• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dalsi 2 lekce fyziky pro zacatecniky (by Pizi):
    - Julie si chce pustit ohrivac na nohy a ja i ona se shodnem, ze je to draha 2000W sranda... bohuzel se shodnem i na tom, ze 2000W olejova kamna jsou lepsi... najdi chybu.

    (Das-li se poddat, tak 2000W je proste prikon/wykon, ktery to v case hreje. Je uplne jedno, zda to za 2000W/h hreje rychle, nebo se to jen nahreje a hreje dlouho. Nakonec to oboji sezere 2000W. Jo jo, je tam to: za hodinu, ale vnimate pointu?)

    A druha: pizi: vis jak ve filmech nekdo vystreli z pistole a zasazeny roleti pokoj a vypadne z okna?
    Ja: jasne, to je blbost
    On: no, je, pac ze zakona akce a reakce odvozujeme, ze kdyz na zasazeneho by to pusobilo silou “vypadne z mistnosti a okna”, na strelce by to muselo mit stejny efek...

    Dodavam, ze tohle je duvod, proc ve stavu bezTize nestrilis z pistole, pokud to neni bezZakluzove (raketa), tak by tenhle efekt byl extreme markantni. Strelec by proste vypad z wokna vesmiru do koran.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Konec toho linku o 3 druzich ekologu (asi to ma pod vemi blogy, chybi mu tam posledni slovo, asi jej prenechal diskutujicim ;)


    Tento příspěvek je ÚVAHA, tedy OSOBNÍ NÁZOR AUTORA.

    Autor se zamýšlí na základě získaných poznatků nad tématem, rozebírá ho z více úhlů, aby došel k obecně platnému závěru. Pracuje se zjednodušenými fakty, hledá vztahy mezi nimi a důsledky z nich plynoucí. O daných faktech ze svého pohledu přemýšlí, hodnotí je a zaujímá osobní stanovisko. Nesnaží se poučovat nebo vzdělávat, předkládá pouze svůj názor, který má vést k zamyšlení. Odráží se zde subjektivní postoje a názory autora. Východiskem jsou vlastní zkušenosti a obecné poznatky, autor o nich přemýšlí, analyzuje je a vynáší obecně platné závěry. Přijatelné je použití výrazů širšího
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Me velmi priznive naklonena typologie, nezminuje, ze prvni dva typy mohou byt nesnesitelne nemiritelne az na lvl oseni v prdeli
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kofola za 180 milionů korun vybuduje v Ostravě své nové sídlo v Dolních Vítkovicích | Ostrava
    https://ostrava.rozhlas.cz/...-180-milionu-korun-vybuduje-v-ostrave-sve-nove-sidlo-v-dolnich-8144363
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Jako gamifikace by se dalo treba vazit i to, co clovek vyhodi, jako nespotrebovane jidlo a podobne. Napady i realizace most wellcome. Podle me, kdyz se to da na spravne servery, bude to mezi jistou komunitou hit. A melo by to jistou uzitecnost. Puvab je duraz na zodpovednost a pravdivost (bez te nema smysl hrat) a na statistiky aproximujici k nule. Appka muze obsahovat reklamy, pokud to jde dnes uz targetovat, tak nejake zodpovedne podnikani. Zn.ideal.
    Co, nekdo, kdo ma vecer cas a pak na nejake pridavani zajimavych napadu?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zucastnili byste se souteze?
    Kazdy tyden vazit mnozstvi plastu, ktere vyhodite... od nedele do nedele.
    Cilem je mit nejmin, a kazdy tyden snizovat.
    Ja jen, ze mne fakt zajimaji mozne praktiky seberozvojove ekologie, a gamifikace takove drobnosti, by mohla byt cool. Dyz bych mel nejaky zbytecny drobny, zaplatil bych vyvojari HTML5 appky a webu se statistikama, kde to pujde sdilet (treba i s obrazkem). Prihlaste se dobrovolne, kdo umi a chce napsat appku a web. Nahostuju to. // jako se vsim, i to napisu, ale webar/appkar to da za 10min, ja za 2 vecery (tolik k seberozvoji;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A posledni: nejaky nemecky duchar (duchodce), prej hackoval google navigaci a vyrobil zacpu tak, ze si vzal na vozejcek nekolik desitek telefonu... kdyz by tohle bylo pocitadlo uspesnosti demonstraci, mela ta dnesni, moznost dostat se do guinessovy knihy rekordu ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Rikal mi ted Pizi, ze v nejakem novem dilu neceho z Hvezdnych Valek, tak nekde zewli storm-trooperi (to jsou ti v bilem), a dohaduji se, proc jim kurva sefove davaj zbrane, ktery strilej laser, ale vzdycky vedle. A pak prej zkousej zasahnout z laserove pusky plechovku a ani jedinkrat se jim to nepovede.
    Dycky me bavilo, jak svetelne viditelna kulka, nebo laserovy paprsek, ci co to je, se pohybuje tempem, kdy prumerny jedi stihne svihnout/kryt mecem. Proste v Hvezdnejch valkach maji budto hrozne pomalou a nepresnou munici, nebo se tam svetlo flaka jak na Zemeplose, kde jedine, co sveto dela, tak se snazi dohonit tmu, coz da v magickem poli hroznou praci, a tuduz tma vzdycky utece. Konecne, tma neni opakem svetla, pouze jeho nepritomnosti, zjo?!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem, kdyz rozstrilena kosmolod udela KABOOOM! a pak vbuchne nejaka cast se zvukem BLAM, za zvuku hrmiciho BUDA,BBUDA, BUDA!, palubniho dela, tak to taky nefunguje.
    Uz jen proto, ze ve vakuu neni nic, co by prenaselo zvuk. Proste je tam ticho.
    Navic, kdyz kosmolod dostane zasah jadernou hlavici, kromspetky atmosfery z paluby to neudela krasny vybuch.
    Duvod bude v tom, ze tam neni vzduch, a tudiz nam chybi nejake oxidacni cinidlo, typu kyslik, aby mohlo neco horet. Proto taky vybusniny ve vesmiru jsou asi stejne efektivni, jako hazet po nekom sutr. Prudke okyslicovani a jeho expanze je super, kdyz bombardujes Drazdany, ovsem mimo atmosferu to nema patricne uaaaah efektny vyzneni.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: jezis by rek”jo a vim, ze simulace se pise s mekkym i”, sorry
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jsem si to musel dohledat, jak rikal Disparity: “kdyz uz tam ma vedecky nesmysly (fyzikalne), tak at se aspon neohani cislama”. Jenze to je tezky, videl jsem id Ozzy hrat ponorkovy symulator, a i kdyz cas zrychlil treba 3x, tak na mape vytycil trasu presunu, nechal symulator bezet res noc a po praci byl akorat tak na miste. Vystrelit torpedo znamenalo obcas i 10min plnych napeti, zda zasahlo. No a symuluj kurva vesmirnou bitvu, zejo (maji beznou kontaktni a torpedovaci vzdalenost reba 5000 km. To je 5x z Pahy na Gibraltar, nebo tak... obvod Zemekoule je 40075km, takze po sobe strileji pres 1/10 planety, a to kdyz dobre, pak je to pretizeni pri 125 000 km/h urcene pri zrychlovani na 1G, asi fakt jediny dinamicky parametr, co muzeukazat, ze se neco deje. Zas jako u lodi, ktera se v nulovem case muze pohybovat mezi 0km/h az po 1/2 rychlosti svetla, tak bych asi nechtel uvazovat, jak se spocita prostorova matice pri vypoctu predsazeni, tedy jak moc mi nepritel uhne, pro vystreleni torpeda... ta lod se muze xakru hnout ve 3d prostoru -na vsech 3 osach- az 34722,222 metru za sekundu, tedy bud muze byt v Praze, nebo cca Taky na kteremkoliv jinem miste planety Zeme ;)


    Proste vesmirna bitva je kurva svinstvo ;)

    LETECKÁ MEDICÍNA - Smrtící přetížení | ArmadniNoviny.cz
    https://www.armadninoviny.cz/letecka-medicina-smrtici-pretizeni.html

