• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    ADELAJKA
    ADELAJKA --- ---
    OVERDRIVE: "Tak prej za Tosenovskeho tu jednou byla ODS, jinak rudo a oranzovo (Slouf, treba, za rude i oranzove)."
    Nespojuji nic, rozporuji Tvoje spojovani :-)

    Faktem je, ze Ostrava byla a je vysoce zneuzivany kraj, drive k propagande, nyni k ziskani volebnich hlasu. Skladba obyvatel tomu samozrejme nahrava a je vyhodne ji v tomto slozeni udrzovat. Nastesti tady vzdy platilo Praha daleko Buh vysoko a i za tezke totality tady prochazely veci, ktere jinde ne (pod svicnem tma). Zajimave je, ze do Ostravy dostavaly umistenky nepohodlne elity. Coz opet nahrava myslence o regionu zneuzitem propagandami a vytezenem do mrte.
    Takze necht si je Ostrava ruda jak chce, vsechny vlady i rezimy na tom ostatne usilovne pracovaly a pracuji. A vsem je taky u riti, jak se tady zije a Ostrava je dulezita pouze v momentu hozeni listku do urny (a o to je spatne, protoze Ostravaci nechodi k volbam). Ale nespojuj ji s grazly, kteri vyrostli jinde a zneuzivaji ji jako vsechny okolo. To zlo nevyrostlo tady. Mordor je jinde.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ADELAJKA: Slouf je co se Ostravy tyce uplne vedlejsi postava. To jsi si spojila Ty, nijak sem k tomu nesmeroval.
    Moje texty byly o tom, ze Ostrava zatim zdy byla komunisticka, a prvni, kdy neni, tak je ANO, vzdy jindy to pravda bylo v dobe, kdy byl Slouf v jine strane nez KSC*.

    Ostrava je pro Ceskou politiku proste jeden ze zasadnich kraju (resp. Ova a MRSL). A kdyz bys nekdy koukala na televizi o volbach, vedela bys, ze je to tu lakmusovy papirek na uroven hnusu.
    Tak jak je Brno plne vegettarianskych hippiku, tak Ostrava je tradicne plna komunistu. Tak to je... bylo (a ono to ma nejake zaklady, jako treba, ze do 90.nikdy zadny hornik nebyl na pracaku, uz kdyz nemoh pod zem, dostal praci nad zemi. Zadny hornik (mmchodem svojim zpusobem elita) nemusel nikdy mit strach o praci. Nikdy od 1.republiky. To pak rozmrdala revoluce a tunelovani, treba OKD. A ta volba komancu tady bylo vyjadreni cca 200k lidi, kteri rikali: posrali jste uplne zaklad republiky.
    Jenze ono je to v pravde (zatim) jinak. Dnes uhli a tezky prumysl nikoho nezajima, na slevarenstvi (zatim) mame vsecko, jen ne zelezo (dodavalo se z ccp), takze se zmenou rezimu sem pronikla i zmena trhu. Dnes se vyrabi v cine, indii, bangladesi... srat eko, vegany a lidska prava, za dolar na hodinu... a “zapadni” zeme jedou business ve sluzbach a it.
    Hornik a slevac byly u nas draha remesla. Nastupka hornika byla 4800,- doktor mel 2200,- a ucitel 800,-... a to tam byl duchod ve 45. Dnes na Dombasu mas nejnebezpecnejsi doly v zapadnim svete...

    A tak.

    Kazdopadne Ostrava a Kladnou jsou rude. A byly.

    O tom jsem psal, a je to siroke tema, sam jej stale studuju, a ted uz min chodim dohornickejch hospod. Ale jako doktorska dcerka vlastne nevis. Tobe zustalo jen astma, ale je to pomerne romanticky pribeh, proto taky jsem byl prvni tyden v Ostrave posedet na Halde Emma. To je hlusina z prvniho dolu v Ostrave, a TAKOVY PAMATNIK LIDSKE PRACI, az se chce uklonit. V roce 1942 byla Slezska Ostrava rovna plan. Tam jak bydlime, ten kopec, co nevyjedes na kole, dlouhy 3km. Podivej se na google maps a prepni na historical maps. To je kurva masakr. Takovy kopec Praha nema, a to je hodne kopcovita.
    ADELAJKA
    ADELAJKA --- ---
    OVERDRIVE: takze s Ostravou ma spolecne to, co se zbytkem republiky. A volicska zakladna levice neni jen v Ostrave. Taky severni Cechy a po upadku KDU i Jizni Morava. Tudiz neni duvod spojovat Sloufa s Ostravou. Tady se nevyrobil.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ADELAJKA: Spolecneho ma asi to, ze si chces poslechnout/precist “Rudy Zeman”. Ten clovek vicemene 25 let vytvarel Ceskou politiku. Stal za vetsinou vyraznych osobnosti Ceske politiky. Za ksc, kscm, cssd, ods, tom09... jidine, koho nemanipuloval bylo asi kdu-csl. S Ostravou a priori nema nic, ale Ostrava je jeho zakladna, a nejvetsi volicska zakladna. Od revoluce byl “neviditelny”, neco jako Nejedly, ktery ma sice kancl o dvere od Zemana na hrade, ale nema zadnou funkci, tim padem nemusi splnivat nic... kazdopadne je to pener uz pro vlady ksc pred 1989, po 1989 vicemene co navrhnul, to klaplo. Je mrtvy uz rok nebo tak, ale extrem, kdyz ctes Kmentu, ale on je znama mrdka.
    ADELAJKA
    ADELAJKA --- ---
    SORBAK: a co ma spolecneho s Ostravou? pokud neni teda jeste nejaky jiny Slouf...
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    ADELAJKA: tahle svině...

    Miroslav Šlouf – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Miroslav_%C5%A0louf
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SORBAK: Díky.
    OVERDRIVE: Tak to jsem třeba nevěděla, že se o něm takto mluví.
    ADELAJKA
    ADELAJKA --- ---
    OVERDRIVE: jaky Šlouf?
    ADELAJKA
    ADELAJKA --- ---
    to není tak docela pravda, levice měly vždy silnou pozici (logicky), ale u vlády vždy nebyla... https://moravskoslezsky.denik.cz/...rave-po-roce-1989-aneb-vladli-ostrave-kdo-bude-dalsi-201410.html
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak prej za Tosenovskeho tu jednou bylo ODS, jinak rudo a oranzovo (Slouf, treba, za rude i oranzove)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Sorr...

    ... schindler: typek, co ve svojem baraku (vlastnenem dnes Lendlem) prechovaval uniformy, ktere rozpoutaly pri utoku na Polsko 2.ww... a pak zachranoval zidovske deti. Pritom stal vedome v pocatku.
    Tady hodne lidi stalo v pocatku. Po 1989, nez v Ove vyhralo ve volbach predloni (bo kdy) ANO, byla tu nonstop komunisti-cssd, nebo jen komunisti, vlada nad mestem.
    Tady jsme porad v 90.letech, kdyz dobre. A hodne antikomunistu tady dodnes trpi. A ja jsem antikomunista, stejne jako antinacek, ac v rodine zidu, mame vsecku jednu stranu (po zidovske mame) komunistickou... az na lvl soudce z lidu a milicionar... proste je spatne snasim, a Nohavicu si neposlechnu ani z kradene Mp3. Asi tak. (A zacina tu byt i nebezpecno, s komancema a to i modernima, jak v 90kach s nackama.... noze a boxery, no)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Dik. Moji lide v Ostrave znaji casto Nohavucu od skoly, a prej byl vzdycky krivej jak kudla za bura, ale mnoho z nich melo tendenci odpustit, ve smyslu “nevidim rude, ze mel nekdo rudou knizku, ale tyvole aspon se moh verejne priznat”... a spoustu z nich pak dodava “ale jak prijal vyznamenani od Putina, nebylo uz co resit, kazda omluva malo”.

    Ja tady ziju v trosku jinem svete, v Ove , se vzdy delalo na 3 smeny (a to i zakladni skola a podobne)... taky tu mame Schindlerovu vilu, asi 200m od mista
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    SANCHA: Posledni dobou ma Nohavica dost divny kamarady. A pri prilezitosti techto zjisteni se zacalo opet stourat do toho, jak to vlastne bylo s jeho udavacstvim a spolupraci s StB.

    Obrazem:

    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Prosímtě mohl bys mi ve zkratce říct, co se děje kolem Nohavici? prohlížela jsem teď přes 100 tvých příspěvků nazpět a mluvíš tam o něm. Jsem teď dost mimo kulturní a politické dění a ráda bych nějakou seriozní souhrnnou info.Děkuju
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Uuf! Jednou za 3 tydny mam v Ostrave v Hudebnim bazaaru (hospoda pro manicky) vedomostni soutez. Predchozi kola bylo: srovnani sev.am. Indianu/evropy/arabu v roce 1492 (a pozdej: pochod slz, wounded knee, a tak); druhe koli byli Kurdove vs. Turecko (se zamerenim na Kurdy); dnes jsem mel tema: hybridni valka, ceske tajne sluzby a fakeNews. Jen dnes se mi stalo, ze jsem byl napadan z publika slovne, nakonec na podium vylez jeden(slovak), kdyz jsem rek, ze mluvim s lidma jen na mikrofon, oba se stahli (a zbytek publika by mi nepomoh, kdyz by doslo z tlustejch do tenkejch). Kazdopadne krom toho, ze socialni site mam plne vyhruzek (i smrti a ublizeni rodine), deje se to i face2face. Zena byla bohuzel hloupa, ukazoval jsem, ze ma odejit bezeme, abychom nebyli spojovani v noci v Ostrave. Ale doby. Kazdopadne spatny. Zena uz naleha, at tohle prestanu delat. Otazky poslu rano (i s odpovedmi), muzete si s nekym zahrat. Byly to me narozeniny. Panaka mi nikdo nekoupil :/ to je SPATNY!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Přesné. Lidi v Anatolii, když tam žili jejich předkové, říkalo se jí Turecko a ještě dřív to byla Osmanská říše a úplně předtím zase Anatolie. Jak to vypadá, rozpadá se Anatolie na Galatii, Lydii, Kappadokii, Niceu a Asijskou Byzanc. Jedno je demokracie, jedno emirát, jedno lidová republika, jedno fašistická diktatura a jedno konstituční monarchie. Je třeba,“

    „aby tu byl někdo, kdo stojí nad tím vším a dohlíží na záznamy.”

    „Možná, ale připadá mi to jako pěkná dřina.”

    „Jo, ale ten, kdo to dělá, je nakonec skutečným vládcem. On bude mít skutečnou moc, protože všechny ty mrňavé státečky budou potřebovat jeho pomoc, aby se udržely.“

    Citace z knihy
    Effinger - Marid Audran2 - Ohen ve slunci
    Ohen ve slunci
    Je možné, že tento materiál je chráněn autorským zákonem.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ja vim, ze bych mel porad pouzivat samurajskeho zijice s miskou caje, za kterym pada za zastenou z ryzoveho papiru javorovy list, ale zen ma mnoho podob. A dosahovat rovnovahy je vyzva. Pro ty nejlepsi z vas, mozna v rovnovaze s tim ceho dosahujete. Pro me ne, ja mam bud pruraznost 9” hrebiku, nebo me lidi nenavidi, neco jako olivy a morsky potvory.

    Protospoleham na dalsi lidi.

    Me zustao byt MuR, neboli Muri Guru, clovek, ktery nejvic dostal do drzky, kdyz byl pacifista, a nejvic ran rozdal, kdyz jim zustal.

    Tak tedy motivacni obrazek. Neser se s tim, a val to tam (taky vam pripadne, ze je jednodussi nekomu probodnout nozem gumy, nez mu sejmout kone? To ja jen tak...)



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinam. Neni mi dobre a nemam cas a chut to upravovat pro zdejsi socialni bublinu, pravopis a zmeny typu pridane http(s?!!)
    Ale berte to zas a znova jako moji propagandu a PR, nic vic (nez dobre rady):


    A jeste mam jednu pravdu, vlastne dve, z doby, kdy nas ucili ruzni lide socialni praci, byl to pocatek http://21.st, spis konec http://20.st a nikdo nevedel, ted jsou to casem proverene pravdy (a ano uz jsem je X-krat tweetoval, a budu, a cekam, ze ti chytrejsi je retweetuji, ve svych variacich pro svoje bubliny, proto pisu i sem/Tobe/Vam):
    - nejsnadnej do sekt padaji vysocd technologicky vzdelani lide, to same plati pro podvody == na tom stoji bitcoin (viz me dnesni tweety); // kdyz jsem o 20 let pozdej zacal delat zachranarinu, lide ze sanitek a kazdodennosti nas strikne indoktrinovali: nepropadej panice, je dost pravdepodobne, ze ti, ktere mas zachranovat, jsou uz mrtvi, jenom o tom jeste nevedi. Nemuzes zachranit kazdeho (to bylo i v SocWorku). Musis se rozhlizet a sam zustat v bezpeci, kdyz nekoho zachranis, well done. Ale neumirej pro ne. Jsi potreba.
    // mozna jen kecam hlouposti, mozna je to zen, ktery se hodi i na to, co delame. Jedina etika, kterou dokazu udrzet, bare minimum.
    Opatrne prosim. Vybral jsem si konkretniho cloveka, ktereho obtezuji svou pravdou. Sypat z rukavu hacknute servery by slo, ale jak dopad Assange, ... tak snad? Nejsme spasitele. Ani hackeri, ani zadny z nas. A pana Mordoru nejmenujem, slysi a bere silu z toho, kdyz vyslovujem jeho jmeno. #jhvh ;)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak muj medvet Junkie je junkie, sebral mi mikinu skolniho druztva (team utocnych diskuzi, obrannych protimanipulaci a UBIK munckinu i mundanu)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak uz jsem Adele pustil Ghost In The Shell, nasledovat bude Ninja Scroll, Nausika, Hrbitov Svetlusek... cesta do fantasie.

    Ale hlavne ji musim dat ke cteni tohle, knihu, ktera me kdysi dostala snad na vsech rovinach me existence:


    Haruki Murakami- Norské dřevo.epub | Ulož.to
    https://uloz.to/file/5kw3ZAYCelOX/haruki-murakami-norske-drevo-epub

    Existije jeste jeden Murakami, Riu... napsal strasne zvlastni vypravenku o Tokijskych temnych ulickach a ctvrti cervenych luceren, o hnisajicim srdci mesta... vypointovane je to pribehem serioveho vraha.

    Polevka miso chutna, jako kdyz lyzes kundu nebo polykas sperma.

    Kniha se jmenuje V Polevce Miso, a tu adel doporucovat nebudu, ale mate-li radi burrougse, ktereho vypravi Murakami, tak si to dejte. Temne, temne, temne. A taak poeticke.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam