Ze se k tomu jeste vracim: pri intoxikace rtuti fakt mrtvola dostane zinkovou rakev, pac je sama dost nebezpecne jedovata. Rikal mi typek z viroveho auditu, ze v Nemecku onehda nasli pani, taky sebelecba, a dekontaminovali dik ni cely barak...
Trosku jsem to hledal a asi je na miste poznamenat, ze priblizne 20% ajurvedskych “leku” v sobe obsahuje arzen, rtut nebo kadmium, v mnozstvych, ktere uz rozhodne poskozuji organismus. Myslim, ze unas uz je nejaky zakon na to, ze tohle nedostanou pres hranice, ale asi bych si na to daval pozor (!!!)
Zacalo se to zkoumat, kdyz spachala sebevrazdu cela komunita v indii, coz bylo asi 150 lidi... moc hezky, vlastne jsem rad, ze to vim, mel jsem obcas tendenci aspon zkusit, co ze to ajurveda vlastne je.
Tady je nejaka studie, ke ktere si chci dohledat fulltext (a to ja jsem skripal zubama, kdyz na flasce balene vody v Bangladeshi bylo napsano, ze obsahuje 0,02% arzenu; taky jsem opustil cajovnu u cesty v Maroccu, ktera byla vyrobena z plechovych sudu, ktere puvodne obsahovaly prumyslove arzenove rozpoustedlo (rek bych, ze na tezbu zlata)).
Takze nechce li clovek zmodrat a mit par dalsich rukou, na ajurvedu fakt bacha!!!
(No offesne, kazdy to vidime jinak. Treba kdyz by se neco nepodarilo, nebo tak...)