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: mmchodem NEJVIC argument byl: ekologicky aktivista prece nema za ukol navrhovat reseni problemu, byt i alternativni, kdyz mi to rekla ma ex, jako uz treti argumentujici. Spolknul jsem sve desne chytre “mysli globalne, jednej lokalne” a nepoblil jsem se jen proto, ze tech “aktivistu bylo nastesti asi jen 12-20)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: ja ja, naturlich. Potiz je v tom, ze nez nekomu dojde, ze v pripade Spanelske Chripky budem potrebovat “respiro style” nanovlaknove rousky aspon pro nejohrozenejsi, bude uz vyroba znarodnena v Cine, prodavajici za 1000% zisk bude na Hawai a zjisti se, ze koncepce statu pro pripad biologickeho ohrozeni, nebyla nikdy zpracovana (byla: udajne mame krizovy plan, a to i s potencialnim utokem zombie, coz si predstavuju, tak je jinotaj pro napadeni jinym statem, co obcanskou valku; tak jak Amici posledni roky maji na streleckych tercich siluetu cloveka-zombie, a pokud je brokna v ruzovem maskaci, ci reflexne zelenem, a je na ni napsano zombie killer, muze se prodavat ve walmarktu i v zemich, kde to jinak neni mozne (zas usa)). Proto rikam, ze to cviceni s CoronaVirem je cvicenim v ekonomii a strategickem planovani/reakci, ne zdravotni biohazard)... pokud by se Ti chtelo dogooglit ten krizovy plan, linkni, verim, ze zrovna Ty jej najdes snadnej, nez 2 dny priopile ja.

    Eko-aktivisti me fyzicky, emocionalne, intelektualne i moralne devastuji.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Diskuse s blbcema ... To je pak těžký.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dnes jsem byl jednomuzna demonstrace proti demonstraci. S mottem: “moje odpadky nekonci na Bali, a vase?” Jsem byl na demonstraci proti rozsireni spalovny odpadu v Ostrave.
    Kdyz jsem se ptal, proc je fehr, ze extreme toxicky odpad z nejjedovatejsiho mista CR, tedy laguny ex-Ostramo se vozi do Severnich cech, pripadne kde by drobne obce, nebo treba i Karvina meli likvidovat odpad relativne neskodnym zpusobem, dozvedel jsem se, ze mne plati Ostramo (cca od 2000 v likvidaci, po povodnich 1997 zkrachovalo), pripadne Accelor Mital (zelezarny, cca 5000 pracovnich mist v Ostrave, podle ktereho se bude delat limit BART, coz je Eu norma na znecisteni ovzdusi, kde Mittal je o 30% min znecistujici, nez kterykoliv stejny vyrobni zavod v EU, a v dany moment je toextremni technologicke maximum, resp.minimum znecisteni z moznych). Taky jsem se dozvedel, ze jsem extremista, potazmo, ze resenim lokalnich odpadu je, ze spalovnu postavime v Jesenikach. Kdyz jsem se ptal, proc tam, dozvedel jsem se, ze tam je jeste cisto, tak proc prenaset znecisteni do Ostravy, kde uz je spinavo? Kdyz jsem se ptal, proc znecistit zivotni prostredi jinde, kdyz jedovaty material, ktery se horkotezko resi spalovnou jinde, tak mame primo na uzemi Ostravy, dozvedel jsem se, ze za vsechno muze kapitalismus. Kdyz jsem se ptal, proc je kapitalismus spatny, kdyz spolecna vule zakazniku zpusobila to, ze veskere velke nakupni retezce zrusili vyrobu/obednavky na veci s palmovym olejem, a to po 3mesicich bojkotu zakazniku, dozvedel jsem se, ze paleni odpadku neni reseni. Uz jsem nenadhazoval, kde tedy ty odpad(ky) maji zkoncit... rek bych, ze odpoved “nekde jinde” bych uz vydedukoval sam. Nemluve o tom, ze porad mi chybely udaje, cim spalovna znecistuje ovzdusi.(prej vedle v baracich to smrdi, o cemz duvodne pochybuji, vzhledem ke 200m kominu a zkusenosti s bydlenim vedle Olomoucke teplarny, potazmo z podnajmu v Malezicich. Ale jako jo, vyrabi to poletavy prach. A to asi tak 1000x mene, nez koxovna, co ji mam za barakem, ktera negeneruje ani gram koxu pro cr, a ani gram na danich, a zamestnava na 3 smenach maximalne 120 lidi - jasne, zapocitam-li subkontraktory, tak cca 2000 celkem, ale do toho se pocitaj i vyskove prace, natirani kominu, jednou za 10 let). Ted mi Gilhad v RPG auditu ukazal, ze kdyz se chces zbavit ekologu, nech je kricet na jedne stavbe a pritom postav v tichosti jinou. Dodavam: zamor aktivisty lidmi s nazorem, zato vsak nulovou znalosti problemu. Uspesne kompromituji jakykoliv hnuti...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Tusim.ze ministerstvo zdravotnictvi muze zakazat vyvoz konkretnich leku ktery tu ma nekdo byt jen uskladneny .

    Ministerstvo zdravotnictví zakázalo kvůli chřipce vývoz léku Tamiflu
    https://www.mzcr.cz/...stvo-zdravotnictvi-zakazalo-kvuli-chripce-vyvoz-leku-tamiflu_13244_114_1.html
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    60milionu v karantene. Mj.centrum sireni je fakt zajimave mesto. Je to takova Ceska Trebova Ciny. Vpodstate jeden ze zakladnich vlakovych uzlu a pomerne zasadni letiste.
    Rika se, ze co se v Cine povida, tak je casto dost pravda, a povida se pry to, ze cela situace se podoba Cernobilu. Nikdo nic nevi jiste. Od spravodaju po mistni. Pry se vyplati cist v japonstine, a pry evakuace Cechu nebyla az tak kvuli obave z nakazy, jako spis proto, ze by se mohlo stat, ze v Cine uvaznou na nedefinovane dlouhy cas...

    Vazne je to zvlastni intelektualni problem, neni dost dat, o Cine nic moc vlastne nevime (resp.nevim), v zivote jsem neslysel o jednom z hlavnich zeleznicnich uzlu. Zas z Brazilie vim, ze male mesto ma cca 3miliony obyvatel, a to to ma fakt atmosferu Prostejova. Takze v Cinskem podani to bude asi pekne organizovana smrkova monokultura napadena kurovcem.
    Vubec nemam poneti, jak moc je v Cine napriklad rozprostreny rozptyl zbrani. Jak mocjsou uzly nahraditelne, kolik vyroby je aktualne zasazeno.

    Cas pochopit s cim jsme si vlastne povidali a na co spolehali, za me by to moh bejt fakt klidne drak, nebo AI, s touhou ovladnout svet, a totalne nepochopitelnymi schopnostmi a umysly.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    No on i ne jen vstupni, treba to odkloneni vyroby nano-rousek: uz ted na ceskem trhu neni k dostani nic, co by virus chytilo a dalo se nosit (krom gasmasek a respiratoru). A to proste jen Cinani odklonili 100% vyroby na sve uzemi a zmnohonasobili produkci.
    V tom je to dobry cvicei, uplne se nebojem viru, sice moratalita je az 1/5, ale porad ty desitky tisic na 7miliard.... i kdyz nastup je raketovy, poslouchal jsem dnes podcast z minuleho ctvrtka a cisla byla ani ne 1/3 vcerejska... kazdopadne globalni ekonomika bude mit (ma) uz ted asi red alert. Nejen, ze se nebude vyrabet, ale pokud to bude uzitecne, tak i kdyz se vyrabet bude, Cina si necha celou produkci. Jsem se dnes vsazel s lekarnici, za jak dlouho nebudou v distribuci antivirotika proti HIV, coz je dalsi aspekt, sice nevim, jak moc je regulovan vyvoz leku, ale Cina ma navic dost kapitalu, aby stahla produkci uzitecnych leciv z kazde male zeme... proste si nas koupi i se Spofou, nebo tak.

    To je fakt eskalace na necekanych levelech, je videt, jak se 10x muzu klepat po ramenou, jak vsecko vim a vsecko znam, ale bez kontextu mne nenapadlo ani o tom premyslet.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak zbytky coinu urcenych kdysi k vyzkumu fakt prisly. Haluz, v kurzu vicemene 1:1 s tim, co jsem za ne kdysi dal. Ted samo po roce raketove pujdou nahoru ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam