LAUNCHER: jo tyhle veci mame samo taky, i kdyz ja jedu i na manu a susene maso, i fazole. Co se vody tyce, tak prinejhorsim filtr, v tom jsem mega paranoidni, pac se mi parkrat v zivote stalo, ze jsem nekde vytuhnul bez pitne vody, a je to fak hroznej zazite, zvlast druhy den vecer, kdyz je okolo 38*C+, nikdy vic.
Mam tohle pro dlohe pouziti [asi 20tis pouziti, rikaji... nesmi to zmrznout]:
Sawyer Mini - Hanibal
https://www.hanibal.cz/sawyer-mini-id17231
a pak trosku vychytanejsi obdobu tohohle [kterou ted nemuzu dogooglit]:
Katadyn lahev a filtr BeFree
https://www.hanibal.cz/katadyn-lahev-a-filtr-befree-id19802
Jinak samozrejme savo s kys. citronovou taky pomuze ledascemu.....
Jak casto menis uskladnenou vodu? Furt uvazuju, ze to taky vyresim, stejne se o zasoby musi clovek starat....
Pokud nekomu chutna indie, tak pak tohle [nejsou prehnane ostre, ale uz je to hodne indicke]
https://www.jezhned.cz
Musel bys snist tedy 4 za den, abys dostale tech 2000kal, ale je to takovy nesmrtelny pytlicek, ktery uz obsahuje vodu, pac jsou to vsechno takove kasovite hmoty. Da se to ohrat treba v rychlovarce, nebo i jen zalitim horkou vodou. A je to relatovne lehounke...
Pro me je to survival vec v tom smyslu, ze krom dhalu indicke veci nesnasim, takze se mi nestava, ze to chodim vyzirat, coz u jinych nouzovych potravin obcas delam, kdyz jsem linej jit nakoupit.
Spolubydla mel smulu, kdysi si nakoupil hromadu vojenskych KDcek, ted jak nemel praci, a dosly mu prachy, tak to zacal jist [polsky jsou fakt hnusny]... no a pak nastalala doba, kdy se zdalo, ze KDcka by mohly byt i potreba.
Jinak to survival zasobovani resim i prave tim, ze jsem udelal kvasene zeli, dynove kimchi [kdyz vyfiltrujes zkvaseno tady, najdes recepty, paradni web mmchodem], dyne jsou prave hodne survival zradlo, da se to pouzit na 1000 a jeden zpusob, a tvrdsi varianty, jako hokaido vydrzi fak dlouhe mesice, a jeste navic v sobe nesou funkcni oseni.
Jeden rok, kdyz jsem byl jeste hodne punkac uteklej z domu, tak jsem zil u kamosky v zahranim domku, kde jsme meli jen olej, od souseda jsme dostavali vejce [zadaco], koupil jsem 15kg mouky a vsude na zahrade rostly cukety, a na louce zampiony. Takze jsem [jsme] treba tak 2-3 mesice jedli jen cuketu 100x jinak, s plackama z nekvasene mouky, vejce, a jabka 10x jinak [od kompotu bo buchty]. A jako uplne v klidu se to da.
Jen dyne na pestovani jsou relativne tezpe z pocatku, kdy potrebuji hodne zahnojeno, idealne je sazet do kopostu, jenze ten zas nema lezet na slunku a dyne i cukety potrebuji hodne slunce. Ale snad se mi letos podari, i kdyz jsem hnojil az na jare, nejsa schopen na podzim si dovezt auto konskejch koblizek [pac jsem linej blb]..
Kazdopadne dyne, cukety a zeli, takovy zaklad toho, co vyroste vicemene vsude a kazdemu, a vydrzi to vecne a ma to hromadu kombinaci.
Navic nerad pestuju veci, co stoji oseni vic nez hotovy produkt v zelenine.
Letos jsem bohuzel nestihnul sehnat kren, nez vsecko zavreli, je s nim teda dost prace, ale pak je to super, treba se zelim a jabkama... mnam.
Uvidime. pozemek, kde muzu pestovat fakt stoji za hovno, je to navazka, moc stinu a sucho. Ale kompsot a konske hnojeni snad pomuzou...
Jinak kdyz by slo z tlustych do tenkych, nemam problem si s kusi pockat na lan, dokonce mam vychytane kde, a tech mist znam nekolik. Sice by to byl nebezpecny sport, ale kdyz by nebylo maso a svet by sel srat, premnozily by se dabelsky rychle. Na prase si netroufnu, a na malou pernatou, zajice a tak, tak je zas kuse na picu, proto chci mj. brokovnici, ktera na pernatou je vcelku dost fer, i kdyz broky mezi zubama jsou otrava ;]