JINDRICH: me ta kuse zustala po nekom, na vyrobu sipek nemam materialy... mam i velkou 130 liberni kusi, kterou sejmes divocaka, kdyz si vyfiltrujes fotky tady, tak je videt zamnou, jak striham latku na rousky.... dostat bych nechtel ani jednou. uvazuju, jak otupit sipky, aby to nemelo tak ranivy impact, a porad tim slo strilet.
Mam takovou zasadu, ze kdyz by nekdo mel problem, ma dostat razantni odpoved adekvatne, ale jedno id, co sem chodi, tak se branilo nozem [nakonec byla uznana obrana za plne opravnenou], a byl si sednout na 1/4 roku na samotku, nez se ukazalo, ze to bylo fehr.
MMchodem jsme jedinej barak v okoli, kterej nikdo nikdy nevykrad, i kdyz pokusy tu asi i byly... jednou jsem vyhrozoval kusi bande cikanu, kteri vykradali vedlejsi barak, coz melo za nasledek ze utekli a uz se nevratili, ale predstava, ze tim nekoho strelim do zad ... je mraziva [proto jsem vzdycky chtel brokovnici, takove krystaly soli s peprem... no kdo dostal diabolkou vi, kdo ne....]
Ale jako neverim, ze to budu nekdy realne potrebovat, jen kdyz to mam doma, tak si chci zastrilet [nevyhoda kusi je, ze s tim neni moc kde strilet, ma to strasnou silu a vsude jsou furt lidi, a strelnice na to nejsou staveny]
Uvazuju, z ceho bych si vyrobil sipky, a napadaji me dreveny tycky na vyrobu nabytkovejch koliku pod policky... to by moh bejt dobrej neranivej zasah a mohlo by to i litat, nejak to vylaboruju.
Kazdopadne kdyz by nekdo nevedel co mi dat, tak si preju brokovnici, uz strasne strasne dloho.... nemyslim si, ze existuje lepsi survival, obranna i lovecka zbran. Uz jen proto, ze je to mechanicky trivialni, naboje se daji laborovat pomerne bezproblemu doma [pokud mas suroviny] a ve skrini ten puskovej trezor nijak nezavazi navic kdyz to zdedi moje deti, asi je to nebude az zas tak srat. Brokovnice vydrzi vecne a kdyz ji k nicemnu nepotrebujes, nad krbem je docela hezka ;]
Jinak ale jestli vyrobis kusi, rekni mi, z ceho budes improvizovat tetivu, to je hodne zasadni kousek, a splitat zine nebo shanet vhodny strivka, to bude dneska umeni... neumim si z hlavy predstavit, cim to nahradit.