opensourcovém Chromiu. Připomíná logo Firefoxu.
    Microsoft Edge má nové logo. Připomíná logo Firefoxu
    http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/microsoft-edge-ma-nove-logo.-pripomina-logo-firefoxu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Vlastne ten predchozi je sequel k tomudle a jeste jednomu, ale estli tochcete poporade, taksi najdete web, krast se nema:



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hej, to je zas fakt masakr... doslova...

    Skomentarem: I v jiníh zportehc jě důlešití rosbor situace ot otporňíků.



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dnes mam jako vytlem... nackove ze Slovenska si dali na bilboard napis nic nez narod a nad to dali jako logo kus morafskyho kroja...

    Navic to nekdo okomentoval, ze sou to ritieri ostrouhleho stola!!!

    Pak sem se snazilvymyslet vtip na format potkaj se nacek, komous a stbak, ale nepripadlo mi to protwitter dost ftipny

    Navic v tom bylo malo chyb, aby tomu zena nerozumela

    A od tedoby mam pulku hlavy prasklou...



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Podle slov jednoho ze svědků pro TV Prima honil hořící muž děti, které s rodiči právě odcházely z divadla. Muž prý křičel „něco o bohu.”

    Ja za to fakt nemuzu, a fakt jsem smejici se hyena, ale ten vyse zmineny citat z clanku, ktery je v pulce prerusen kontextovym doporucenim na clanek na tychz “novi n ach”; fak jsem se malem i opravdu usmal, jakoze lol, ale, ze se i pohnou koutky...

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak jak jsem vzdycky miloval Boba Dylana a pavla Dobesa (mmchodem 14.12. V Ostrave v Kulturaku; teda ten druhy)... tak jsem vzdycky nesnasel Dolly Parton. Pica s priceskem, takove zosobneni Mickey Mouse, Homera & Marge Simpsonovych & Homolkovych... kdyz jsem dnes videl tenhle tweet, asi se ponorim do vyzkumu, pac otec ji miloval, a kupodivu, ac jsem s nim nikdy nezil (a byl kazdodenne zrazovan lidmi, kterych si nevazim, ale jsou oficialne mi rodice, od toho, abych vnimal veci jeho vychovou/vkusem, tak mel zatim z cca 99% pravdu v tom, co jsem zdedil jako vkus nebo moralni postoje. Jakto, ze tu divnou slizskou kravu mel rad? Co nevim? Kostel, supermarket, kadilak, sedacka, natelnik a televize? Coze?


    https://twitter.com/boingboing/status/1191433340722851842?s=21

    ADELAJKA
    ADELAJKA --- ---
    OVERDRIVE: k te +diskriminaci, jako jo, tak tam nevidim efekt, ale asi je lepsi, kdyz to firma prizna. Protoze to dela kde kdo, akorat na tajnacku a je verejmym tajemstvim, ze muzi maji v prefeminizovanych oborech uplne jine odmeny a projde jim vic veci, aby tam vubec pracovali. Coz je nefer, ale svym zpusobem je to pochopitelne a paradoxne neviditelna ruka trhu, tedy nedostatkove zbozi musim zaplatit.

    Jinak napr. CR ma systemove ukotvenu povinnost od urcitwho poctu zamestnancu zamestnavat urcite procento lidi se zdravotnim postizenim. Pokud to nedodrzi, maji moznost tzv.nahradniho plneni - tedy odebirat zbozi, davat zakazky firmam, ktere obcany se zdr.postizenim zamestnavaji. Pokud ani to nesplni, je tam vyznamna danova zatez. Take jde o poz.diskr., samozrejme, ale jde o lidi s posunutou startovni carou...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Pan, jehoz nazory ctu v odbornych vedeckych casopisech bel teda DOST frajer. Mluvim o Horschlovi...

    .......

    StB založila na MUDr. Cyrila Höschla v roce 1984 svazek s označením KTS, tedy kandidát tajné spolupráce s krycím jménem Vrba. Hlavním důvodem byla skutečnost, že se stýkal s Ivanem Havlem, bratrem Václava Havla, který se na něho obracel i z rodinných důvodů jako na psychiatra. Ivan Havel ho také zval i na vědecké přednášky, které organizoval ve svém bytě. Höschl z vlastní iniciativy poskytoval informace o Ivanu Havlovi i o jeho přednáškách na matematicko-fyzikální fakultě v Praze. To vedlo StB ke snaze zabránit v přednáškové vědecké činnosti Ivana Havla. Pro StB se Cyril Höschl jevil jako perspektivní pracovník nejen z důvodů kontaktů s Ivanem a Václavem Havlovými, ale zejména z důvodů dobré orientace ve vědeckém psychiatrickém oboru, neboť vzhledem ke své odborné činnosti jezdil často přednášet do tzv. kapitalistických států. StB ho vytěžovala například k lékařům-československým emigrantům, jako byli například Jan Volavka, Václav Hirman, Ferdinand Knobloch, Stanislav Grof a další.

    Byl úkolován také k Světové psychiatrické asociaci, neboť v osmdesátých letech řada socialistických států – včetně tehdejší ČSSR – z této organizace demonstrativně vystoupila na základě „pomluv a diskreditací“, proti kterým Cyril Höschl vystupoval a bojoval. I když ve spise nejsou konkretizovány ony „pomluvy a diskreditace“, patrně se jednalo o zneužívání psychiatrie k politickým účelům zejména v tehdejším Sovětském svazu a dalších socialistických státech.

    Přečtěte si taky: Dřív se Havla báli, dnes se ho bojí znovu
    Cyril Höschl zasvěcoval StB podrobně také do organizační politiky týkající se Světové společnosti biologické psychiatrie, jejímiž členy se stala nejen ČSSR, ale o členství usiloval i Sovětský svaz. Tyto informace byly důležité zejména pro sovětskou rozvědku.

    Z doby, kdy byl Cyril Höschl prověřován StB, se zachovaly agenturní zprávy, které poskytoval z vlastní iniciativy, a které se týkaly osobních problémů Ivana Havla a Jiřího Dienstbiera. Tyto agenturní zprávy jsem našel i ve spisu vedeném na Ivana Havla. Navíc když Cyril Höschl získal například samizdatové básně signatáře Charty 77 Františka Pánka, iniciativně je předal tajné policii. Později z vlastní iniciativy informoval StB i o tom, že Pánek užívá drogové preparáty a informoval řídícího pracovníka StB také o vazbách tohoto undergroundového básníka na Václava Havla.

    .......


    Srp, Höschl, Zbořil a jejich spolupráce s StB | Monika Le Fay
    https://monikalefay.cz/minulost-je-pred-nami-rozhovor-moniky-le-fay-s-miroslavem-vodrazkou/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam