Nasel jsem jedno misto, kde jsou i zeny a divky svobodne. Bez ohledu na to, kym jsou, cim jsou a odkud/kam jdou. Je to slozite vysvetlit. Kdyz jsem tam byl ted na narozeninach, videl jsem dve holky. Bylo jim tak 16-18, ja vim, maji jmena, ale ja je od sebe nepoznam, stejne jako kone. Nemusim, nechci. Vnimam jen podstatu udalosti.
Kouril jsem a z poza rohu (s pocitem nepatricneho voajera) jsem pozoroval, jak si mlade zeny hraji. Jako stenata, ve slame.
U “meho” kone jsem pak nasel holku, ktera jej asi miluje. Ten kun je hloupa mrdka, vybral by sis 100 lepsich na 10 prstech. Ja jej jezdim proto, ze nemam potrebu niceho, nez jezdeni na koni, chvile klidu...
Ona tam sedela, a byla s konem. Jednim z tech spatnych, ale byl to jeji! Kun, svoboda, nekdo, kdo rozumi.
Cely zivot, ktery bych o sobe napsal symbolem, by se vesel do sachove figury kone. Kun netahne po horizontalach, vertikalach, diagonalach. Kun prekvapi, a spatneho hrace znici.
Kone jsou svoboda, pro lidi, kteri svobodu nepoznali jinak, nebo ji jinde nenachazi. Muzes se smat, ze je to “velky pritel”, ale on je. Zkusil jsi nekdy byt aspon napul tak dobry, jako “muj” spatny kun?
To jen tak, jak jsem pozoroval 16 lete holky, a kouril...