• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Asi nezapomenu, kterak Nyx uklizel suplik v primem prenosu na IRC a uprostred leta podpalil rodicum doma koberec prskavkama ;)

    Jdu cist brak a spat, svatba v dobe moru me vycerpava
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: doporucuji pozornosti vasim detem ;)))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak velika sranda je rozprasovac se smeskou AntiCovid-19 na pasku a zippo ;)
    Je to uplne k hovnu, ten chlast hori desne rychle (benzin do zippaku je lepsi, tim uz se da neco i zapalit). Kazdopadne je to desne super na vrazdeni hmyzu v domacnosti, pac to nedela fleky na zdech, narozdil od deodorantu a laku na vlasy ;)))

    (Ehm: vrazdeni molu se ponekud zvrhlo ;)))




    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak pokud uz necim s uspechem hazet, tak sekerou. Jde to i s fiskarskama. Ma to impat i pri chybe, je to velmi presne, vetsinou to spis vyjde, jak je to relativne tezke (nejvic jsem haze 760g, tedy drobeckm), tak se da hodne variovat vzdalenost.
    Navic clovek ssebou netaha vec, ktera je dobra jen k hazeni, podobne jako bic na jednu stranu je fakt masakr, ale v konecnem dusledku, pokud to nechci nechat tancovat zvirakum po hrbete (madarsky lovecky bic na psy!!!!), tak je to na hovno.

    Hazeni sekerou ma jednu nevychytavku: skoda sekery.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    To, ze se venuje sermu a judu je taky videt... judo mam rad. Rika se, ze CIA/FBI a podobne, tak pri instruktazi unarmed, uci lidi, kteri bojova umeni primo nepotrebuji tak, ze projdou zakladni “rozcvickou” a instruktor rozpozna, na co maji prirozeny talent, rozviji pak jen tyto hmaty a chmaty. To mi pripadne logicke, a me samemu nejvic zustalo z juda a jiu-jitsu. Proste ten typ instinktivniho pouziti neceho, co pouzivam cele roky. Samozrejme nekdo, kdo neco fakt umi, ma stesti, nebo zbran, nebo moment prekvapeni, tak me sejme jak komara. 65 kilo je 65 kilo. Zaroven mam taky rad noze nosene strenkou dolu, nebo pak do krize.
    Vzdy se mi libily... to je fuk.
    Na Slovensku jsem cvicil kendo, a hrozne se mi libily tekniky utoku z taseni.
    Zas ten druh boje, kde prvni dobra, jinak nazdar. Mozna noze do krize vypadaji neprakticy, a vlastne taky jsou, ale kdyz umis jednu vec blbe, a jeste hur druhou vec levou rukou, je to vcelku zabava.

    Nejzabavnejsi je to s ziletkovimi nozi na koberce.

    Fakt bych se chtel naucit hazet, ale nejak mi to furt nejde, nemuzu to vychytat tak, aby to bylo duveryhodne uzitecne.
    Pritom treba tenisakem na 10-15m trefim 7 z 10 nasadu od smetaku, ale bud mam blby noze, nebo na to jdu nejak uplne blbe,... nevim. Zkouknul jsem videa, ztravil tim mesic, kazdy den do zemdleni ruky, furt nic. 3 z 8 neni pro me presvedcive, a to navic jeste to nejde udelat z pohybu, pac vzdalenost neni na vahu noze prilis variabilni, 7-12 kroku, ale jestli je to 7 nebo 12 uz je pak fakt rozdil.

    Asiby clovek musel nosit ruzne druhy vrhacich predmetu a vybirat.
    Ale za ten for to nestoji.

    Jednou si najdu cas na hrst shurikenu, to mi ovsem zas pripadne hrozne neprakticke k noseni. Takovy peprovy sprej.

    Ale dat s tim cyrkusove cislo a obreslit zenskou u dveri dostaje mi pripadne cool.

    A nikdy jsem to nevidel na zivo nikoho dat...

    A tak.


    „že se mohl živit jako kopáč a nepotřeboval k tomu žádné nářadí, si mě prohlížel a snažil se přitom vypadat nenápadně. Lidé jeho rozměrů obvykle necítí potřebu chovat se nenápadně, a proto to neumí. Zbraně neměl. Pokud ano, nosil je skrytě a byl tedy něco úplně jiného, než za co se vydával. Ve džbánu zbývalo posledních pár hltů a já netoužil vidět, kolik špíny je usazené na dně. Zvedl jsem se a pomalu kráčel k východu. Levou ruku jsem měl jen kousek od nože na opasku – od toho nošeného rukojetí dolů určeného k bleskovému tasení.
    Ke svému štěstí po zbrani nesáhl, jen se zvedl ze židle, nakročil se a rozmáchl, aby mě jediným úderem srazil k zemi. Byl rychlý, to ano, a na chlapy z jeho ulice nebo vesnice to určitě stačilo. Odsunul jsem se z osy jeho útoku, podklouzl pod jeho hákem, vedl útočící pěst dolů, druhou rukou mu podebral loket a za vydatné pomoci jeho vlastní hybnosti ho saltem poslal k zemi. Podlaha zaduněla, ruch v sále utichl, všichni teď zírali naším směrem. Ještě stále jsem držel jeho pravačku, loket fixovaný stehnem a páku na jeho zápěstí připravenou k utažení. Nárt nohy jsem měl položený na jeho krku.“


    Citace z knihy
    Koniáš: Vlk samotář
    Žamboch, Miroslav
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Na Zambochovi je super, ze jako jaderny fyzik je systematicky a ma spoustu zajimavych informaci.
    Treba hedvabny satek s vlozenym oblazkem, jako nastroj na skrceni? To zni fer.
    Hadr s sutrakem je mmchodem bezva zbran, rozhodne lepsi, nez hazet noze.
    Veverku s tim zatim netrefim, ale vojaka/policajta bych dal.
    S 20kou matici, no potes koste.


    Zamboch je dobry brak, doporuceni jsou vsichni 3 Koniasove, ac posledni je slabsi, Drsny Spasitel (!!!) a me se libilo i Ve Sluzbach Klanu. Zbytek uz jsou i na me spis C-cka. Kazdopadne Kulhankovi se s prehledem vyrovna, a krizenci Indiana Jonese, Otokara Batlicky, Verneovek a Noir detektivek, to jako muzu.

    Post-apo svety ma navic velmy systematicky vykolejene. Do detailu.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Pomohl jsem zapřáhnout koně, totálně zneschopněnému van Dyckovi jsem na opasek navěsil nemalou hotovost, kterou měl v domě, a pak už se jen díval na vůz řízený vyděšeným kuchařem kodrcající po nerovné dlažbě. Zavřel jsem bránu na pozemky a vrátil se do domu. Vzal jsem si olejovou lampu a systematicky, od vyššího patra, začal zapalovat záclony, potahy, drapérie. Netrvalo dlouho a oheň byl téměř rychlejší než já, jeho žár vysušoval kůži a měnil tvář v svraštělou masku. V okamžiku, kdy bylo jasné, že tohle už nikdo neuhasí, jsem sešel dolů, sednul si do zahrady mezi keře a čekal, až kouř a plameny vyvolají dostatečný zmatek. Van Dyckův dům měl jen malou zahradu, hrozilo nebezpečí, že se požár rozšíří. Lidé si to uvědomovali a začali hasit. Chvíli
    jsem jim dokonce pomáhal.
    Pokrytý sazemi od hlavy až k patě se sežehlými vlasy a oblečením jsem se ze zabijáka, který měl na svědomí čtyři lidi, změnil na člověka, který usilovně pomáhal hasit požár. Zdání často klame.“

    Citace z knihy
    Koniáš: Vlk samotář
    Žamboch, Miroslav
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Do kundy!!! To neni dobry!!!



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Pro porovnani, normalni linka ma 85cm
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: 88cm v kohoutku (Zoja ma 76)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mini pony na prodej. Je to mensi jak Zoja barzoja

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    To musi byt krasna prace, i kdyz nikdy me v zivote nebolelo cele telo tak komplexne, jako po praci na zahrade/na poli, v sadu.


    Ani po jezdeni na koni, plavani, strelbe, stipani dreva, malovani pokoju... motyka, tyc, krumpac a nuzky na zive ploty. Jo a jeste a to predevsim : kosa!!!

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Turecko

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Maroko, na Atlase (ne moje fotka, ja to nevidel)



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kdysi jsme ruzovy olej vyrabeli s babickou, coz mi pripomina, ze a) jej chci vyrobit, b) chtel bych znovu vlastni ruze


    Růžový olej – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/R%C5%AF%C5%BEov%C3%BD_olej?wprov=sfti1
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Slezska Ostrava ma z nejakeho duvodu v heraldickem znaku bileho kozla, cela Ostrava pak bileho kone (o nem je legenda, ze zburcoval horniky, kdyz v dolech horelo a snad je i vytah ven, nebo tak cosi, kozu ovsem nevim).

    Ale na radnici maj urednice holt dobry kozy no (svatbu v tomhle marasmu muze vymyslet jen... Overdrive. To je vam prosim pekne paNkarna)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Magdalena BobroMy(i)la Rettigova (napsane je to horsi, pac nepasuji I/Y) - kazdopadne
    - Miluje Magdalena Bobry?
    - nebo je bobrum mila
    - nebo umyva bobry? (Pravda pravda, spinavy bobr, ostuda kazde reky)

    A to jsem jen hledal recept na bazanti....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam