• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JVMLOK: Dtf?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: u techhle starejch titulu nevim jestli to ma jiny nez DTF format. ja si to sehnal uz asi potreti z nejakyho antikvariatu. je to velka brutalita, stoji za to precist. udela to z tebe napus preppera, napul shadowrunnera a napul vudce postapo kultu :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Posledni zbytky leta, Habaniero Orange (a ty malicke jsou nejake ozdobne, ale jedle)... sklizel jsem spoza-okna o weekendu. Kazdopadne to slunecni svetlo ukryte v te jasne zarive oranzove, kdyz je venku sedivo... mocne?

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Podle me mu nejvic jdou povidky, v tech se da neztratit, romany jsou casto strasne slozite a divne emocionalni (myslim, ze v uzkosti nejaci proti potratari a proti lgbt vedci sestroji genetickou zbran, ktera zabiji jen cernochy gaye, procez sam vysetrovatel je cerny a teply, Egan mj je asi taky teply), nejhorsi je, ze to vzdycky podlozi vedou min natazenou nez Nautilus ve 20tis majlych pod more . Tedy casto... mozne.

    Axiomat je hodne fi, krom toho sci. To jsou hodne natazene napady, typek treba vyrabi “chymery”, fakticky furriky, pac to ma jako fetish a je nesmirne bohaty, tak si k tomu zaplati vedu. Noa pak to provadi nedobrovolnym subjektum...


    Axiomat - Egan Greg.epub | Ulož.to
    https://uloz.to/file/mbovWyBA/axiomat-egan-greg-epub


    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Je tam toho hromada, tohle je jeho nejvic, on si ujizdi mj i na matice a fraktalu, takze je to ponekud... fraktalni.

    Jedna ze zakladnih knih kyberia.sk


    Mesto permutaci - Egan Greg.epub | Ulož.to
    https://uloz.to/file/kZA39kAt/mesto-permutaci-egan-greg-epub
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hledejte: Karantena - Egan Greg.epub | Ulož.to
    https://uloz.to/hledej?q=Karantena+-+Egan+Greg.epub
    (Tady stavej umelej ostrov a zacina se resit uplne opensourcovani vedy)

    Jo uzkost to byla, to je tusim ta s viry a opensourcovou vedou v rukach kartelu

    Uzkost - Egan Greg.epub | Ulož.to
    https://uloz.to/file/ZhAA6i1i/uzkost-egan-greg-epub

    Tohle jsem necet a prave jsem se o tom dozvedel:

    Tep - Egan Greg.epub | Ulož.to
    https://uloz.to/file/uLu4a7im/tep-egan-greg-epub
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Zkusim to najit ke koupeni. Znas mj typka, co se jmenuje Greg Egan? Napsal asi nejslavnejsi vec Permutation Cuty, coz je o hackerech, kteri se rozhodnou dosahnout nesmrtelnosti v ukradenem idle time procesoru virtualni reality. Resi tam fenomen casu a nase vnimani relativity.

    Kazdopadne pise hard SF s hlavni alozkou sci, fi je jen aby sci moh odvykladat. Ma treba povidku o tom, jak se spickovi vedci sebrali i s vyzkumem a odesli k mexickym drogovym kartelum a za jejich penize si postavili prales, ktery je nedobytna pevnost za pouziti chemie a genetiky.

    Kazdopadne ma povidku o vysetrovatelce nejake americke zdravotnicke organizace, ktera sleduje stopu sireni viru, ktery je neco jako krvave horecky, nebo tak. Venuje se to prave epidemiologii. Zajimave je, ze pointou je to, ze nejaka sekta to siri umyslne “bily plamen, ktery ocisti svet”, proste clen se nakazi a jde na diskosku...


    Ma hromadu ruznych uletu, kam to jde s vedou dotahnout, pokud by treba nebyly eticke hranice. Posledni knizky uz moc nelibili, ale Axinomat, Karantena, Permutation City a pak jeste jedna, co nepamatuju. Ta s detmi na ostrove, kde zuri valka a vyhodi do vzduchu vyzkumnou stanici s geneticky modifikovanym hmyzem je uz hodne o valce a revoluci, min o vede.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tyjo, za 4,5 tis dolacu jako nebrat, ale kazdopadne hezke pamatniky, rozkliknete si fotky na strance dole. Neco z toho pusobi i jako urbex

    Bosnia and Herzegovina Trip – Group Travel | Atlas Obscura Trips
    https://www.atlasobscura.com/unusual-trips/balkans
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Zkus mrknout na tohle: https://www.databazeknih.cz/knihy/viry-hrozba-naseho-casu-180569
    Mám někde v papíru, jen netuším kde, ale případně když najdu můžu půjčit.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    1971
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Shanim Shadowrun 2.0 v ceske verzi ve formatu te knizky, co u nas vysla. Vim, neni to dokonaly, ale chtel bych hrat s Miou, a ac uz Eng mluvi bezvadne, necte poradne jeste ani Cz. Dalsi verze pravidel uz postradaly tu punkovou vtipnost a atmosferu.

    Pripadne pokud mi nekdo jste schopni poslat navod, jak efektivne pravidla ocr-kovat, obetuju se, i kdyz se o knihu bojim. Ale chci zachovat design, coz bude asi problem.

    Vim, ze kdyz do google doc nacpu obrazky s textem, automaticky je ocr-kuje, ale to asi neni uplne ono...

    Help!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    EVELINA: Spotify platim (a mozna se jeste najde “clen rodiny”, posli mi do posty email...). Jednoho clena rodiny ma Adela, jednoho bych chtel dat Mie, myslim, ze jich davaj 5, ale ted nevim.
    Za odmenu bych si dal treba HBO+, pokud bys platila. Temer vzdy je to vic jak pro 1. Treba Netflix uz mame rozdany v baraku.
    Pro me je Spotify bozi, ze Vodafon to podcenil a za 200,- (tedy za 400 celkem) mam zdarma data Netflix, Youtube a Spotify. Takze kdyz posloucham cely den podcasty, proste to mam na LTE zdarma... proto jsem nevymenil tarif na nejake “neomezene” pac i tam je pak limit, treba fpu, ale po treba 10gb, a to sezeru vic ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JVMLOK: Mas to jako eKnizku? Davaj. Jinak pomoci booxy do tehle databaza pisu recenze a udrzuju si ctenarsky dennik, akorat ne zpetne, jen to, co aktualne shanim jako e-knihu, cimz se snazim zduplikovat papirovou knihovnu (kterou hodlam 1/2 dat dceri a 1/2 odvezt do Domku na Kuri Noze).

    Co nejaky ten Shadowrun, kua. Uz 2 roky se ne a ne potkat. Za ty roky uz stiham nejen neziskovku/hackerspace zalozit, ale oo 4 letech rusim fyzicke misto ... (mame na fb 2000 sledujicich, v maximu kryptoShitCoinu doslo az 70 lidi, normalne jich chodilo 10 a posledni 1/2 rok chodime 3.... na netu je kazdy hrdina). Tak co, zahrajem? I dyz by to melo byt 1:1 gm:postava. Hral jsem tak treba se Zorbakem, skoro nejlepsi rany (ChBoTi = chodici ro-boti), plus TanAVenk... a slo to. Treba se nekdo prida, zatim one shot: prvni masteruju, kdyz bude dobry, druhy si dam postavu, pak dalsi masteruju,.... he?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    U nas v praci uz se vcelku resi, ze neobednavat z AliExpresu, podle me je to prehnane, ale jako...

    Byl jsem v Mexiku, kdyz bylo mega (300 lidi ;))) zasazeno praseci chripkou, no v Cine bude asi moznost moru hodne mozna.

    Jinak prodal jsem Litecoin za 62$, takze dneska uz je za 70$ klasika. Mmchodem prachy pirad neprisly, takze muj navod na prevod na fiat berte s rezervou, zatim. Potvrdim, az prijdou.

    Mmchodem verim 2 “menam”: dogecoin (levna paralela btc, fakt to jde pouzivat jako prachy, muzes toho mit hodne, snadno se posila, tezko se meni na fiat) a Litecoin, pac autor (Lee) byl ochoten jit do holportu s Visou, a fakt to resi jako menu, z velkych dlouhodobs nejhezci vysledky. Furt me na tom mrda uhlikova stopa a mel jsem to na hrani abych videl burzu, orodano ze ziskem, ale od vcera se ztratou. Potreboval jsem love, ne drogy. Spolubydlo mi dluzi skoro tricitku a jak rusim fyzickou prezenci Labky, i par tisic se hodilo. V celku na coinech asi 300 tis plus, ale furt jsem proti, a to nejsem Greta ani napul.

    Zena cte Dunu, kdo necet, ted je cas, konecne muzem vsichni kecat o tom, kdo co videl v televizi, vlastne o tom, co cte...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Bez s temi, kdo hledaji pravdu, utikej od tech, kdo ji nasli. -Charlie Chaplin
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zajimava slova:
    Somnolence - bezvedomi
    Psyche
    Spirito
    (Oboji duse, jeda psychiatricka, psychologicka, dalsi duchovni)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Prej podcast CRO o gameskach


    Virtuální světy Jamese Colea | Podcast on Spotify
    https://open.spotify.com/show/1ebOZd5WLC6lCjQ4agzatw?si=xC_83hNoR3--uLiYss6sfQ
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A pry moc dobry serial (jinak dost prej nebrat Sorrentinova Mladyho Papeze, me uz se teda nelibila prvni serka, ale kdo nevidel Velikou Nadheru, mandatory, asi ideal na platne)


    Sexuální výchova / Sex Education (TV seriál) (2019) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/681071-sexualni-vychova/prehled/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam