• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Ve tmě svého pokoje jsem vyvolal Mozartovu sonátu a vzal si tři trisecobarbitaly. Nejspíš mě srazí do zfetované-ho, bezesného spánku, kde mě nenajde duch mrtvého Johna Keatse ani jeho ještě přízračnéjší souputníci. Znamenalo by to zklamat Meinu Gladstonovou, ale toho jsem se nebál.
    Myslel jsem na Swiftova námořníka Gullivera a na jeho znechucení lidstvem po návratu ze země inteligentních koní - Hvajninimů - znechucení z vlastního druhu, jež dorostlo bodu, kdy spí ve stájích s koňmi, jen aby si
    jejich pachem a přítomností dodával jistoty.
    Poslední myšlenkou před usnutím bylo Říct Meině Gladstonové do pekla s válkou a do pekla s celou Sítí.
    A do pekla se sny.“

    Citace z knihy
    Pad Hyperionu
    D Simmons
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Myslim, ze Cyril Bouda ilustroval i tuhle povidku (v knize ... a jine pribehy) kterou, podobne jako Dunu, si naproti tomu pamatuju do zvlastniho detailu. Mam OScara Wilda velmi rad. Nasel jsem kdysi rukopis sveho taty (vlastne rukou opravovany strojopis, kdy povidku prekladal, zrejme pro potrebu cviceni v anglictine, mozna i pro samizdat, coz ale asi ne, pac adaptace s Bartoskou v roli strasidla bude jeste z pred 1989, takze Wilde rudejm nackum nevadil)

    „Až zlatovláska jako květ
    k modlitbám pohne hříšný ret,
    až suchá mandloň rozkvete,
    zalita slzou dítěte,
    pak přijde doba šťastných chvil
    a klidný bude Canterville.“



    Wilde, Oscar - Cantervillske st - Cantervillske strasidlo.epub | Ulož.to
    https://uloz.to/file/EpyRN5hS18rl/wilde-oscar-cantervillske-st-cantervillske-strasidlo-epub
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nikdy jsem opravdu necet tuhle knihu, podobne jako Alenka nebo Carodej ze zeme Oz ci Don Qujote je to dost klasicke dilo, aby stalo za zajem. Vubec si z doby, kdy me matka jeste nemlatila a dokonce mi i cetla, nepamatuju, ze by tam treba byla zeme inteligentnich koni, jejiz navsteva Gullivera dovedla k tomu, ze byl znechuceny lidmi, matne si pamatuji jen zemi malickych lidi.

    Ilustrace Cyril Bouda, jehoz ryt se tady asi pred mesicem libil Sanche


    Gulliverovy cesty - Swift, Jonathan.epub | Ulož.to
    https://uloz.to/file/PFLQrG5DqI41/gulliverovy-cesty-swift-jonathan-epub
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zrovna dobry cas na hrani, Cisco kvuli covid-19 uvolnilo Webex


    Cisco: Avoid coronavirus, stay home, use Webex | Ars Technica
    https://arstechnica.com/...03/cisco-pitches-in-to-coronavirus-relief-efforts-by-offering-free-webex/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Proc nemam rad hrani na vojaky a valku?
    Temer pokazde, kdy kricim ze spani se mi o valce zdava, nikdy jsem ve valce nebyl, ale presto mivam sny o tom, jak se schovavam ve vybombardovanych panelacich, zdalo se mi i o tom, jak se mi nepodarilo nekomu pomoct, vsechny je nekdo nebo neco zabilo, nakonec jsem zustal s zenou, kterou jsem musel opustit v kopci, kdyz si zlomila nohu, a vedel jsem, ze umre na zizen a na mraz. Nevidim nikdy vojaky, strida se zaber jakoby z venku a nekdy je to zas vlastnima ocima. Vzdy je tam ten prvek nasili, ohrozeni, strachu. Krcit se pod parapetem v zimou vychladlem rozstrilenem panelaku, protoze odnaproti strili odstrelovac, nebo tahnout temer mrtvou zenu k vrtulniku, kdy z dalsiho litaj trhaviny... nikdy jsem valku nevidel, dokonce ani moc nekoukam na valecne filmy a nehraju valecne hry, obcas se zucastnuji nejakych airosft bojuvek, ale kdyz bych si hral na vojaky, nehral bych si na hrdinstvi, ale na bahno v zakopech, na ten strach pod rozstrilenym parapetem, na civilistu, ktery nema tydny co jist a vyvrtnuty kotnik znamena smrt v mrazu. A ja neumim hrat horrory, proste neumim predat zbytecnost, nasili a marnost toho utrpeni, a nic jineho ve valce nevnimam

    Videli jste Valcik s Bashirem?

    I Bombed Bierut-With English Subtitle
    http://www.youtube.com/watch?v=EmBvRfZKDwM

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: zas nadruhou stranu Fukusimsky meltdown nastal pri zaplaveni prave proto, ze se to nedalo stopnout, takze Temelin ma mozna vytahovou brzdu, ale ve Fukushime jadro z containmentu uteklo a radioaktivni cast okruhu voda zalila. Takze nuklearni zima mozna fakt nakonec bude.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: dobra je ta cast, kde se reakce vlastne sama zastavi s pribyvajicim teplem...
    Hezky a dik!

    Trosku mi to pripomelo vytah, kde brzda funguje tak, ze ji musis elektricky rozevrit, takze kdyz nejde proud, prave proto to nespadne.

    Jinak on ten pribeh byl spis postaven na tom, ze ty IoT meraky jsou (a to je uz fakt, tusim od 2025) narizene unii, a zeme, ktere jimplementovaly, tak si vlastne poridily monokulturu, takze jdou pokazit vsechny najednou.


    Ty jaderny elektrarny jsou tam jako ... hmm vedlejsi efekt.
    Ale pravda je, ze ta knizka mi oripadla v mnoha ohledech min dotazena, nez den trifidu a zrovna ta elektrarna, co vyleti do vzduchu mi pripadla hodne blbe. A takyze byla.


    Takze svet bez lidi meltdown ne. Vypne se to samo, kdyz se ozere obsluha.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE:
    Jak funguje Temelín. Byli jsme přímo v srdci reaktoru - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...uje-temelin-byli-jsme-primo-v-srdci-reaktoru.A070417_135542_tec_technika_rja

    Bezpečnostní systémy v Temelíně

    Systémy jsou ztrojnásobené a každý má schopnost bezpečně odstavit a dochladit reaktor.

    https://www.idnes.cz/...i/pocitac-kvuli-chybe-odstavil-druhy-blok-temelina.A061207_142524_domaci_miz
    Podle mluvčího Jaderné elektrárny Temelín Milana Nebesáře došlo k závadě krátce před polednem.

    "Vlivem chybného signálu došlo v systému automatik regulace napájecí vody do parogenerátorů v sekundární, nejaderné části elektrárny, k automatickému zásahu limitačního systému reaktoru, který byl tímto zásahem odstaven," popsal odborně Nebesář.

    Dodal, že šlo o čistě technickou záležitost, která nijak neohrozila dodávky elektřiny. "Nešlo o nic významného, ani nebezpečného. Během šestnácti hodin by měl druhý reaktor opět fungovat," uzavřel mluvčí.

    Jaderná elektrárna Temelín – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Jadern%C3%A1_elektr%C3%A1rna_Temel%C3%ADn#Bezpe%C4%8Dnost
    Bezpečnostní opatření v Temelíně zahrnují celou škálu opatření na řadě úrovní. Bezpečnost zvyšuje to, že řada bezpečnostních systémů je založena na rozdílných fyzikálních a technických principech.

    Jedním z nejdůležitějších z principů je tzv. princip hloubkové ochrany, který definuje 5 úrovní ochrany a 5 ochranných bariér stojících mezi aktivní zónou v reaktoru a okolním prostředím:

    pevná keramická struktura samotného paliva
    pokrytí palivových proutků
    tlaková hranice primárního okruhu
    železobetonová šachta reaktoru
    ochranná obálka (kontejnment)

    Aktivní bezpečnostní systémy jsou zálohovány dvojnásobně (tj. jsou nainstalovány třikrát).
    Model palivového souboru v informačním středisku

    Předností použitých tlakovodních reaktorů je tzv. inherentní bezpečnost tj. bezpečnost daná fyzikálními zákony. Ta je v Temelíně zajištěna mj. tím, že schopnost vody (působí jako moderátor, tj. umožňuje, aby štěpná reakce vůbec mohla probíhat) umožňovat řetězovou reakci klesá s rostoucí teplotou. Podobnou vlastnost má i uran 238 (tvoří kolem 97 % uranu v palivu, fakticky ale jako palivo nepůsobí, není zdrojem vyráběné energie), který pohlcováním neutronů reakci brzdí. Tato jeho vlastnost vzrůstá s růstem teploty. Při přílišném vzrůstu teploty by se tak reakce sama zastavila.[52][53]

    Bezpečnostních systémů využívajících fyzikální zákonitosti obsahuje Temelín celou řadu, např. systém tvořený čtyřmi hydroakumulátory, které by zaplavily aktivní zónu při mimořádných situacích spojených poklesem tlaku v primárním okruhu, sprchový systém ochranné obálky, systém zajišťující pád souboru absorpčních tyčí do aktivní zóny, což zajistí rychlé odstavení reaktoru atd.[54]

    ----

    TL;DR; Vypnout se to da behem jedineho dne, nahodit taky (Jo, nez e to zacne nahazovat, tak se musi zjistit, proc to spadlo, pripadne opravit vsechny problemy.). Dokaze to kazdy ze tri samostatnych systemu. Jisteny to je takrka proti vsemu, natoz proti vypadku odberu.

    Jenomze to holt neni fotogenicke a blbe by se na tom stavel PRIBEH :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem, pokud nekdo rad post-apo, pripadne pre-apo, tak docela ctiva kniha (k nalezeni tam, kde jsou k nalezeni knihy) je


    Marc Elsberg - Blackout

    Logika konce sveta zpociva v tom, ze 3 evropske zeme nainstaluji IoT elektricke meraky, a nejaka banda kretenu tomu posle vypinaci kod, takze behem par hodin je potreba odstavit hrozne moc elektraren, pac vykon neni nikde vyuzit, ... autor se dost navazi do jadernych elektraren a jako Nemec hlavne do Temelina (s tim, ze tam nasi vladu popisuje jako nejake neschopne rusaky, co lzou a zvani, coz asi zas az tak pravda neni), kazdopadne je to zajimava uvaha, za cca 3 dydny deje necha pribeh napachat vcelku zasadni skody, hlavni problem : jaderky bez chlazeni, prosincova zima, nedostatek pitne vody, nemoznost postarat se o vazne pripady v nemocnicich (scena, kdy doktorka a dve zdravotni sestry provadi eutanazii na pacientech, kteri by nevydrzeli prevoz, tak je vcelku temnota).


    Samozrejme pak NAPROSTA KLASIKA je Den Trifidu, ktery jsem cet asi tak v 10 letech poprve a od te doby jeste asi trikrat, taky k nalezeni tam, kde jsou vsechny knihy a to.ulozeni, kazdopadne neuveritelne dynamicky a uveritelne prokresleny pribeh, kde konec sveta zpusobi kytky, ktere nad clovekem ziskavaji vyhodu, pokud je clovek slepy.
    Kdo necet, tak by mel. Neni to tak temne, jako Blackout, kdery je az nehezky realisticky.


    Mmchodem zrovna Blackout bych rad slysel okomentovany od nejakych survival-hackeru, typu SpeCZ, hlavne o tom, jak moc je realna premisa, ze odpojeni 3 elektrickych soustav o velikosti zeme, by zpusobilo takovy pruser. Taky by mne zajimalo, zda je pravdepodobne, ze jaderky by se fakt nedaly uchladit a za 3-4 tydny by se prehraly, to mi pripadne surrealne, vzdyt prinejhorsim by se daly natahnout draty natvrdo, tak, aby si poskytovaly proud vzajeme, nebo s nejakou treba uhelnou... nebo ne?

    V knize je to tak, ze jaderky maj 2zalozni generatory a naftu na 14 dni, a pak uz nechladi... copak by si elektrarna nemohla v omezenem (jak moc lze jaderce omezit vykon?) rezimu poskytovat proud sama sobe, aby dal ridila vlastni stepnou reakci? Prece jen proto, ze nema prikon z venku, a nema odber, nevyleti do vzduchu, ne? To mi pripadne hloupe, nicmene je mozne, ze takhle opravdu je system konstruovany, a hloupe to proste je.

    Zajimava znalost, co tak lidem nedochazi, a z knihy vyplyva, tak je ta, ze jaderka potrebuje vcelku dost zazemi (lidskeho i strojniho) i kdyz je odstavena. Sak taky se lidem zatim podarilo decomissnout jen tusim dve vyslouzile, a jakestakes Chernobil, ale moc se asi nevi, co se stane s tema cca 470, ktere jsou jen ve Francii, pokud to dobre chapu.

    Z toho tak nejak plyne, ze uvahy typu “najednou zmizel clovek, co bude se svetem pak”, pravdepodobne vedou k nuklearni zime, pac urcite alespon nektere reakce by nakonec vedly k meltdownum a pozarum...

    Mozna i Sancha by mohla komentovat, jak je to se stepnou reakci?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hezky, Iran propusti cca 54 tisic lidi z vezeni, kvuli Covid-19 speCZ: je mozny, ze jsme se spletli, a ono to napovede k dalsimu narustu totality, a lidi se fakt zacnou chovat jako lidi?
    Treba moc ctem knizky, kde vzdycky v katastrofickych situacich nastane to zvireci chovani, treba by si lidi fakt pomahali a tak... teda ne, ze bych tomu veril, hledam jen duvod, proc sem dat uplne bozi fotku (mam trosku uchylku na plynove masky, teda ne v posteli, to me nerajcuje, ale mam urbexove mikiny s ruznym grafitti stylem zobrazeni ruznych tresspasseru a stalkeru ze zony, pac mi to pripadne cool, konecne masku sam pouzivam, kdyz se plazim v netopejrich a ptacich hovnech - btw netopejri maj nemoc, ktera se chova jako chripka, a cili primo na imunitni system savcu, prej se po tom cloveku asi za tyden rozlozi jak imunita, tak mozek, prej jsme to zatim nedostali, pac se z pejrama lidstvo moc nekontaktuje. Taky jsem jednou pri urbexu sahnul do jakyhosi sudu a pak jsem mel 2 roky na rukach takovy pupinky, jak kdyz se pobodas o trny, ci popalis o jarni koprivy, nejlepsi na tom bylo, ze jsem ztratil cit v koneckach prstu a dlanich, pac jsem neustale citil takove cosi, jak kdyz se prave na dlanich spalis o koprivy. Asi tak po roce me to prestalo srat, ale od te doby nosim akrylove rukavice, na nich bezprste pracovni a na hube respirator od 3m v norme pff2 (a po kapsach pff3)).

    To jen tak, oroc sem chci dat obrazek, i kdyz neverim, ze lide se budou chovat v dobe katastrofy k sobe lip. Taky by me zajimalo, za co tech 54k veznu sedelo, ze by pustili same politicke?


    Coronavirus: Iran temporarily frees 54,000 prisoners to combat spread - BBC News
    https://www.bbc.com/...stom1=%5Bpost+type%5D&at_custom3=%40BBCWorld&at_campaign=64&at_medium=custom7

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A hele, Frantici pochopili statni krizove planovani

    [ NAGASAWA @ viry | epidemie | pandemie (SARS-CoV-2) ]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Nejde o to jak, jde o to, ze se rozhlidnes, zamyslis a reknes si “co”. To je pro me tahle “intruzivni hackerina”. Uvazovat tak jde o vsem, treba vymenit cilene nekomu informace pod rukama, aby dosel k jinym zaverum, zneuzit neci chteni, ...
    Jsem taky stale stejny, treba na me funguji slow poison utoky, kdyz se semnou kamaradis dost dlouho, nebo jsi dost intenzivne zajimavy, muzes me okrast a ja nemam protijed.

    Pamatuju si kamose, id Boxy, toho slo 4x za vecer vyhodit z hospody tak, ze clovek zavolal jeho cislo, vzhledem k tomu, ze chodil telefonovat ven. Kdyz jsi to spojil s tim, ze sis pujcil neci telefon jen tak “muzu si zavolat?”, mohl ji mu pri tom DDoSu koukat do oci.

    Ne, nema mne rado moc lidi, jeze lidi se nemeni, ani ja. Horsi je, kdyz kte osobnosti neni ani vrstva uceni se, a na tom padne vzdy a vzdy kazda security.

    To je jedno, mel jsem vcera jedovatou a dnes si to zduvodnuju, jenze ona je to lekce, v dobe, kdy je clovek nostalgicky, mozna ma pomerne posledni sanci poucit se z chyb, ktere delal driv. Treba i proto vzpominame a mame nostalgicke nalady, abychom dostali prilezitost myslet v case.
    Mozna.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Je hezke vedet, ze vsechno tohle uz clovek zrealizoval, a na svete se mnoho veci nezmenilo, snad krom WEP a WPA a Https-everywhere (teda nez nekdo zamori neduverou Lets Encrypt). Jak mam ted tu nostalgickou a Shadowrunnerskou, tak tohle bych v roce 2072 povazoval za “zaklady bezpecnosti”, tedy postava, co ma tyhle skilly z internetu ma security countermeasures a electronic warfare lvl 3, tedy lidsky prumer ;)

    Mmchodem, nazorna demonstrace social engineeringu kkapla, stacily 2 prispevky na vytrolleni JVmlok-a; uz si to tu unbooknul.

    Vzhledem k tomu, ze si to zas za rok bookne, a za tu doby stejne neklapne setkani, pac bud jsi mlok, nebo overdrive, byla to proste jen demonstrace. Jde jej takhle vyhnat treba z hospody, kdyz mu clovek chce sbalit starou (ne ne ne, tohle neni pravda, jen predpokladana aplikace). Je hezke, ze se lidi nemeni ;)

    A bezpecnost taky ne, i kdyz uz dnes na MySpace chcije mrtvej pes

    Top hacker shows us how it's done | Pablos Holman | TEDxMidwest
    http://www.youtube.com/watch?v=hqKafI7Amd8
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tohle je zvlastni podani vjedy na yt, ale mam vcelku rad


    KUKÁTKO DO NANOSVĚTA – NEZkreslená věda V
    http://www.youtube.com/watch?v=2vYquoVWLqQ
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jeste pul roku nejakeho covid-19 a budem zrat psi. Stacilo by, aby to dostaly kravy a ovce. Adelin chlupaty pes spi na Islandske ovci, ktera mela tu smulu, ze je nejen jedla, ale i chlupata, takze je z ni kus hadru.
    Za jak dlouho snime toho psa?



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dame si pisnicku (patrim uz roky do te “hooray” skupiny obcanu (citizens)):


    Snog - Hooray!!
    http://www.youtube.com/watch?v=F1NM0qxBaAg
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    To je zvlastni. Ctu Pad Hyperionu, takove obrazotvorne az obrazo borne sf typu Duna s religioznimi prvky.
    Zaroven, ac nemaje tlevizi a rozhlas pouzivam jen zpetne v podobe podcastu, stejne citim socialni tlak, ktery rika oh no end is near/oh yesi said so years ago!/ hooray!

    Jak se mi strida ve vnimani to prepinani oken mezi knihou, ktera popisuje lidstvi v prubehu dejinnych, az by se chtelo rict geologickych epoch s vnimanim aktualniho problemu, zavanejiciho malosti, ale tymz lidstvim.

    Jak koukat na film, s nekterymi poli ky osvicenymi do cerna, s jinymi nevyvolanymi, ktery probiha pred ocima rychlosti 24fps, a pocty poli jsou nahodne.

    Jezisi umreme! // archeologicke vykopavky 25 tisic let stare // umreme, potrebuju mouky a vlozky // alkohol v podobe destilatu prisel do Evropy az v 10. stoleti s krizovymi vypravami // co si pocnu, kdyz ... // svetlo leti ze Slunce na zemi 8 minut // udam souseda, ze kasle // tesne po Spanelske chripce zemrelo 6 milionu lidi uplne cilenym vyhlazovanim // ale co kdyz nebude mouka // za cloveka na tyden pripadlo 5g masla, a to jeste v roce 1950, kdo nemel kravu nebo kozu byl v prdeli // v supermarketu jsou fronty // v soucastne dobe nejsou v Evrope zadne uzitecne zdroje medi a treba povrchove na sul, ani uhli uz vicemene nemame // co jestli zdrazi maslo
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mam rad:

    Uvedená místa, která se nacházejí v izolaci, není možné navštěvovat ani je opustit. V případě porušení pravidel hrozí trestní stíhání a vysoké pokuty. Situaci kontrolují italské bezpečnostní složky.

    winter is coming!!!
    https://bezpecnost.praha.eu/udalosti/neco-se-deje_24_2_2020
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: obecne keywords:
    UrbanExploring, urbanHarvesting, augmentation, shtteredSociety, offWorld harwesting, nonUniversalAI, ZoneMagic, PostHuman, extremism, rasism, rozpadJistot
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: jinak v mojich svetech se pohybuje Ransom Stark, ktery fakt veri, ze mu CobWeb / Dream Web naseptava pravdu o lidech, ktere musi zabit, ale zaroven by moh byt loutka v rukou par mladsich upiru, nebo je mozna problem, ze ten pernik, co si dal, jej donutil 11 dnu nespat a tim je vsechno jinak, nez ss zda byt.

    V mem svete existuje sekta lidi, kteri tvrdi, ze pokud mas nejakou telesnou modifikaci, jsi min nez clovek, a pracuje pro ne Nomad7, coz je sedma varianta clovska, ktery se prenasi mezi kybernetickymi tely, aby zabijel kyberneticky augmentovane.

    V mem svete existuje Kafka’s Conspiracy, coz je gang anarchystu a hackeru, kteri driv verili v to, ze kdyz prevedes nahodne mnozstvi penez z uctu nad milion nu¥ na nahodne ucty, dosahnes tim spravedlnosti, a evolvovali k tomu, ze se snazi poskodit veskera data ve smyslu Fight Club ideje Project Chaos, nikdo nemuze verit nicemu, tudiz lide zacnou pouzivat mozek.

    V mem svete existuje spolecnost Tri-Optimum, ktera sestrojila kosmo-lod Von Braun, rizenou umelou inteligenci Shodan, na ktere poslala 4000 lidi posadky kolonizovat Mars.

    V mem svete existuje mesto Kemo, ktere vlastni spolecnost Omnicorp, ktera usoudila, ze v Kemo je 80% lidi kriminalniku, takze z mesta udelala karantenu, a dal jej pouziva jako veznici o velikosti a principu mesta, a a svazi tam vsechny kriminalni zivly z celeho UCAS (rozklada se na uzemi byvaleho Detroitu).

    Zaroven v Kemo city operuje nekolik pokusnych droidu, kteri maji mozek cloveka, ale telo ruzne pokroucenych robotu.

    V lize AAA se pak pohybuje Tyrell Corporation, ktera nejen, ze ma bilkovinove farmy na Marsu davno pred Tri-Optimum (porad je co kolonizovat, lide tam stale nejsou), ale vypravila upne droidy (ai zavrene v biologickem tele) k Orionu.

    Lidsky material je nepredstavitelne drahy, je velmi tezke najit nekoho, kdo se nezblaznil z toho, ze si zjednodusil zivot LatkouS.

    Zaroven na Zemi operuji jednotky ESPER, tedy lide-metalide schopni pouzivat magii k nejruznejsim ucelum, industrial espionage, mocenske zajmy, vylepsovani “humanity” za kazdou cenu.

    Do toho totality typu Cina a Izrael prezily pad system daleko efektivnej nez ex-demokraticka Amerika.

    A sekty? Nejvetsi z nich je v Americe byvala Aztecka kultura Aztlan, ktera laka nove cleny na moc, penize, konfort a magii, ale tak nejak v intencich sekty, ktera te nenecha vyhrat, ci odejit.

    A rasizmus? Jasne, obcas jsou problem zluti, ti zas majo problem s metarasami, obcas je problem v tom, ze bilych uz neni nekonecne mnoho, nebo taky v tom, ze clovek se rozmnozuje pomalej nez treba ork anavic u metaras je vic nadani k magii, zato vsak vic tridniho utlaku v historii.

    Do toho je planeta uplne zkurvena ekologicky: nejsou povrchove zdroje cehokoliv od soli po med, vsechna tezba potrebuje technologii na kterou neni dost lidi, takze se pali kabely, jen aby byla med, srat na to, zs to vyrabi dioxin a pritahuje meta-potvory typu Modry Mech, nebo Kokatrice, kterezto se zivi lidskou spinou, emocionalni i chemicko-fyzikalni. Dokud je olovo, at Sibir klidne hori, koho zajima Ekologie, je treba sytit “obcany”...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam