SORBAK: tyvole, vicemene nevahej i za nejakych 25 usd, nebo tak neco... ta gameska je masakr, pokud jeste furt hrajes, jakoze uplne, kdyz je to FAKT dobry, tak Fallout 2 byl asi tak 1/3 zabavy tohohle. A to se vsim vsudy. Pokud to nekde bude stat litr, tak ja bych to za tu gamesku [po dohrani 3/4, jenze to je tezky, dohral jsem 3/4 za jeden typ postavy a videl jsem 3/4 mapy, ale jen pro ten typ postavy.... mam dojem, ze na pochopeni cele komplexnosti jsem tak v 1/10 mozna 1/5... jsou tam cele lokace, kam se nepodivas, ktere jsou velke jako cely fallout 2, ale nemas na to proste udelanou postavu, nemluvim o luck, to bude pravdepodobne uplne dalsi level]....
BTW na nejakem webu tvurcu jsem cet, ze post-kulturni hlasky tvori 1/100 dialogu, a musim rict, ze jsem se tlemil fak casto. Jakoze Fallout tohle zacal, a Atom RPG je proste Fallout o 15 let pozdej, a to i s tim, ze obsahuje de facto cely falllout 2, jen tak, jakoze bonus, pro ty, kdo to hrali.
V tomhle je treba Stalker precejen ... jiny. Sice je to z te rady horroru typu System Shock, a navic to poskytuje "svobodny" environment, ma to nelinearni pribehy, ktere se vylucuji... i kdyz porad je to "tuzex" jak psali ve Score, kdysi... najdes zamek? Tak k nemu najdes klic.
Atom RPG je v tomhle fakt odvozeny of Fallloutu. Celej engine je vicemene nuda, souboje vicemene zavazi, kecani s lidma a nelidma je vicemene furt stejny. Nema to samovolne moc atmosferu. Krom toho... prom toho, ze jsi vlastne v Sovietu, v roce 1970 a vsechny postavy se chovaji jen tak, jako ty. Coz je haluz, pac kazda volba z tech 4 standardnich vede k uplne necemu jinemu, a tech voleb je tam stovky... tisicu.
Takhle velka hra uz je fakt jen pro fanousky, kteri si pamatuji, jake je to hrat gameky mesice, roky. A sere te to, ze jsi nevidel jine reseni problemu.... obcas loadujes, abys mohl rozhodnout jinak, ne proto, ze bys prohral, ale abys videl, jak to autori vymysleli jinak. Jenze ono to nefunguje, pac kdyz to udelas jinak, tak to nesedi k tomu, co jsi do te doby hral jako charakter postavy. Teda pokud nehrajes powerplay.
Ja treba hraju powerplay s tom smyslu, ze jsem si hned na zacatku [nechtene] nacheatoval 10mm pistoli, ktera dava damage 5000-10000hp, coz jako znamena, ze zabijes jednou ranou COKOLIV.... pouzivam to, kdyz treba po 20 potkam vlky a mam sehnat 20 kuzi z vlka, abych splnil quest... nasrat. Kulka = mrtvej vlk. Jakejkoliv. Nebo kdyz mas nekde 70 nepratel a hrajes na tahy, a oni ti v 90. tahu zastrelej postavu, jen proto, ze to uz nejde uhlidat, tak si pridam 30000 AP, probehnu celou lokaci a kazdymu dam jeden headshot. Like boss!
To by cloveka asi sralo.
Ale tak vymazlenou storku jsem jeste nevidel, jakoze v zadne gamesce, ever. Neni podstatny jestli tomu veris, ale dulezity je ze to kurva chces videt,.... jakoze WUT? Fakt je tam jako krysa, ktera kdyz sezere lidskej mozek, tak se zacne chovat jak z Ruze Pro Algernon, a na nejaky cas se ji zvedne inteligence na lidskou, aby zas postupne degradovla na uroven zvirete?
Fakt chces vedet, co se stalo se Sergejem, ktery se tesne pred valkou o Berlinskou Zed v roce 1986 zamiloval do Iriny.... a tecou ti slzy, kdyz zjistis, ze zustal jediny v bunkru, ktery nepodlehnul podivnym rummors, ktere zpusobily, ze se lide pokusili dostat z bunkru jeste v dobe zamoreni... musel je postrilet, a sam pak vyckavat. V bunkru, kde zustalo 10 lidi, a 160 mrtvych kamaradu... nevydrzel to dlouho, a nakonec se strelil do hlavy, pac mu bylo jen 20, a byl jen odvedenec.
A Tvoje postava je proste jen vykradac hrobu, ktera najde jeho denik o 12 let pozdej. Spolu s kostrou a pisoli, kterou se strelil do xichtu...
ATOM RPG stoji i za 50 euro, uplne v klidu... dobry spropitny lidem, co to napsali. Tohle je fakt cela knihovnicka knih, a 50 e neni nic moc...