• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Sorr, cely den piCu na telefonu. Strasne moc chyb a preklepu. Pokusim se po sobe cist, jenze mezitim i neco delam a vubec. Fakt sorry.

    Vtipne je, jak tu vsichni maj deti a bavi se jak kluci u piva.

    Sice se zbrojakama a tak, ale holky mezitim jezdi na konich a cvici psy (nektere zongluji, provazochodi, delaji atletiku na zavesenych salach... a my se proste perem, nebo aspin vzpominame... co nam to asi rika o tom, kym jsme?)...


    Jinak zaniklo to, ale kdyz post-apo, uvedomil jsem si VELIKY NEDOSTATEK!!!! nemam mapy. Dokonce i starsi mapy, dobre ulozene, tak maj velikou cenu.

    Kdyz clovek stopuje a kazdy gram papiru je navic, vynikajici MARCOPoLO Eutopa je k nezaplaceni.


    Nezajimate se nekdo o mapy, atlasy a proste prehled o krajine?

    V hlavnim kazdodennim baglu nosim i buzolu, ale bez map je k hovnu.

    Mam rad stare prislovi/bonmot, tusim nejaky anglicky romantik:

    “Zkoncila doba, kdy navigujeme podle svetel okolojedoucich lodi, je cas navigovat podle hvezd.”


    Ja vim, ze to neni o navigaci, ale o orientaci...


    Muj survival vychazi z kdysi nalezene ideje:

    “Kdyz bych se ted propad cervi dirou do XY roku, co bych jim mohl dat, co by oni neznali”


    Navigace, geometrie, kartografie, mapy.... mam mezery, strasne. Tak jako dite, co vi, ze nepptrebuje nasobilku, staci kalkulacka. Tak me nikdy nebavil mistopis.... kdysi.
    Jak pise Matt o judu/jj, clovek pochopi casem, proc to dela.


    Mapy me fascinuji. Treba i jen kvuli URBEXU.... v kazdem miste je neceho zdroj, nekam dojit chces, jinde se vyhnout. Co delat v nocnim Curichu, kde te vyhodi v centru ze stopa, kam jit (tramvaji/trolejem,busem na konecnou, aspon priblizne ve smeru vypadovky, teda za me....)


    Mapy jsou kouzlo.
    Furt neni doom, az bude, budou satelity?

    Podle meho i jen dobre ulozit papirove (idealne asi plastove) mapy, je ulozenka. Jak dobra zbran.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MATT: Prave. Shazovani, padani, podrazeni.

    Nejake veci jako prehozeni (uz davno nevim nic), to jsem nikdy nemel.

    Judemi pripadne intuitivne spravne. Ale co ja vim, ja nic neumim.

    Co neumim urcite, tak dat nekomu pesti. Vzdy si akorat pokamu malikovou hranu, prst. Nasrat.

    Padat by asi mel naucit kazdy “bojovy sport”...


    Mmchodem, jak mas “bojove plemeno” u psu, tak ma ex vymyslela “bojove vemeno”... tak pod to ss podepisu ;)
    MATT
    MATT --- ---
    OVERDRIVE: tak to te zklamu, deni kolem Kliniky jsem sledoval jen z medii a nyxu.

    Ale jeste jsem si vzpomel, jaks tu psal, ze ti nejvic dalo judo (a JJ?). Ja ho dlouho zatracoval, protoze jsem chodil dva roky na zakladce a prislo mi, ze to je v naky bitce k nicemu. Ale dneska uz to vidim uplne jinak. I po tech 30 letech kdyz padam, tak si odplacnu. Predevcirem jsem si pujcil od syna kolobezku a kdyz jsem si v pulce cesty uvedomil, ze nemam rousku, chtel si sahnout na ksicht a rozkvedlaly se mi riditka, tak ten judo kotoul taky naskocil automaticky.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MATT: Tyjo my se potkali pre Klinikou? Jestli reknes, zes byl tek, kdo fizlum zacal zpivat Kryla, nebo pak sedel se zasahovkou u nemocnice, kde zkoncili ti potlucenejsi, zacnu se jrozne smat.

    Mmchodem ja byl ten, co tvrdil ze k bitce nedojde, zdyt tam jsou maminky s kocarkama. Doslo.


    Stejne se to nemelo stat, zadna politika ani barak nestojej za bitku. Ale kdyz uz nebylo kam.


    Prej “antikonfliktni team” hehe.


    Zas dluzno podotknout, ze o par tydnu pozdej rezal stejny antikonfliktni ream nacky teleskopama, a byl to uplne jinej boj.


    Nervat se, nekrast, ale nebat se.... ;)


    Uplne Ti rozumim, proto jsem field medic, jak moc to jde. Jedina uzitecna role v mele.
    MATT
    MATT --- ---
    OVERDRIVE: ja se nikdy nepral, a v takovejch tech skolnich strkanicich jsem se spis bal, abych nekomu neublizil (coz nevim, kde se vzalo, vzdycky jsem byl spis slabsi a i ted vazim 65 i s oblecenim). coz me privadi k myslence, ze si nedovedu predstavit, jak do nekoho jakejkoli nuz bodam. (aneb jak komentoval nas trener kraftmagu "chtel bych videt zenskou, co se boji majznout kapra, jak nekomu dloube oci" ;)

    zub urazenej na milade lahvacem ;) (nekdo predemnou si zavazoval tkanicku a kdyz jsem pil, tak se zvednul). myslim, ze se mi zatmelo, ale ustal jsem to. pak uz jen blbej pocit nekolik dni. uplne vyrazenej zub je ale asi o necem jinym. kdyby slo o bitku, tak i to maly zatmeni staci, aby me dorazili, to si nedelam iluze.

    prave si myslim, ze rana na spravny misto je lepsi stopka (krk, nos, mezinozi) nez naka rezna rana, ktera hned neboli a naopak muze u protistrany nastarovat opravdovou agresi "ten zmrd me chtel bodnout".
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Modrou reflexni neprustrelku, co jsem fasnul v Brazilii s napisem PRESS jsem dal kamosce doktorce na Majdan a nemam. Tohle je na kone/urbex, na demosky. Nuz a boxer zahazuju, kdyz jde o zakon.

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MATT: poslu jim 60E dikes!

    jinak to je strasneidnividualni ty zraneni, pobodani a tak... jdi po noze. po zebrech, po nose...

    kop te nekdo "konara"? takovy to, jak das nekomu kolenem do svalu na lejtku... to des uplne do prdele.

    vyrazeny zuby treba nic moc, prerazenej nos a zlomena celist uz je docela tancovacka.

    jednou v neratovicich jsem si pri pogu vytrh nehet na palici, jestl o neci pasek? bunud? vubec nevim, zbytek festaku si pamatuju jen ze jsem koukal na vytrzene luzko nehtu, a myslel na to, ze jsem chtel blondatou basacku jedne z mistnich kapel [nejaky Bunfrang nebo neco takoveho], a ze uz jsem ji skoro mel. Pak jsem se poblil sokem. A to jsem mel jen vytrzeny nehet na palci ani nevim odkud.


    Ja bych to nezobecnoval tu obranu/utok.... na te noze, kde jsem si ted trefil zilu, az mam nohu uz tyden uplne zlutou jsem jeste 2-3 ho chodil stipal drevo... dnes jsem jeste o par dnu pozdej uplne v pici, a dojit na benzinu pro ciga je peklo.

    Ja proste nevim, podle me to nema pravidlo, asi jako zenska s kverem muze byt nemehlo, stejne jako chal s kverem.
    Kdyz uz mam nekoho bodnout, udelam to nejdriv tak, ze dostane strenkou do drzky, pak to teprv otocim a pujdu po ramenou, a kdyz nepujde jinak, pujdu po krku a xichtu cepeli.

    Chran Buh.


    DOst sakra! Proc se posledni tyden bavime o ublizovani lidem, pro me je to bezva, vsichni uslysi vsechny moje hrubejsi histirky, ktere maji spolecne jen jedno: vzdy jsem se nejakym zpusobem bal, snazi lse to okamzite nejak vyresit, utikal... a kdyz bych nemusel, tak si je nezopakuju, pac mam predstavivost, a myslim, ze jsem sakra rad, ze ziju.

    Na kone jen v neprustrelne veste [chranice proti polamani], na demosku ve veste... do bitky NIKDY DOBROVOLNE, a po ciganatech nestrilim, ani kdyz maji nuz.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jinak ja byl v NIcosii, a pak nekde na pobrezi, ale jak jsem byl rozbitej, moc si z kypru nepamatuju, trochu jsem to bral jako dovolenou.... coz Egypt taky, dokud se nezacalo strilet, a Brazilii taky, i kyd z se tam strilelo kazdy vecer... nejake fotky, kdo se tim chce probirat, tak asi najde tady:


    Kdyz se prihlasite [potvrzeni, ze jste 18+, uvitite i nejaky domaci porno, mrtvoly zadny... nejsem zadnej valecnej reporter, a kdyz jsem poprve videl na ulici prostrelenou hlavu, zdrhal jsem jak o zivot, a cely vecer kvuli tomo pak chlastal]:


    Fotky z par dovolenych:

    Tomáš Petrů’s albums | Flickr
    https://www.flickr.com/photos/overdrive_cz/albums
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MATT: Ad Doom Eternal - To moc rad slysim :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tyjo, on ten Kypr nejde najit, jsem hledal neco jako border street, ale nic....


    tak tohle je Recka strana, tak nejak normalne




    pak nastane neco takovehohle [procez u tech pytlu s pyskem sedis a pijes soft-drink s parapletem]




    nebo takhle




    nebo takhle [strasne spatne se to hleda, to chce videt, nekde mam sve fotky, ale ne moc, nemoh jsem chodit, kazdopadne...]




    ja prcoval pro jednu Reckou televizi,ktera ani nebyla neco jako Svobodna Evropa, proste reklamy, a nejaky divne politicky zpravy [Recky moc neumim, spis cist, a i to blbe]


    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kypr je taky bezva, tam jsem byl, ale bohuzel jsem mel zlomene obe paty... [viz id Sancha], resp asi ne zlomene, ale chodit jsem po tom cca 3 mesice nemoh...

    Tam treba sedis, pijes v Recke casti retsinu, vsecko je v pohode, a v Turecke casti je normalni post-apo, uplne bez prdele. Temny ulice zarostly kytkama [je tam sucho, takze spi bez kytek, ale rozpadly], prazdny bezinky, vojclove s ostrejma utomatama, prechod hranice ani vubec, na jakejkoliv pas....

    Svet je uplne jinej, nez se zda, to jen z Hobitina, resp Prahy je bezva. Z Ostravy uz je min bezva, z Olomouce, ac je to uplne super bezva kraj je to jako uplne jiny, a z Otrokovic, kde uz ted lide bodaji jine lid, jen proto, ze doslo polsky pseudo-efedro a nosi se rousky, tak je ten pohled uplne jinej.

    Nedokazu vyjmenovat vsechny zeme ve kterych jsem byl, ale treba Egypt, kdyz vypuklo Arabske Jaro [konkretne Kahira], kde jsem byl ve stati televizi a odvazeli me a kolegu prezidentskym vrtulnikem, nebo treba Brazilie, konkretne Sao Paulo a Rio, na ktery jsem se v te dobe koukal v televizi z mesta Manaus a pozdej Belem, kde strileli lidi z vrtulniku do zad, oznacili ji za "trafficantes" [tedy obchodniky, coz vetsinou znamena, ze s free base/kokou/mexickym herakem/nezdanenym zbozim]... v te dobre jsem tady lez do auditu Brazilie, a bylo tam jedno ID, ktere ucilo ve favelach englictinu, a rikal, ze vzdy, kdyz se zacne na ulicich strilet, bezel a skocil po hube do vany, pac jak maji ty baraky z cihle na vejsku, tak ze FMJ projde i nekolika domama a sehnat doktora je hodne problem, ve vane mas kolem sebe aspon kus zeleza [sklepy nejsou pac Rio je na takovem debilnim cervenem pysku]...

    Ono je to zvlastni, sedet v CR, kdyz se jeste nic neposralo. Ropa pujde na 10$ se tak nejak rika, vcera byla na 25$ a to znamena, ze za kazdy barel vyndany frakovanim, tak ty nejvic HI-TECH fabriky v USA plati cca 13-17$ za to, ze jedou dal, Sovetum [eeee Rusku] se ropa vyplacela do 42$/barel, jsme skoro na pulce.

    Proc by mel byt problem, strilet treba brnaky z vrtulniku do zad FMJ? Myslim, ze neni.

    Treba v Cecne se jasne ukazalo, ze vyhladit narod, i kydz na Urale, je vicemene snadny, nikdo nevzdechne. Okupace Krymu? Kdo si vzpomene? Ja jo, pac jsem dostal pres drzku v Ostrave, kdyz prijeli Nocni Vlci a ja stal s ceduli v azbuce, kterou neznam na ktere bylo pry napsano IVAN DOMU JIT. Stejne jsem dostal [od Cechu].

    Doba muze byt necekana, a vubec bych se nedivil, kdyz by se Mordor pohnul smer Hobitin. Fakt ze ne, jen ja jsem pesimista, a padam do Maroka -> Brazilie.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    nevim, zda to na nazev auditi neni prilis dlouhe.... " lidi, co s nima treba pracuju, nebo jen kecam, nebo tak, tak zijou v naprosto jinem svete nez "

    ted jsme treba resili, ze jake jsou ne-demokraticke staty v Evrope... tak treba Belorusko, ono Monako treba taky neni uplne fehr, jenze nikoho nesere, ale jako takova Kuba, kdyz se ted hodnel priblizime soucastnosti, tak Orban vypsal vyjmecny stav bez limitu, zejo... takze Madarksko je [doufejme docasne] diktatura.... [i kdyz tady je moznost jeste, ze by me chytrej pravnik serval jak psa Alika]..
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    LAUNCHER: BTW: tenhle svet je mnohem vrstevnatejsi, nez se vetsine lidi zda - i v naprosto mirumilovnem zivote casto zjistuju, ze lidi, co s nima treba pracuju, nebo jen kecam, nebo tak, tak zijou v naprosto jinem svete nez ja (a nez jini takovi lidi) a mysli uplne jinak a plati pro ne uplne jina pravidla, takze ackoli chodime po stejnych ulicich ve stejne dny, tak se ty nese svety potkavaji jen velice malo.

    A takovych ruznych svetu na stejnem miste je prekvapive dost.

    A nemyslim tim nejake pomatence, co zijou v nejakych halucinacich a bludech, na drogach, s psychickyma problemama nebo tak neco. Myslim tim naprosto normalni lidi, co zijou naprosto normalni zivoty zakotvene v realite, jen je holt tech prekryvajicich se (a obcas prolinajicich se) realit nejak povicero.

    Ja, kolega, holka z uctarny a jeji sef sedime par metru od sebe, nebo ve stejne mistnosti, varime kafe na stridacku na jednom kavovaru a pijeme ho spolu a pak se najednou ukaze, ze nase svety za stenou spolu prakticky vubec nesouvisi a totalne se mijeji, a ackoli z okna vidime stejne baraky, tak to, co je v ulicich mezi nima (nebo uvnitr nich) je vlastne pro kazdeho neco naprosto jineho. (A to nemluvim o tom, kdyz hodim rec s nekym v hospode, nebo na netu, nebo na exotictejsich mistech.) Pritom kazdy z nas ten svuj svet sdili s radou jinych lidi, pro ktere ten svet je stejny (a jen obcas se potkaji s nekym z "jineho sveta") a povazuje ho za "objektivni realitu".

    Takze vim, ze jsou spouty lidi, ktere obyvaji stejny svet. A ten svet zaroven obsahuje spoustu lidi ze "stejneho sveta" a navic nejake lidi z "jineho sveta", kteri tam normalne zapadaji a vetsinou tam "normalne funguji" a neni na nich poznat, ze jsou "z jineho sveta", jen se obcas zachovaji, ci zatvari "divne/necekane/...". A naprosta vetsina lidi si to proste ani neuvedomuje, protoze se s lidmi z "jineho sveta" potka jen zriddka a jeste ridceji se to nejak projevi (a z toho vetsina spadne pod to, ze je to normalni clovek jako kazdy jiny, ale nikdo neni dokonaly a tak obcas ... )
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ted jsme si dali kolik dame z 50 zemi USA, a dali jsme ve dvou 30, kdyz bychom se hodne zapreli, tak 34...

    Kdo da celou Evropu? Ne Evropskou Unii, ale Evropu... ja ne, priznavam se.

    Jinak kdyz uz jsme u suvrivalu... kdo z vlast mapy na papiru?
    MATT
    MATT --- ---
    Ještě přemejšlim o tom noži. Dovedu si představit, že může mít ňákej wow efekt když na vás půjde jeden samotnej útoční a stihnete ho včas ukázat, tak si to třeba rozmyslí. Já naštěsí zažil jen jeden útok, a to si mě vyhlídli uprostřed Dejvic během bílýho dne čtyři plešky stylem "máš problém?! máš problém, antifa, zmrde, máš problém". Kdybych v tu chvíli vytáh kudlu, tak myslim, že oni taky něco vytáhnou a ještě je víc naseru. Takhle mě částečně obestoupili, "vůdce party" mi chtěl dát hák, ale trochu jsem uhnul, částečně to ztlumily dready, v tu chvíli naběhli instikty a já začal maximálně zdrhat. Ještě mi pak vypad telefon a já se pro něj pár metrů vracel, naštěstí jsem měl větší motivaci a lepší boty, tak jsem zdrhnul.
    MATT
    MATT --- ---
    LAUNCHER: jsem byl zvedavej, tak jsem si to zwarezil. beha to uplne nadherne, pocitac jsem kupoval pred 3 roky (i5-6500 Radeon R9 380X). je to i hezky a zabavny. prijde mi, jako by prekopali hratelnost a "freneticnost" nakej 2d arkadovek do 3d. long story shory, tech 60E jim poslu.



    Ještě jsem si včera vzpoměl k zdejší dřívější debatě o zranění nožem při sebeobraně. Ve třetí třídě se mi sklouzla sekyrka po špalku a seknul jsem do lejtra. Rozšklebený to vypadalo dost ošklivě, odhaduju 1cm do hloubky a 5cm delka. Ale prvni myšlenka po seknutí byla, že jsem měl kurva štěstí, že jsem tu nohu netrefil. Vůbec jsem to necejtil, až když jsem se kouk, tak jsem myslel, že jsem si vysek kus masa a hledal ho kolem. Citelně bolet to začlo až po cestě do špitálu. Bejt našlapanej adrenalinem ještě před tim při nějakym konfliktu, tak se na tu nohu asi ani nepodívam a budu pokračovat "v útoku".
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Doopravdy lidi, kteri trvpi hladem, jakoze hodne, bylo cca 890 000 000 (to je takova mensi miliarda); bez vody je jich cca 60% jen ted se mi to nechce dohledavat. Myslim 60% ze 7miliard, ne z tech 890 mio.

    Neni nic drazsiho nez 1 .22; stoji vic nez kus antilopy a plastovy kanistr.

    Pro porovnani.

    A min, nez prosviti 5 100W zarovek
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Vsechno co delame je dilem celku. Nezbyva, nez verit sve pravde (a proto mam za sebou 2 blazince a 3 pokusy o sebevrazdu).

    Nakonec se ukaze, a ja verim v dobro celku. Osidlime Marz, a zezelena, neznicime zemi, a 10 000 gunshot wounds/y v us je v celkove mire... nic!

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam