• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mel jsem kamarada, ktery si kdysi u Brna hraval na Svedske valky. Vlastne to bylo neco mezi LARP-em a Living History.
    Jezdil na ty akce asi 10let, a kazdy zacinal jako poddany.
    Sebrali ti obleceni, dostal si platene kalhoty a kosili, provaz misto pasku, nuz a kresadlo.
    Starej se.
    Za 10let uz z nej byl slechtic.

    Co vsak rikal, ze prvni rok mu byla zima a nedokazal si vyrezat lzicku, aby tim slo jist.

    Muj otec (oba) nenavidel armadu. Hlavne taky proto, ze byla sice pod lvem, ale s hvezdou na cele.


    Tata byl chabrus a mel modrou, otec ne.

    Na jednom cviceni, kam musel, tusim ob-rok, tak mu ukradli pribor, ktery on si dovez. Jedlo se kusama kartonu, rukama, cim se dalo.

    V Bangladeshi jsem jed rukama... na rybi “gulas” nic moc, vam tak povim.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A takhle to zacina... kazdy kdo byl odveden...


    Branná povinnost je povinnost občana plnit úkoly ozbrojených sil České republiky. Zahrnuje povinnost občana podrobit se odvodnímu řízení a plnit další povinnosti stanovené branným zákonem. ... Voják v záloze je občan, který absolvoval odvodní řízení a byl uznán schopným vykonávat vojenskou činnou službu.


    A takhle to pokracuje:


    Předně je třeba zdůraznit, že branná povinnost státních občanů České republiky po vytvoření profesionální armády z našeho právního řádu nevymizela a nadále trvá. Branný zákon z roku 2004 s ní nadále počítá a vztahuje se na všechny občany ve věku 18-60 let. I na ženy, a to zejména z genderových důvodů, zákon totiž aplikuje princip rovných příležitostí mužů a žen.


    Novela branného zákona | Ministerstvo obrany
    http://www.mocr.army.cz/...-pripad-hroziciho-nebezpeci--v-beznem-mirovem-stavu-se-nic-nezmeni-99157/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kdyz dochazely chemikalie a nebyly uz mesic rousky (prosinec a konec ledna), psal jsem o tom par “svim” poslancum, at uvali embargo. Dnes uz se vi, ze to delalo i BIS a nikdo je neposlouchal, natoz pak me.

    Ted docela vazne uvazuju, zda by v ramci oziveni ekonomiky, tedy jakasi kombinace hladovych zdi a stanneho prava, nebylo na miste zacit organizovat alespon cast civilu vojensky. Rekneme zatim chlapy.

    Stejne nemuzem makat, a vojna ma dost pravidel, aby to nemuselo za kazdou cenu porusovat karantenu.

    Sakra ne, nechce se mi ani dost malo. Ale myslim zas o krok az dva dopredu.

    Jenze to je kua politicky nepruchodne, uz ted pitomci mrci, ze rouska je zasah do osobnichvsvobod, pokud maj jit studenti socialnich skol slouzit do sluzeb k duchodcum a blaznum, porizuje si jich vetsina “modrou knizku” (Adela to organizuje a uz je z toho vztekla... je na tom videt, ze dnesni decka nemaj na vysokejch co delat. Neumim si predstavit doktora, ktery by i v prubehu studia odmit jit delat aspon zdravotnika, kdzto socialni pracovnici z povolani odmitaji prebalovat lidi? Coze?), a ted si predstav mobilizaci (a znova uvazuju, ze je na case si ji predstavit)... kolik chlapu do tusim 55 (nebo do kdy mame vsichni s perem brannou povinost) to vlastne vi, ze i kdyz byli na civilce, nebo se armade vyhli, maji povinost, a to jednim rozkazem. No question ask, no answer given.

    Studenti zkonci jen u soudu, za dezerci se ovsem muze i strilet.

    To bude legrace, jestli to fakt bude potreba.

    2-3 kroky dopredu. Zatim dobry, jen aby pak nebyl dalsi Riebentrropp-Molotov, ze to hobiti zas zajebali, a misto statu zachranovali oblibene hospody.

    ...


    Jen si tise snim, a ty sny jsou cim dal tim vic.... potlucene.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zil byl v Japonsku jeden buddhisticky cisar, pod tresty smrti (oko za oko) zakazal lovit zvirata.
    Jeste tricet let po cisarove smrti trpelo Japonsko hladomory, kvuliva premnozene zveri.

    Ale tuhle pohadku uz nevykladam poprve, ze? Jen me vzdy nuti premyslet, co je vlastne dobre. No kdyz nic, tak chleba s maslem, pamatuju, ze babicka mazala obe strany krajice. Adelina babicka zas ma vsechna raminka stejne (ja teda taky, ale z jineho duvodu)... vsechna raminka stejne? Vezmes saty do naruce a utikas.

    Zdaji se mi divne sny, ze neni kam utikat, ze nemuzu za svou dcerou, a kde sezenu mapu starychbprechodu, lajznu si les? Za ni, a pak kam?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak uz jsme na dvaceti, a jedeme z kopce :/, tzn i amici uz doplacej aspon 20usd za barel.

    Kdo rikal slovo krize, septal invaze a uvazoval, kde zacne horet nejdriv (ze by nejake ropne zasoby?)... nikdo nekonzumuje.
    Ha, tohle vsichni ti vegani a revolucionari telem i dusi chteli.

    Jenze revoluce pozira sve deti... deti.



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Furt to neni ten materialovy (pokud vim, ne vsechny maji jen magnety, v nekterych je pry i microchip, a tak...)

    EVVA 3KS Plus - Pick & Gut
    http://www.youtube.com/watch?v=79AL_luK2nA
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Spousta lidí si myslela, že pravost klíče se pozná podle reliéfu, že ten musí zapadnout do svého protikusu. Byl to nesmysl. Reliéf klíčů byl u všech zámků Maaterenditů stejný. Rozhodovalo složení materiálu, zámek a klíč musely být zhotoveny ze stejné slitiny, nebo pokud šlo o klíč univerzální, z čistého akravitu, kovu, který dokázaly vyrobit jen hutě Maaterenditů. Jak zámek zjistil, že jde o správný klíč, jsem netušil, vypátral jsem jen několik odkazů na kouzlo, o jehož podstatě jsem se nic bližšího nedozvěděl. A právě akravitový klíč jsem kdysi dávno získal a po desetiletí jeho vlastnictví ho mohl užitečně použít.“

    Citace z knihy
    Koniáš: Vlk samotář
    Žamboch, Miroslav




    /// chytre, to by slo udelat i elektricky, mit klice s konkretnim odporem, napriklad. Je mozne, ze ty drahe EEVA, co udajne nedal ani Mossad a CIA a snad nikdo ani na DefConu, tak to tak nejak maji. Skoda, ze se o tom moc nepise, ale smysl by to davat mohlo.

    Mmchodem prvni lidske klice se pry nasly nekdy z doby bronzove, tak nejak od stavby pyramid (a taky tudiz v Egypte), ale nemusim vedet vsechno. Existuje jeden pan, na jehoz jmeno si nedokazu furt vzpomenout (ale moderuje nektere DefCon videa a na Burning Man ma pod palcem chram pameti “tedy knihovnu” kterou jako vrchol slavnosti nakonec zapali. Rika se mu Archivar Internetu, tusim mu patri i webarchive.org... no tak ten se klicum venuje cely zivot. Neco uz jsem od nej cet, ale chces-li unas neco vedet, ptej se Nek0ho, nebo Nik0ho, nebo co ja vim...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Pujcka na opratku...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A jeste... (neverili mu po pravu, lze v nekterych pasazich, hlavne o operaci Antropoid, resp jejim politickem pozadi, rek bych, ze chrani Benese, coz dokumentu nesvedci, ale i to vypovida.

    Moc dobra knizka, clovek pochopi, at uz ho Mnichov predtim bolel nebo ne,... proste vhledem se clovek uci. Lip z cizich chyb.

    Mmchodem ne, nemam modrou, a neslouzil jsem, ale az zavolaj zalohy (nedej), holt dokourim a zahodim buraky...

    Co uz.


    Špión, jemuž nevěřili - František Moravec | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/spion-jemuz-neverili-40588
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A nez pujdu spat, tak si vyslouzim do drzky, ze do ni beru, co mi nepatri, ale “Semper Fidelis!”



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Pokud clovek neocenuje valku, nebo snad valky pod korunou a britskym mandatem, gurky uplne rad mit nebude, no...

    A kdo treba cet Ghandiho zivotopis, nebo se zajimal o vznik statu Izrael, asi zrovna Brity nemiluje.

    Ale jejich schopnost zit z tradic a s tradici je obdivuhodna, a kdo dodrzuje jak moc jen de z (Peti) Knih, o tradici si neco mysli.

    Konecne Kral David byl taky oekna svine.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Untold History of Gurkha Brigade | Soch Ep. 05 | Nepal Revives
    http://www.youtube.com/watch?v=H_9-bPpTfFU
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mladi nepalci se do armady “nehrnou”, to je blbost. Vybiraji je jejich vlastni lidi, vyber je dost slozity, vysle te dedina, pak nekteri i 4-5 let cvici, mimo jine jsou tam nejake hrozne schody a tak.
    Je to nekdy az kitch, neco jako 36 komnat shaolinu, a oni si to udrzuji, pac cele je to jako s krvi na cepeli, kdyz to zacnes delat blbe, proste zkurvis vsecko, cim jsi...

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nejhorsi na bozich a demonech je to, ze kdyz v ne neveris, nic se ti nestane, jenze pak zas nic nefunguje. Tudiz... walk lightly but carry the stick.
    Pokud chces kukru, delej co mas, nebo si kup jiny nuz... kukri/kukuri/kukuru neni sekera, ani nuz ani hracka. Je to jako palit vlajky, krize, nebo tak.
    Uznat posvatnost zbrane, nebo i jen oceli mi nepripadne nemozne, u krize uz je to slozitejsi
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    EVELINA: Ano, proto je tam i mensi nozik. Taky to delam. Kdyz jsem jej cistil od borovicove priskirice, kterou jsem jej v opilosti zasral po nejakym cundru a airsoftu, byl jsem uz pekne nasranej, pac pochva je nskdy uvnitr chlupata (dve sevrene drevene desticky s kuzi s chlupama uvnitr a z vsnku za mokra potahovane buvoli usni... kazdopadne testoval jsem, ze uz nuz v pochve (asi jak rychlovka ve stoje na hajzliku v knajpe). Mel jsem dorezany uz i stehno, abych neurazil. :/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mat v 4:34 mas krajeni jabka, pak tim seka palcovej drevo-tramsk, a tak...
    (Mluvim o videu s tema military issued kukuri)
    EVELINA
    EVELINA --- ---
    "Okolo nože dodnes koluje několik pověstí, jež nebyly dosud vyvráceny, ani potvrzeny. Jedna z nich říká, že kukri nesmí být nikdy vytažen z pouzdra zbytečně, neboť tento úkon může vyvolat hněv božstev a zapříčinit neúspěch v boji. Pokud je však již nůž mimo pochvu, musí se jeho čepel napít krve. Tato tradice byla až do nedávné minulosti velmi pečlivě dodržována a pokud nebylo zbytí, řešil majitel nože tuto situaci podříznutím drůbeže nebo jiného zvířectva, v krajním případě i malým řezem do vlastní ruky."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam