• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jeste pul roku nejakeho covid-19 a budem zrat psi. Stacilo by, aby to dostaly kravy a ovce. Adelin chlupaty pes spi na Islandske ovci, ktera mela tu smulu, ze je nejen jedla, ale i chlupata, takze je z ni kus hadru.
    Za jak dlouho snime toho psa?



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dame si pisnicku (patrim uz roky do te “hooray” skupiny obcanu (citizens)):


    Snog - Hooray!!
    http://www.youtube.com/watch?v=F1NM0qxBaAg
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    To je zvlastni. Ctu Pad Hyperionu, takove obrazotvorne az obrazo borne sf typu Duna s religioznimi prvky.
    Zaroven, ac nemaje tlevizi a rozhlas pouzivam jen zpetne v podobe podcastu, stejne citim socialni tlak, ktery rika oh no end is near/oh yesi said so years ago!/ hooray!

    Jak se mi strida ve vnimani to prepinani oken mezi knihou, ktera popisuje lidstvi v prubehu dejinnych, az by se chtelo rict geologickych epoch s vnimanim aktualniho problemu, zavanejiciho malosti, ale tymz lidstvim.

    Jak koukat na film, s nekterymi poli ky osvicenymi do cerna, s jinymi nevyvolanymi, ktery probiha pred ocima rychlosti 24fps, a pocty poli jsou nahodne.

    Jezisi umreme! // archeologicke vykopavky 25 tisic let stare // umreme, potrebuju mouky a vlozky // alkohol v podobe destilatu prisel do Evropy az v 10. stoleti s krizovymi vypravami // co si pocnu, kdyz ... // svetlo leti ze Slunce na zemi 8 minut // udam souseda, ze kasle // tesne po Spanelske chripce zemrelo 6 milionu lidi uplne cilenym vyhlazovanim // ale co kdyz nebude mouka // za cloveka na tyden pripadlo 5g masla, a to jeste v roce 1950, kdo nemel kravu nebo kozu byl v prdeli // v supermarketu jsou fronty // v soucastne dobe nejsou v Evrope zadne uzitecne zdroje medi a treba povrchove na sul, ani uhli uz vicemene nemame // co jestli zdrazi maslo
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mam rad:

    Uvedená místa, která se nacházejí v izolaci, není možné navštěvovat ani je opustit. V případě porušení pravidel hrozí trestní stíhání a vysoké pokuty. Situaci kontrolují italské bezpečnostní složky.

    winter is coming!!!
    https://bezpecnost.praha.eu/udalosti/neco-se-deje_24_2_2020
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: obecne keywords:
    UrbanExploring, urbanHarvesting, augmentation, shtteredSociety, offWorld harwesting, nonUniversalAI, ZoneMagic, PostHuman, extremism, rasism, rozpadJistot
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: jinak v mojich svetech se pohybuje Ransom Stark, ktery fakt veri, ze mu CobWeb / Dream Web naseptava pravdu o lidech, ktere musi zabit, ale zaroven by moh byt loutka v rukou par mladsich upiru, nebo je mozna problem, ze ten pernik, co si dal, jej donutil 11 dnu nespat a tim je vsechno jinak, nez ss zda byt.

    V mem svete existuje sekta lidi, kteri tvrdi, ze pokud mas nejakou telesnou modifikaci, jsi min nez clovek, a pracuje pro ne Nomad7, coz je sedma varianta clovska, ktery se prenasi mezi kybernetickymi tely, aby zabijel kyberneticky augmentovane.

    V mem svete existuje Kafka’s Conspiracy, coz je gang anarchystu a hackeru, kteri driv verili v to, ze kdyz prevedes nahodne mnozstvi penez z uctu nad milion nu¥ na nahodne ucty, dosahnes tim spravedlnosti, a evolvovali k tomu, ze se snazi poskodit veskera data ve smyslu Fight Club ideje Project Chaos, nikdo nemuze verit nicemu, tudiz lide zacnou pouzivat mozek.

    V mem svete existuje spolecnost Tri-Optimum, ktera sestrojila kosmo-lod Von Braun, rizenou umelou inteligenci Shodan, na ktere poslala 4000 lidi posadky kolonizovat Mars.

    V mem svete existuje mesto Kemo, ktere vlastni spolecnost Omnicorp, ktera usoudila, ze v Kemo je 80% lidi kriminalniku, takze z mesta udelala karantenu, a dal jej pouziva jako veznici o velikosti a principu mesta, a a svazi tam vsechny kriminalni zivly z celeho UCAS (rozklada se na uzemi byvaleho Detroitu).

    Zaroven v Kemo city operuje nekolik pokusnych droidu, kteri maji mozek cloveka, ale telo ruzne pokroucenych robotu.

    V lize AAA se pak pohybuje Tyrell Corporation, ktera nejen, ze ma bilkovinove farmy na Marsu davno pred Tri-Optimum (porad je co kolonizovat, lide tam stale nejsou), ale vypravila upne droidy (ai zavrene v biologickem tele) k Orionu.

    Lidsky material je nepredstavitelne drahy, je velmi tezke najit nekoho, kdo se nezblaznil z toho, ze si zjednodusil zivot LatkouS.

    Zaroven na Zemi operuji jednotky ESPER, tedy lide-metalide schopni pouzivat magii k nejruznejsim ucelum, industrial espionage, mocenske zajmy, vylepsovani “humanity” za kazdou cenu.

    Do toho totality typu Cina a Izrael prezily pad system daleko efektivnej nez ex-demokraticka Amerika.

    A sekty? Nejvetsi z nich je v Americe byvala Aztecka kultura Aztlan, ktera laka nove cleny na moc, penize, konfort a magii, ale tak nejak v intencich sekty, ktera te nenecha vyhrat, ci odejit.

    A rasizmus? Jasne, obcas jsou problem zluti, ti zas majo problem s metarasami, obcas je problem v tom, ze bilych uz neni nekonecne mnoho, nebo taky v tom, ze clovek se rozmnozuje pomalej nez treba ork anavic u metaras je vic nadani k magii, zato vsak vic tridniho utlaku v historii.

    Do toho je planeta uplne zkurvena ekologicky: nejsou povrchove zdroje cehokoliv od soli po med, vsechna tezba potrebuje technologii na kterou neni dost lidi, takze se pali kabely, jen aby byla med, srat na to, zs to vyrabi dioxin a pritahuje meta-potvory typu Modry Mech, nebo Kokatrice, kterezto se zivi lidskou spinou, emocionalni i chemicko-fyzikalni. Dokud je olovo, at Sibir klidne hori, koho zajima Ekologie, je treba sytit “obcany”...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD:
    SPECZ:
    ATOMSK:

    Zkusim. Ja chtel navrhnout Hangouts, ale je fakt, ze neznam jejich licencni podminky, takze by to mohlo dopadnout jak se Skypem, ke kteremu mam mmchodem stejne vyhrady jako Gilhad, navic co upgrade, tim hur to funguje.

    Ad svety, kde se clovek citi a kde ne: to chce zkusit.

    Ja hraju vicemene furt svet Dvojkovych pravidel, jen posunuty o to, ze drak uz se stal prezidentem toho zbytku co je jakoze USA a pak byl zabit,ale furt je tam taM to post apo, kdy po prichodu magie zustalo treba (dnes uz) 10% dnesni 7mld populace Zeme, z toho 10% ma magicke nadani, ale jen 10% jej umi ovladat, potazmo je uplny kouzelnik (vyvolavani, kouzleni, znalosti teorie).
    Draty jsou daleko beznejsi, ele esenci hraju jako uvedomely faktor, takze to neni jen cislo, a fighter s esenci 0,4 bude proste robot, zbaveny lidstvi, nebo nejaky geek, asperger, psychotik, autista a podobne.

    Hraju to prave jako framework, tzn na pozadi je cely svet popsany pravidly + styl, ktery prosaknul do pocitacovych her od Hare Brain, ale zalezi jake postavy hraji, pokud jsou postaveny jako post apo, bude to post apo, jsou li paranormalni vysetrovatele, bude se hrani blizit ducharskym historkam ala svety WhiteWolf (VtM, Werewolf:tA), s tim, ze trvam na jedine veci do zakladu: jedna se o urban zivel. Tedy zadne me hrani se neodehrava hned od zacatku v prirodni pustine, zadne Balkanske lesy, Sibir apodobne. Vsecko me hrani je ve stylu URBEX, tedy lidi/metalidi je prilis malo, aby se starali o cely svet, centea mest, ktera prezila globalni oteplovani a katastrofy spojene s promenou lidstvi/navratem magie, jsou peclive udrzovane enklavy, kde se resi politika, korporat, ruzne zajmy a kliky, ale kdyz vyrazis 40majli smer k okraji, muzes tam najit ctvrt, kde sice jeste funguje kamerovy system a nektere silnice jsou jeste napajene elektrinou, ale nikdo se nediva. Muze tam byt treba fabrika, ktera produkuje drogy, ktere likviduji mesto, ale zaroven se tam pohybuje gang ghoulu, ktere si personal a majitel fabriky udrzuje jako strasaky proti korporatem zrizovane “policii”. Muzes se dostat do basy, ktera je v soukromych rukach a sve sluzby poskytuje kazdemu, kdo tam chce odlozit nepohodlne metalidi, zaroven, pokud jsi bohaty, takova policie a basa se te netyka.
    Muzes narazit na komunitu survivalistu, kteri zvelebili celou ctvrt urban gardeningem a pouzivaji meta-rostliny k tomu, aby vyrabeli jidlo a leky, ale zaroven treba taky vyrabeji drogy, a budes se muset rozhodnout, ze jako Shadowrunner prijmes zakazku na zniceni jejich farem, nebo jim naopak muzes pomoct se rozrust, a to i na ukor “zavislych deti”...

    Hraju hodne na moralni dilemata, na rozhodnuti, co ti delaj pratele nebo nepratele, na mesto z ktereho zustalo malo, na soukrome vlastnictvi, ktere ne vzdy hraje eticky, na penize, ktere si nedokazi koupit vsechno.
    Spis svet DreamWeb a Hardwired, nez svet Neuromancera.
    Spis svet Zony, kde nechapes pravidla, nez magie, jako kralika z klobouku.
    Davam prednost NPC a PC, ktere strili ze dvou pistoli a na sobe maj kabat a na hlave ciro, nez hi-tekk vojaku v neviditelnych brnenich s taktickymi satelity nad hlavami. Ale oboji tam je, a vsichni jsou v tom svete ztracenci, at uz chudi, ci bohati
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Hmm. Co mumble ?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: neco, co umi telefonovat je u me tlacitkac celkem drahou sazbou (provolam mesicne par pulminut, nebo taky ne), se skypem mam neprekonatelne licencni a filosoficke problemy a hledat alternativy se mi v teto dobe nejak nechce. Olomouc a Ostrava jsou pro me silne z ruky, takze maximalne tak email, nebo nejake auditko typu nyxu, mimo pondelni a stredecni odpoledne a noc (a mimo vikend s Robodoupetem 1x do mesice)

    A nejsem si moc jisty, jak bych se citil ve vetsine svetu, co popisujes ...
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    OVERDRIVE: jojo, ja bych si rad zahral, ale ted me drti ratolest, chromem rozmrdane certifikaty u nas na radiu a terminy v praci. Ale myslim na to a vytvorim si aspon postavu na lepsi casy :)

    Trolli vseumel a hermetik feťák jsou skvela inspirace
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: jj, je to mebezpecny svinstvo :-)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Fakt minto hlava nebere. Navrhnu termin hrani a po nejake uvaze i hru, kterou ma cenu takhle pri oneshotu na jedno odpoledne hrat. Shodneme se na tom ze ani casove, ani herne se neshodnem. Jdu si po svym. Pak sem kouknu pred spanim a zjistim, ze jsem se urazil a pak tady zacnes tahat jakysi odivny historky. Vzpominas zes mindaval telefon abychom se domluvili na setkani a ta cely dva roky co jsem to zkousel cca 5x jsi ho ani jednou nezvedl? A este na me budes plivat? Ty ses zasekl nejen u shadowrunu asi, kamarade. Skoda.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Na stupnici kontakt - pritel - gang, tak ja jsem gang! To je dulezite. Slovo gang nezni tak pejorativne. To je jak laska, strasne se to naduziva, a kdyz pak clovek potrebuje vyjadrit cit, rekne radej “muzu te wosukat az budou chlupy litat?!”
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Btw fakt me tyhle tvoje utoky prekvapily, nevedel jsem ze v sobe nosis tolik jedu. Nu coz, zase jsme se neco naucili ze.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Gilhad + Atomsk: nez se Mlok odurazi, a pak mu to nebude sedet do casoplanu, zahrali byste Shadowrun, pres neco co umi telefonovat? Uz jsem to zkousel a funguje to, mozna by na me strane jeste hrala Adela. Hraval jsem asi 10 runu s jednim z Parize, dalsim z Liveroolu (oba cesi) a 1-2 hracema lokalne, a slo to. Akorat dnes uz bych to obohatil o to, ze cast informaci bych predal primo online.
    Nemam rad masterovani, kdy misto popisu GM ukazuje obrazky, kazi to fantasii (“Cisniku, mohu dostat cistou slenici? V mem martini plave oliva reality!”).
    Jsem ochoten pribrat jeste 1-2 hrace
    Staci i postavit postavu, podle jakychkoliv vyrobnich pravidel, od dvojek po petky a placnout ji do RPG auditu, tedy sem, kde bude probihat i dalsi domluva.
    Damu nehraju, nechci hrat ani karticky ani jine RPG, Shadowrun v Seattle, ripadne HongKongu (proste realita neni znama dost na to, aby kazila surrealitu gamemasterovani). Zadna Praha, Balkan, Rusko. Zadny € ale nu¥.
    Pri dobre zduvodnene postave, odchylky typu animismus jako sanansky toten, jsou povoleny.
    Kazda postava muze mit jednu specialitu, kterou by si pravidlove nemohla dovolit (aneb: vem si do zakladu vrtulnik, kde se k tomu ve hre kurva dostanes”).

    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE:
    Priteli, myslim ze precenujes svoji dulezitost v mym zivote, nechapu jaks prisel na to ze se "urazim" tvl. Delej si co ches, hraj si co chces, a s kym chces :)
    Ale neber si me do huby, vis uplny hovno podle ceho si planuju cas. Neberes mi telefony, neresim. Nechces hrat deskovky, neresim, me se nechce srat se Shadowrunem ani s postavou kvuli jednomu hrani. Jestli mas pocit ze nasemu vztahu a pripadne komunikaci do budoucna prospeje konfrontace, posluz si, v mym zivote po tobe zadna velka dira nezbyde.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nemel bych otvirat “Pad Hyperionu”, nemel.. chtel jsem jit spat ve 12. Takze jen do jedne, slibuju.

    (Specz: bacha, je to FAKT NAVYKOVE!)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Typicka Mlokovina (a ted se jeste urazi, hele...): clovek asi 30x pise, ze by si zahral Shadowrun, pak se (v dobe, kdy uz neni kde) prihrne mlok, ze se hraje.
    Ale jen kdyz on muze a jeste hru, ktera nikoho nezajima, ale je desne bozi... uvazuju, jestli by mi rek, ze si zahrajem damu, a pak by se mi nelibilo, ze si kvuli tomu neudelam diru v zivote, a ze chci hrat Shadowrun, ne damu ;)

    To je, jak kdyz sraz v Labce byl kazde Utery a Mlok se urazil, ze v pondeli tam nechci prijit jen kvuli nemu, a pote, co jsem 2x napsal, ze neprijdu, tak se urazil, ze jsem mu napsal at nesere, a prijde v dobe, kdy tam byvam kazdy tyden ;)

    Ale jinak jsme schopni se domluvit, uz asi 12 let jsme se nevideli ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak v It dnesprej zarvalo cca 20 liduch, coz z cca 700 je cca 2,8%; takze decka, ze sta lidi, co znate a je nad 65, nekdo zdechne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam