EVELINA [+Slunka + Drevena_Krysa]:
Mam tal trosku strach, ze jste jedini 3, kdo tady jsou nejak vic na mluvene slovo, taky doufam, ze je tohle ten spravny archiv, uz konecne budu muset postavit server, kam nacpu vsechny ty svoje oblibene veci, jako treba knizky, co ted systematicky sbiram, abych z nich sestavil knihovnicku... ale to jsem nechtel.
Kazdopadne jsem kdysi doporucoval porad Ceskeho Rozhlasu Ostrava, ktery se jmenoval Krylogie. Byl to vlastne monolog a zaroven dokument od Karla Kryla o Karlu Krylovi, jeho pisnickach a dobe ve ktere ta ktera vznikala.
Pripadne mi to VELMI dulezite, postlechnout si tech 10 asi hodinovych poradu, co si tak pamatuju.
Jo, je to dlouhy, a taky je to fakt dulezity, aby clovek chapal dobu, ve ktere zili nasi rodici, prarodice a nekteri z nas i nejaky kus zivota. Pripadne mi dulezity nezapominat, ale taky pochopit a poznat. I pro nas vetsinu v tomhle auditu uz je to historie. A ja se stale vic potkavam s lidmi, prto ktere je to uz jen a pouze dejepis.
Nemel jsem Kryla nikdy zvlast rad jako muzikanta, pac mi to vzdy pripadlo jak pisnicky ze Semaforu [a ono jo], kterejm chybi ta Semaforacka nadeje [a ona ne]... mozna se mi taky zhnusil proto, ze to byly jeste za komancu pisnicky, co hrala kamaradka Lenka pred panelaky na kytaru, a pak i tata, ktery to stridal s Dobesem a Dylaname, taky obcas Robertem Krestanem.
Umel jsem Pietu a Nevidomou Divku, taky Velicenstvo Kat, kdyz jsem tem textum jeste nemoh rozumet. Po revoluci se jeste chvili zrovna tyhle hraly docela dost. Opotrebovalo se mi to, uz to zavani kycem. A pak to zkurvil Landa a kde kdo.
Ale kdyz si clovek poslechne pisnicky v podobe dokumentarniho pasma, a k tomu slysi, co v ktere je, co videli oci, co koukali pri psani a pak pri zpivani, najednou pochopi neco, co ... co je hrozne silne.
Myslim, ze i Slunko a Krystyna si to asi poslechnou radi. Skoda, ze si nejsem jistej, jestli sem chodi jeste nekdo, kdo zvladne 10 hodin Kryla, kdztak me vyvedte z omilu, rad si poslechnu, co si o tomhle dokumentu myslite. Me pripadne MOCNY.
Karel Kryl 1994 - Krylogie [ikzm1].zip | Ulož.to
https://uloz.to/file/W2Jf3tvvJflb/karel-kryl-1994-krylogie-ikzm1-zip